香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

豆漿+香蕉...+ 寶礦力=?

升級   0%

該用戶從未簽到

昨日去食自助午餐,飽到脕餐都唔駛食.今朝起身就勁肚餓,飲左杯豆漿仍然未夠喉,見到屋企有蕉,吃多隻.
由荃灣西鐵開跑至深井7仔,再整多罐寶礦力.呢三種食物平時都有食開,但原來係差唔多時間同時進食後,會有d奇妙既野發生,各位師兄/姐估下啦.
+1 0
上一篇︰我想問關於渣打馬拉松09既事下一篇︰請問中距離田徑釘鞋....

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2008-10-19 13:31 發表

飽得滯,反芻,跟住上車走人?

飽得滯都冇 , 反而最後真係如師兄所講,係黃金海岸上車走人,
但並非和上述個3樣食物有關,只係約左人係鄧記等,而自己又冇
能力於指定時間到達,故唯有出此下策.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2008-10-19 13:31 發表

Throw up in the toilet like waterfall lah!  

blurmax師兄,冇你講得咁誇 , 你真係勁搞笑.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2008-10-19 13:38 發表

咁有咩情況出現?

一路跑一路奏響貝多芬第7交響樂.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-10-19 16:23 發表

貝多芬第7交響樂?
有節奏嗎?

當然有節奏啦,最初就細氣長流,流到高昂處就如瀑布傾巢而出,但見有路人經過又隨即稍作停頓.
當你以為完場時準備鼓掌時,樂曲又再次悠悠奏起.......認真盪氣迥腸!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-10-19 16:46 發表

用氣體吹奏嗎?

師兄正確.但如改用放送會否貼切一點?吹奏與放送係難度分上係有分別既...

無論點都好,感謝師兄使用氣體呢個字,令小弟好受D

升級   0%

該用戶從未簽到

師兄勁呀,你竟然搵到貝多芬第7交響樂....等我聽下先,睇下邊個奏得好D

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-10-19 18:10 發表
仲以為會精力旺盛.....

會架...會架..好多師兄弟都當李三味係跑步三寶架!

豆漿 香蕉 寶礦力 ! 能令人精力旺盛,健步如飛 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-10-19 19:38 發表

只有絃樂,沒有管樂啊!
很難想像身體如何奏貝多芬交響樂No.7.
師兄要示範吓!

叮叮噹師姐 , 你要聽現場啊 ? 好難再重奏喎 , 因為有現場觀眾時,只有停頓音符...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-10-19 20:26 發表
Ching 都有聽開古典音樂?
我好少好少聽交響曲...

ChArson 師兄,我平時都好少聽 , 我主要比較喜歡演奏.....

升級   0%

該用戶從未簽到

NO 5 太過激昂澎湃 , 如真如此 , 恐怕小弟我已"氣" 絕青山公路,無法在此與師兄你討論貝多芬.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ccz 於 2008-10-19 21:30 發表
no.7 太悠長肉緊了,  何不將牠奏成進行曲, 跑得更有節奏, 路人也只以為有軍隊開過

師兄所言甚是 , 無奈小弟其實不精於音律,平時吹奏也是雜而無章,見今日此曲稍有節奏,故斗膽於此與眾兄分享.
至於進行曲,小弟不曉,想必兄台精通此曲,萬望賜教!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-10-19 21:29 發表

亞平師兄好少聽 ,...比較喜歡演奏.....
簡直是音樂天才.

師姐你對古典音樂都好有研究喎,又聽得出只有絃樂,沒有管樂啊,真讓人佩服佩服,
你至係音樂天才呵!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-10-19 22:47 發表
For me, violin music is my favourite (especially for solo)
Actually I started learning to play the violin around 6 six years ago but it was stopped because of lack of time and money although I loved  ...

師兄太可惜,雖然大小提琴我都唔識,但就好欣賞,希望你有日會繼續....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-10-20 11:15 發表
我又冇試過這3款food一齊食喎..
寶礦力,劇烈運動下一佳品..

Cookier姐,你要搵日試下啦,真係會有意想不到既效果..
起碼你會發覺自己無端端識得吹奏樂曲....哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2008-10-20 13:22 發表

其實是否有其他情況/食物都可令人無端端識得吹奏/放送美妙樂章呢?

Alfred師兄,之前我係飲開三聚青安,都會吹奏,但就好難聽,好似叮叮噹師姐所形容,吹小號角咁囉,
du du du du....du du du du......同埋似初學者.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 42-43 的帖子

ivrunner & blurmax 師兄,
除了師兄所提及食物外,其實還有一樣東西,會令跑手,特別是長跑手,比起其他人更容易漏氣,漏液,甚至係稀釋固體.
曾在網上看到一文章,外國有個女馬拉松選手抵達終點時洩漏稀釋固體.圍觀者初時驚愕繼而報以掌聲以示理解及支持.
原來,長期長跑會令閘門鬆弛,容易發生洩漏事件.

有冇師兄/姐曾經看過此報導?