香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

所有馬拉松賽事(42.195公里)網上名額已滿

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

佢中文版, 十幾分鐘前已經FULL 左,
    但英文版, 岩岩一分鐘前先FULL..
    再加埋今朝有D 師兄講全馬挑戰組已經FULL , 但又有其他師兄係之後報到挑戰組,
    睇來似今年, 佢地除左分開路程及組別報名之外, 仲分開埋語言...
    所以中, 英文版報名既份額FULL 既時間都唔一樣..

升級   100%

開心

kylo1935 發表於 2013-10-15 10:48
    我去年到十二點還成功報名,想不到今年情況更緊張,戰況更激烈!

上年佢全馬同半馬一齊報..
    而且我記得好似唔係七點咁早報.. 好似係八, 九點左右開始報..再加上好似D 師兄所講, 上年真係塞死左....

升級   100%

開心

doracrap 發表於 2013-10-15 20:37
    我諗田總無咁多人手去check過往紀錄~

電腦一條 SQL 可以攪掂啦, 差在佢前期會唔會幫你攪好佢..

升級   100%

開心

我反而覺得, 可以用近三至五年既成績來做對比參考, 以我所知, 有D 報全馬既人, 根本連半馬都無跑過, 只係為左影相而報全馬, 大可以過去三至五年既成績來做界線, 先俾三分二既全馬名額俾過去三至五年有參加過渣馬既半馬或全馬RECORD 為優先伸請(要有完成比賽者), 海外選手不包括在內, 之後三分一就俾未伸請過, 但有參加過其他半馬, 全馬既選手參加, 但事後要提供證明(例如影印本或官方賽事紀錄時間), 因為全馬真係唔係講笑, 如果連半馬賽事都無參加過, 真係唔應該俾佢地一野就跳上來..

同意。早幾年都有人講過啦,如果年年都有參加開全馬並且可以在精英區起跑的跑手就係報名遲小小、唔夠人爭就冇咗參加機會,那真係有些可惜!  詳情 回覆 發表於 2013-10-16 10:20