香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kennysze
打印 上一主題 下一主題

第八次長跑一萬公里(累積至22年8月31日共71580公里)

升級   2.55%

該用戶從未簽到

一天跑90公里,請問跑完隻腳第二日會唔會唔係自己架?重有無力返工?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

RTI 大圈約 39KM 左右, 有部份係泥路, 山路和長命樓梯, 極具挑戰性, 呢度有個 BLOG, 有資料路線和圖片 "http://trailrunroute.blogspot.com/2012/01/avohk-rti-2012.html"

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-3-23 22:15 發表
Jacky同坦克師兄,你地介紹的歌,我都係第一次聽咋! 依家聽緊啦!
小魚師兄,單獨跑時聽「誰伴我闖蕩」真係夠晒應境!!! 一路跑一路唱我都鐘意O架! 不過都係跑到D無人地方先會大聲唱O羅!!
阿何師兄,係呀! 聽日下午一 ...

哇∼∼∼施SIR 。。。。RTI呢D我要練下先,明天雖已深井起步,但捱唔捱到24K都未知∼∼∼我最多只跑過20K咋!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

K隆星人~~~~勁!我要努力!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

係你幅青衣地圖, 右下角青上里個里字對下, 有一條提霸, 行出去影大橋重靚呀.

還有, 下次上埋青欣山啦, 咁就真真正正一個最廣闊的青衣大圈, 我成日都上去影青馬大橋 .... 好正!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-4-11 10:58 發表
Perre師兄,多謝你兩個好介紹!
青欣山條路我都行過好多次,下次一於在青衣東北公園跑到船廠尾再折返,然後右轉上山入青衣自然徑,再落山接青依西路,咁應該係最大圈了!
果然係影相人,我未去過條堤壩,睇地圖角度應 ...

我都未去過, 但我睇無線套 "喇FING哥2集" 見過佢地係果度講數, 見到無線個構圖好靚, 只是未能親身去果度影相 .....

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 micrathon 於 2012-4-11 22:22 發表

我記得第一次跑青公是2010年6月某日,荃灣機場博覽館,跑到我
最后用左半年時間才完成荃灣=>屯門站,果陣超興奮,終於可以跑到屯門

PS: 無記錯小二班長用左3個月度就完成左....我無 ...

我都而家都未試過跑入屯門, 搵日試下先!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

下次去邊度旅行?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-4-17 21:51 發表
perre師兄,已向太太申請了許可證,如無意外,暑假可去西藏啊! 期待在西藏晨跑!!!

西藏唔跑得,你無住番一頭半個月切勿跑步,空氣中氧量只得香港20-30%,氣壓更低過香港一半,莫說你,歐洲球隊去到(唔記得左邊個高原國家),未比賽,只練習左一晚,隔日全隊人都高山反應,要立即離開∼∼∼∼無謂冒險,因為跑步而令到要立即買機票走就無謂啦∼∼∼

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-4-18 23:21 發表
perre師兄, 我唔會亂黎,我都怕有高山反應,無得坃! n所以會試下行下,OK先再行快少少,唔舒服就停,唔會一去到就跑!

我建議:﹣

1)先行下布達拉宮,有條長命斜,正常行到扯晒氣,一般人要抖一至二次,你試下先啦,正常平路唔會扯氣架

2) 建議你去藥材舖,中藥果D,買幾兩紅景天,每天焗一杯水飲,飲足半年,可以增加你血中帶氧量

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-4-21 13:34 發表
12年4月21日,晨早吃過早餐就環跑青衣,這次張個圈盡量擴大,走上青衣回歸徑,入埋船廠,今次見到唔少狗仔,唔係瞓覺就躺在地上,無理我! 全程共跑22公里!

先食個好好味的華記車仔麵做早餐!
http://a8.sph ...

青欣山係咪正呢?平時我會爬落山下,當然沿水渠,影大橋,果個位好靚。

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-4-26 01:33 發表

jbun師兄...因為小二只跑左4個月...是超級新手...

以你既天份, 明年報半馬, 之後在終點為癲友打氣啦~~~

升級   2.55%

該用戶從未簽到

幾時帶我跑一次呀?係咪東涌西行打橫過去大澳會近D?13公里左右?再由大澳去梅窩又幾遠呀?