香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Hong
打印 上一主題 下一主題

2014.03.23 AXA 安盛香港街馬10公里@九龍東2014

升級   45.1%

奮鬥
  • 簽到天數: 141 天

賽事日期: 2014年3月23日(星期日)
    截止報名日期: 2014年2月10日
    起跑時間:上午8:30分
    名額:5,000(名額有限,先到先得。)        
    報名日期: 2014年1月10日 至 2014年2月10日
    參賽資格:凡(於2014年3月23日)年滿16歲均可參賽。
    賽道:全程十公里,起點及終點設於啓德郵輪碼頭,途經觀塘海濱長廊、觀塘工貿區及九龍灣住宅區            
    比賽時限:2小時     
    報名費:
    A. 個人: (基本報名費) 港元480         (優先報名) 港元280          (額滿即止)
    B. 團隊: (基本報名費) 港元1,980      (優先報名) 港元1,080       (額滿即止)
    組別:
    A.個人(男子 / 女子)    -  少年組 (生於1995-1998)-  青年組 (生於1980-1994)-  壯年組 (生於1970-1979) -  先進組 (生於1969或以前)            
    B.團隊-  每隊必須由4位成員組成-  不分性別或年齡組別-  所有隊員必須跑畢全程,方可獲得排名及競逐各團隊獎項-  鼓勵全隊共同進退,一起衝線-  成績以隊中最後一名成員衝過終點的時間為準  
    證書:大會將以電郵方式寄發賽事證書給予所有於賽事指定時限內完成賽事之參賽者  。
    完成獎牌:所有於賽事指定時限內完成比賽之參賽者可於衝過終點一刻獲頒完成獎牌一枚     
    紀念品:各參賽者可獲大會T-恤及紀念品等乙份。
    「香港街馬嘉年華」入場券:每名參賽者可獲最多3張免費入場券。(參賽者只須憑號碼布即可入場)
    交通配套:  
    -  大會鼓勵參與者多步行,既可熟習賽道,又可作賽前熱身。      
    -  由牛頭角港鐵站步行約25分鐘,即可到達啓德郵輪碼頭。
    -  免費接駁巴士 (油塘港鐵站 <-> 啓德郵輪碼頭)跑手可選用接駁巴士於油塘港鐵站前往啓德郵輪碼頭。 (須按報名時選定的上車時間(06:00-07:20)憑券上車。)
    -  大會另安排循環線接駁巴士於08:45 – 13:00服務,接載觀眾及「香港街馬嘉年華」參加者。

*** 參賽者於填寫報名表前,請小心閱讀大會規條。***

http://www.sportsoho.com/pg/match/read/3645279/axa-102014

(版主saki: 標題及內文格式曾稍作修改)
    +1 2
    上一篇︰2014.04.06 Panasonic 飛達慈善復活跑2014下一篇︰2014年1月10日簽到記錄貼

升級   45.1%

奮鬥

tpcwong 發表於 2014-1-9 21:54
    Wow... 報名費 $480

有個優先報名費$280,唔知係咪即係早報名就$280

升級   45.1%

奮鬥

唔係好明佢優先報名費嘅意思,如果係早報名就$280嘅話都ok嘅

升級   45.1%

奮鬥

連證書都只會email過嚟,又好似求其咗啲

升級   45.1%

奮鬥

我諗點都會有部份地方要封路

升級   45.1%

奮鬥

bunbun 發表於 2014-1-10 09:33
    方便大家, 主題可否改成

2014.03.23 AXA 安盛香港街馬10公里@九龍東2014

點樣改架?

升級   45.1%

奮鬥

Sportsoho冇咗個比賽條link

升級   45.1%

奮鬥

好奇怪

升級   45.1%

奮鬥

有得報名喇,可以自定八個位嘅號碼布,同埋有接駁巴士

http://www.sportsoho.com/pg/match/read/3645279

升級   45.1%

奮鬥

喺facebook問佢哋嘢, 答嚟答去都係嗰兩句, 完全唔係答緊我問嘅嘢

Like: 5.0
    Like: 5

升級   45.1%

奮鬥

我都報咗,但主辦單位俾我嘅感覺係“同你講多句都費事”,問佢東佢就答西,規則同條款可以喺公開報名之後仲加加減減,咁即係點呀?係咪即係話俾你知:“錢你就俾咗喇,冇得返轉頭架喇”。主辦單位咁嘅態度同埋做事方式,我寧願當跌咗$280,到時去唔去我都仲諗緊,我諗多兩日,可能走去報ANS仲好,起碼唔駛受氣

升級   45.1%

奮鬥

橋位只係我喺facebook度問嘅問題之一,其餘嘅提問佢一概唔覆!

我報名時佢哋都冇話根據personal best time出發,係之後加嘅規則,叫佢哋解釋,佢哋冇囉!
    幾點開始寄存行李,又係冇覆!

做咗白老鼠  發表於 2014-1-21 10:46

升級   45.1%

奮鬥

我噚日去咗特殊馬拉松做伴跑,伴跑員免費,參賽者$30,有C All Star做嘉賓唱歌,梁漢文做星級領跑員,蘇樺偉做頒獎嘉賓,有熱飲供應,有Tee,有紀念牌,有食物包

升級   45.1%

奮鬥

決定放棄東九嘅比賽,嗰$280我當係跌咗,啱啱轉去報ANS10K

升級   45.1%

奮鬥

AE86Levin 發表於 2014-1-24 12:17
    見近近地路線又特別,報左名,但現在覺得超級唔值,又無講明捐俾乜野地構,又無講明任何封路及交通安排,感 ...

我俾咗錢都唔去,報第二個啦,同日有ANS同埋畢拿山