香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Mizuno Wave IDATEN GR wide

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Caca 於 2012-2-6 21:55 發表
我有D扁平足.之前去買鞋,店員介紹我買以下型號,大家覺得LEE個型號好唔好?個陣試著落幾舒服,但之後睇文先發覺lee個型號好似唔係好岩有扁平足既人著...

Mizuno Wave IDATEN GR wide

Idaten係我的至愛,中底(不太厚不太薄),好適宜我練習+比賽(我用此型號跑了16個馬拉松+賽前練習)。
如果有扁平足,Idaten唔岩你的,試下Inspire吧!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 timerwai 於 2012-2-6 22:55 發表
Idaten (應該同以前 Phantom 一樣) 都係我既至愛ar , 用佢o黎跑過差不多十個半馬, 一個全馬.
我都係扁平足(腳印直頭係冇腳弓), 感覺還良好. 我未試過其他穩定性更強既型號ar. 可能會仲好D.

最近見 Amulet 個款 ...

謝謝師兄! 個網頁好中肯!
真的希望能幫到師兄/姐們,我們跑步比賽不是同人比,是同自己比賽,所以希望人人都找到合適的鞋,我是做領跑員的,經常要帶視障人仕去試鞋/買鞋,所以對跑鞋的認識多一點,特別是美記。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 paulsiu 於 2012-2-7 12:40 發表

亮哥,小弟195磅腳形正常,你有什磨形號推介,我現在穿 RIDER 13 &GEL-KAYANO 15 THX

哈哈哈! 我唔識架,只係咁岩網友講開Idaten,這是我以前的戰鞋,已著過四對了,起初是"中兄"老闆潘生推介的,佢話呢對屬中底有d保護又夠輕,好適宜跑全馬,我試過後覺得又幾好跑喎,所以用舊一對又買過另一對,如是者第四對了,都是Idaten;Rider 14是我行街用的,我覺得太重了。 舊年年尾有間公司半價大清貨時買了一對AdiZero,仲輕,也是中底的,最近幾場馬拉松都係著佢,練習就著Idaten。
我著過咁少款鞋,跑齡咁淺,真係俾唔到意見你,不過,著咁耐Idaten都無腳痛,又幾輕下,價錢也不算貴,再買鞋我也會揀Idaten,佢有wide版的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 paulsiu 於 2012-2-7 23:54 發表

亮哥,我意思在体重方便你可否介紹合適鞋款。

以閣下體重,應該著保護強些的厚底鞋,Rider偏重,我見Adizero也有厚底的,重量會輕些,可以去試下。