香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

hi大家好 事格差不多2年 又係時候問下大家咁ge天氣下仲有無跑

升級   9.47%

該用戶從未簽到

唔經唔覺又快2年 可惜我的體重 都沒有大家改變
報下結果先

2009年 6月 210磅 胸 37寸  腰 38寸 patpat 40寸
2010年 6月 179磅 胸 38寸 腰 35寸  patpat 39寸

2012 5月 173磅 胸 41寸 腰 33.5寸  patpat39寸

2010~2012   2年6磅=.= 唉
我都唔知點解咁難減.....
唯要默默繼續.......
今日3點幾跑左一陣...實在太熱......各位兄弟 提防中署!!!
+1 0
上一篇︰adidas跑鞋(For training短至中長.20k下)邊對比較好?下一篇︰李嘉綸新書-跑出新天地

升級   6.25%

該用戶從未簽到

這是我第一次回帖, 我情況跟CHING有點相似, 我172高, age 48, 10年10月210磅, 11年10月175磅, 到現在仍然175磅, 每天上磅都失望, 沒有改變, BMI仍然超標, 是否出了什麼問題, 現在吃不多, 跑卻多了點, 感到十分灰, -----最近我安慰自已, 其實自己體重不反彈, 已是好好, 更何況健康是好了很多. 所以看到ching之留帖, 有點同路人感覺. 另外有朋友建議我應該改變一下操練, 到這時候應中間加入一些負重運動, 或interval, 或其他模色運動, 如游泳, 可以對體重有另一突破, 希望有經驗CHING可以給點意見-----共勉之....努力.