香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Skysensor neo

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-18 17:11 發表
小弟今日睇到對Asics Skysensor Neo, 拎上手好輕,但鞋底都幾厚,睇落同咪精農Rider15差唔多厚,但上網搵完少少資料後,很難想像原來佢同味精農AR3或Adidas Feather一樣只有190g重量,但底部明顯好好保護,想問下有無 ...

期待你出個報告
我都搵緊鞋呀,想試Asics,但係又想搵do岩前掌落地的,依對個腳根位會唔會太厚?

升級   76.25%

該用戶從未簽到

好似得NEO33先有forefoot gel,聽日去試下先

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-22 09:47 發表
原來呢對超鍾意, 係日本限定版, 唔怪得咁靚啦! 如果見到就買呢對啦, 見唔到就買藍白色果對2170啦, 明晚收工去旺角睇下先.

http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=558&t=2597234&last=34029984

哈哈,我之前又係o係呢度見到依對,好鐘意配色

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-22 09:51 發表

我真係好鍾意黑黃配架, 如果唔係都唔會咁鍾意對黑黃AR3啦, 只係無我SIZE ..... " />" />

好彩我穿26.5號,好易買,我就係買左黑黃AR3

升級   76.25%

該用戶從未簽到

其實到今日我都唔知自己pronation係邊樣,我唔係扁平足,但係唔知自己足弓算唔算高(應該係低),又唔知自己係內外翻邊樣,自己真係好難睇到自己,所以都係買Neutral個d希望冇咁錯
我個物理治療師話,如果肌肉夠強,穿什麼鞋都ok

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-22 11:56 發表

星期六一齊跑啦, 深井出發, 搵郭指導係後面跟一跟你, 一睇就知你前中後掌落地, 有無內翻等等架啦~~~ " />" />" />" />

哈哈,星期六跑完星期日我一定跑唔到架,我都好想見下郭指導" />" />hjgh" />jg" />

我前日跑青公,跑左15,6,就開始腳累了

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-22 15:56 發表
我上網搵到呢間野, 網頁睇到勁多鞋款, 而且重有價錢TIM ... http://www.cksports.com.hk/band/asics/shoe.html

間舖重大到無朋友, 請問有無師兄去開呢間舖? 有咩評價? 例如好好人, 試多幾款都唔面黑之類.

http ...

幾正喎!thanks