香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Skysensor neo

升級   2.55%

該用戶從未簽到

小弟今日睇到對Asics Skysensor Neo, 拎上手好輕,但鞋底都幾厚,睇落同咪精農Rider15差唔多厚,但上網搵完少少資料後,很難想像原來佢同味精農AR3或Adidas Feather一樣只有190g重量,但底部明顯好好保護,想問下有無師兄著過?有無咩評價?
+1 0
上一篇︰3月11 日南沙半馬下一篇︰2012 跑族半馬南沙站 by kin8333

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-18 17:11 發表
小弟今日睇到對Asics Skysensor Neo, 拎上手好輕,但鞋底都幾厚,睇落同咪精農Rider15差唔多厚,但上網搵完少少資料後,很難想像原來佢同味精農AR3或Adidas Feather一樣只有190g重量,但底部明顯好好保護,想問下有無 ...

期待你出個報告
我都搵緊鞋呀,想試Asics,但係又想搵do岩前掌落地的,依對個腳根位會唔會太厚?

升級   76.25%

該用戶從未簽到

好似得NEO33先有forefoot gel,聽日去試下先

升級   98.9%

該用戶從未簽到

呢對鞋我都有呀,夠輕,個底厚薄適中,落地個感覺好好.今年渣打半馬都係著佢.我覺得正

升級   10%

該用戶從未簽到

我都係著sky sensor ,我已經著咗兩代,佢真係好好著,當我第一次遇見佢時,我有點不太喜歡,因我全心是去買Tarther,當我兩對著上去時,我覺得sky sensor比較高身啲,Tarther就給我一種戰意,直頭是一對跑鞋!所以我揀咗Tarther,但可惜無我喜歡嘅顏色,所以就㨂咗sky sensor,由於我是跑街多,我發覺佢上山落斜,超舒服!

升級   10%

該用戶從未簽到

Sky sensor 我好鍾意!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

請問有無師兄見過呢隻款色嘅Kayano 18?

登錄/註冊後可看大圖

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-21 22:37 發表
請問有無師兄見過呢隻款色嘅Kayano 18?

登錄/註冊後可看大圖

貴嗎??

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-3-21 23:09 發表 貴嗎??

貴架,但成個鞋踭加前掌都係GEL,保護性應該唔錯,同Rider差唔多重!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

得閒去望吓先

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

回復 10# 的帖子

Kayano 係俾肥佬著的••••重過rider......重過2160•••••不過隻色幾特別

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 little-fish 於 2012-3-22 07:22 發表
    Kayano 係俾肥佬著的••••重過rider......重過2160•••••不過隻色幾特別

小魚兄, 我6呎高, 170磅, 唔知OK唔OK呢? 還是GT2170較好, 我係腳踭落地型!

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

兩對我覺得冇問題,其實2170應該夠做了,我190著2160都半年了,對鞋將退役
    只是kayano貴幾百,又較重咁•••
    根拿匙師兄就肯定唔使

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原來呢對超鍾意, 係日本限定版, 唔怪得咁靚啦! 如果見到就買呢對啦, 見唔到就買藍白色果對2170啦, 明晚收工去旺角睇下先.

http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=558&t=2597234&last=34029984

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-22 09:47 發表
    原來呢對超鍾意, 係日本限定版, 唔怪得咁靚啦! 如果見到就買呢對啦, 見唔到就買藍白色果對2170啦, 明晚收工去旺角睇下先.

http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=558&t=2597234&last=34029984

哈哈,我之前又係o係呢度見到依對,好鐘意配色

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-3-22 09:50 發表

哈哈,我之前又係o係呢度見到依對,好鐘意配色

我真係好鍾意黑黃配架, 如果唔係都唔會咁鍾意對黑黃AR3啦, 只係無我SIZE .....

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-22 09:51 發表

我真係好鍾意黑黃配架, 如果唔係都唔會咁鍾意對黑黃AR3啦, 只係無我SIZE ..... " />" />

好彩我穿26.5號,好易買,我就係買左黑黃AR3

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-3-22 09:54 發表

好彩我穿26.5號,好易買,我就係買左黑黃AR3

升級   2.55%

該用戶從未簽到

小弟搵到一些有關 ASCIS 鞋款同性能的資料, 大家可以在買之前做少少功課

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   76.25%

該用戶從未簽到

其實到今日我都唔知自己pronation係邊樣,我唔係扁平足,但係唔知自己足弓算唔算高(應該係低),又唔知自己係內外翻邊樣,自己真係好難睇到自己,所以都係買Neutral個d希望冇咁錯
    我個物理治療師話,如果肌肉夠強,穿什麼鞋都ok