香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Gunners
打印 上一主題 下一主題

跟拿匙跑步日誌

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

恭喜Gunner ching開blog大吉
    祝你早日康復,長跑長有。

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 4-7-2011 13:52 發表
    Cat Cat,多謝晒,我都祝妳早日康復,有機會一齊跑吓,長跑長友" />" /> " />" />
    一言為定

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 7-7-2011 13:34 發表
    今日去徤身室,見有部跑步機無人用,忍唔住跑吓,用左40分鐘跑左5k,跑完都ok喎,
    隻腳無乜唔妥,希望慢慢練返,遲d再上街跑過
    另外踩單車機23分=9k

出左身汗,好舒服f ...
    腳仔無乜事就好喇,慢慢練返一定OK架。加油。

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 9-7-2011 13:39 發表
    今朝去左游水,練吓好唔掂ge自游式,好似interval咁游一個池3分鐘連休,游左十個池,真係屎呀" />" />
    然後再用蛙式游左2k,時間61'48"攰到呢uihji" />" />hj uihji" />" />hj
    另外大人話可以去運動場跑吓喎 ...
    Gunner ching 好犀利呀,游完 interval 仲游多一粒鐘,勁呀!慢慢跑返一定仲犀利呀,加油。

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 9-7-2011 18:49 發表
    話咁快就抖左個幾月,聽日要返工啦,希望唔會脫節左啦
    可以返工就好喇,遲d適應咗就無問題gala.

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 13-7-2011 17:59 發表
    今日去左運動場試吓跑,同踼吓腿
    熱身400m x 3 (1'56/1'57/1'55=5'48)隻腳好似無乜嘢咁,跟住踼吓腿,練吓d基本功
    再跑400m x 3 (2'15/2'12/2'07=6'34)隻腳有dd痛
    抖左5分鐘再 ...
    Gunner ching 慢慢黎啦,唔好心急呀。

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 30-7-2011 18:21 發表
    今日去同隻腳覆診,醫生睇完x光片話條骨未完全好番,叫我唔好做咁劇烈ge運動住.我同佢講我試過跑步都唔痛喎,但佢話唔痛唔代表無嘢ga.到時再有事仲麻顉.你自己小心d啦.10月25要覆診
    咁即係點呀,跑唔跑得 ...
    Gunners ching我諗你都係聽醫生話,唔好跑住隱陣D,如果唔小心再整親就手尾長架喇,做住其他運動先啦。長跑長有呀。

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 19-8-2011 02:47 發表
    係大西北果邊睇到Wong Sir有個program練10k,唔可以跟大隊一齊練,咁就自己試吓得唔得.
    個人10k最佳係年初糖尿聯會約52分鐘,於是搵個以48分鐘做目標ge黎練,唔知會唔會大想頭左d呢

week 1 Cruise Interva ...
    恭喜Gunners ching腳仔好返,慢慢再操返上去一定無問題既。

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 26-8-2011 11:08 發表
    呢個禮拜跑左三日
    22/8/2011 跑街7k@6'14" total43'41"
    24/8/2011 跑街7k@6'02" total42'15"
    25/8/2011 沙田運動場 Yasso's 800x8@7分連休,時間如下:3'33/3'40/3'43/3'58/skip/3'53/4'06/4'20
    愈跑愈慢,都係自己 ...
    Gnners ching你啱啱好返成績都唔錯啦,慢慢黎一定好快就可以操返上去既,加油呀。

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 2-9-2011 01:33 發表
    交功課
    前菜:800m熱身
    主菜:(400 連休3'30" + 1200m 連休10') x 3 sets甜品:2K
    1 set 400m/01'50" / 1200m/05'38"
    2 set 400m/01'41" / 1200m/05'38"
    3 set 400m/01'47" / 1200m/05'59"
    甜品 2K/10'45"
    ...
    Gunners ching 你都跑得好好架喇,慢慢練返上去,大把進步空間呀。加油呀。