香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2009.1.11 香港糖尿聯會健康長跑2009 [名額已滿]

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

上年有玩過都收到要請Email, 原來上年咁多C兄/C姐有玩, 上年遲左到, L碼背心冇哂, 今年要早些少到場, 主場一定報, 又黎叫吓糊希望食得出.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 3-12-2008 00:11 發表
早幾日已經寄出報名表,希望有得跑~" />" />  

ram兄真快手, 今日先寄, 希望報到, 主場最正, 車錢都慳返.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 3-12-2008 12:02 發表

E條賽道風景怡人又全平路,pb最佳之選也~  

住左大埔10年, 條路跑左10年, 跑咩時間都控制自如, 熟路真係差好遠, 10K PB 都係主場跑到, 各C兄一年都跑唔少吐露港, 除時有意外驚喜.

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀, 起點位係大埔吐露港元洲仔公園, 跑科學園來回呀, 各位C兄/C姐係大埔墟火車站行過去廣福村方向, 大約10分鐘腳程.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 7-1-2009 18:19 發表

跑到科學園過不過隧道?

上年好似要過一條係科學園旁邊既隧道, 但一過完又即掉頭, 唔駛聞吐露港汽車D廢氣.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 12-1-2009 11:50 發表
輕輕鬆鬆咁享受又贏左第6返黎

原帖由 running-sue 於 12-1-2009 11:52 發表
fun run都第6  

原帖由 711MF 於 12-1-2009 11:53 發表

Gills 唔緊要啦,今次都係輸條褲啫.

多謝各位鼓勵, 長跑長有, 長跑長友.

2009年糖尿聯會吐露港10K點滴.7度.天晴.

陽光充沛的早上, 由屋企jog去起步點, 見MJ兄和ram兄已經到左,同兩位C兄傾左幾句, 見時間尚早, 沿跑道遊雲一番, 清新既空氣加上些微陽光, 令人舒暢, 因為今朝天氣報告得5度, 又怕凍襯而之前個禮拜仲野到感冒, 所以不敢掉以輕心, 穿Long Tight黎跑, 感覺真係好好多, jog完一輪返到起點已經好多人, 再拿拿聲走去寄行李, 係元洲仔公園見到cyw兄和C兄既家人, 真係跑步世家, 每次比賽都係成家人總動員參加, 溫馨又愉快, 係公園邊有陽光射住既海旁, 亦見kan兄及一位帶住囡囡既C姐(唔好意思未請教C姐貴姓), 之後先見到寄存行李既隊尾, 當時已經8:15, 距離起步尚餘15分鐘, 有點心急但冇計要守吓規矩, 排排吓原來先知條龍只係寫掛牌, 到寫完掛牌只剩下5分鐘, 另一邊又見人龍, 唔通寄行李又要排, 咁起完步都未排完, 最後發現條人龍唔係寄行李, 只係寫掛牌既另一條龍, 所以急於放下行李, 直奔起點, 些時已經8:28, 唯有沿旁邊攝得幾前得幾前喇.

由於起步遲左, 起步一直追趕上前, 見到Blurmax兄, sueC姐, MJ兄一眾跑手, 打個招呼後紛紛提速, 賽道上一直又冇咩Target, 原本賽前見陳華貴先生, 諗住坐下佢順風車, 點知遲左連車尾燈都見唔到, 所以一路留住跑, 跑左1K左右, 見到長跑世家成員cyw C兄及LaCo C兄, 佢地都好輕鬆咁走, 其實兩位C兄都進步左好多, 未到5K轉拆點比cyw兄過左, 見佢跑得幾自然, 還有驚喜一浪接一浪, Blurmax兄, 坑口公牛兄, MJ兄及sue C姐個個都紛紛好快見到, 勁步殺上, 大家都進步左好多, 跑到6/7K左右見到有個大大隻既外籍女跑手係我50米前, 無咩target吓唯有追吓佢, 咪發力追...追...追..., 一口氣過左外籍女跑手, 之後又過番cyw兄, 一路keep住個pacing, 最後2K又見到個外籍男跑手, 係後面追人對手真係幾有壓力, 又同佢埋鍊左1K, 見到對手有D索氣,  索性提速以免來日方長, 到最後1k位就見咪拿兄攞住支炮係咁影, 同米拿打完招呼就好快到終點, 由於冇咩target, 所以大約38'10"完成, 有點Fun Run味, 睇完米拿兄D靚相原來跑第6, 係一個唔錯既比賽, 跑完和大家去大埔墟著名既街市樓上, 熟食市中心食左個美味早餐添, 哈哈.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 12-1-2009 14:55 發表
亞嬌 c hing
強 ar!! fun run都第6

帶住囡囡既是零下十度 c tse

OIC, 唔該哂速行兄, 好開心見到零度C姐.