香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新手裝備請教

升級   5.26%

該用戶從未簽到

本人新手一名,想開始夜跑減肥,但一個人夜跑會悶,加上想減得有效率d,所以會帶以下裝備,想請教下多唔多人一樣,或有咩意見:

1) 家門匙 (自己住,無人開門)
2) 八達通 (入屋宛要)
3) iphone + bluetooth 耳筒 (聽網上電台重播,無咁悶,同時用Nike+計距離)
4) Polar 心率錶 (未買,但希望可以幫自己keep係減肥心跳區)

以上算唔算多? 因每次好似要執好多野咁,同埋如果聽iphone係咪會聽唔到心率錶提示?
+1 0
上一篇︰7月17日(星期三)"深水埗"戲水樂悠悠~下一篇︰NBA教練級人馬來港舉辦大型分享會

升級   5.26%

該用戶從未簽到

vcbid 發表於 2013-7-15 17:09
我一個臂帶裝住八達通, 電話, 20蚊, 身份證
心率錶一隻+心率帶一條
bluetooth 耳機一只鎖匙一串

鎖匙一串? 點袋?

臂帶用邊隻? 我隻Mizuno袋電話成日跣落來, 太緊又唔舒服, 有無好介紹?

鎖匙放褲袋, 我買D跑褲都係後面有個拉鏈位, 可以放野 腎帶係YAHOO BID返黎既CHEAP野, 可能我要求低, 覺得無咩問題  詳情 回覆 發表於 2013-7-15 22:29

升級   5.26%

該用戶從未簽到

鎖匙一串? 點袋?

臂帶用邊隻? 我隻Mizuno袋電話成日跣落來, 太緊又唔舒服, 有無好介紹?

升級   5.26%

該用戶從未簽到

rl0497 發表於 2013-7-15 23:19
我用緊一個nike臂袋好好用嘅,前面有一格插電話,方便隨時拎電話打,後面有拉鍊格可以放鎖匙、卡同錢,個樣 ...

pls pm me the address of wan chai shop..Thanks so much

升級   5.26%

該用戶從未簽到

nottoofat 發表於 2013-7-16 00:21
若屋苑保安OK的話,可把成抽鎖匙放在樓下信箱,只帶果條信箱鎖匙仔跑.可以輕少少.返屋企時去信箱攞門匙入屋.: ...

我只帶一條大門匙, 唔差得遠, 遲下有錢換指紋/密碼鎖, 就可以匙都唔帶...但你個提議我都成日用, 當個信箱係暫托