香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jackal_chasiu
打印 上一主題 下一主題

2014 墾丁馬拉松 (5月18日)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

我都想報.. 但想問自由行既師兄, 坐邊間航空公司日期, 酒店近唔近起跑點.. ?

升級   100%

開心

jackal_chasiu 發表於 2014-3-19 18:09
    五月墾丁有三十度,條賽道好似高低海拔差成250m, 咪即係要跑上山? 好似勁斜,有冇師兄有研究? ...

30 度?????
    唔好嚇我喎

升級   100%

開心

原本都想報自由行, 但友人最近病左.. 為左唔令友人岩岩病好就死撐上陣, 唯有我自己都唔去.. 佢先會死左條心好好休息..

升級   100%

開心

silverlin 發表於 2014-3-24 16:22
    墾丁是台灣的最南端,就像是南海的三亞一樣是海灘度假區,印象是穿比基尼的美女打沙灘球,夏季晚上穿泳褲聽 ...

我本身唔去決定唔去(唔係因為熱), 因為30 度, 我都仲覺得OK....
    但聽聞火燒島馬拉松好似更熱.....
    其實最重點都係果句.. 盡力而為..

升級   100%

開心

jackal_chasiu 發表於 2014-5-5 18:25
    有冇人知比賽前還有沒有電郵比我地有關賽前準備,領取號碼布詳情等資訊? ...

以我所知, 你最好上路跑會/官網睇番, 因為台灣好多時係會寄去住宅, 又或者係之前一日先取PACK.
    我上次抽到太魯閣, 都基本上, 無乜E-MAIL 通知, 到後來, 我JOIN 左美和個團, 搵左旅行社幫手取PACK , 但中間, 台一路都無SEND E-MAIL 給我.

升級   100%

開心

擇自官網

九、        報到方式:

1.        本賽事全面採郵寄報到方式,本會將於比賽前一週將所有物資包裹寄達。請務必填寫正確的郵寄地址,以免包裹無法寄達;亦不另寄回執單。請在報名同時繳交郵寄代理報到費用。
    2.        大會將於05月12日~15日間將參賽者紀念品配送至報名表上所填寫之地址。郵寄報到費請於報名時與報名費一同繳交。請務必填寫正確收件地址,以免包 裹無法順利送達。(通訊地址請勿填寫郵政信箱,以免包裹無法送達。)
    3.        限國外選手持原報名網站列印之報到回執單辦理報到,103年5月17日(星期六)10:00 ~17:00在墾丁國家公園管理處,辦理報到手續,逾時不候。
            ★比賽當天恕不受理報到手續。
    ★報到完成後,晶片、號碼布請妥善保管,遺失恕不再補發。
    ★親自報到限國外選手籍選手、本國籍皆採用郵寄代理報到。
    ★選手領取比賽物資後請務必詳細核對競賽組別等資料,如有錯誤,請務必當場提出更正。

升級   100%

開心

jimmychowhk 發表於 2014-5-16 13:41
    ching們,我的初馬就是全馬,還是最熱的地方,這次美和都沒有給統一的T-shit,咱們怎麼互相鼓勵啊....我特 ...

跟美和有衫送既咩?
    我上次跟都無喎
    ..
    要有鼓勵就著網衫啦.. HAHA

升級   100%

開心

raychan 發表於 2014-5-16 15:06
    想問問高雄機場的客運現在可否直達墾丁?
    看了太多不同資料, 有些話取消了, 有些話某條橋維修中要中途轉車.  ...

佢好有巴士同火車都到..
    如果巴士停左, 火車應該都到. .

升級   100%

開心

有師兄WIN 左分組第三名,
    果位師兄, 我同佢係上年台灣太魯閣馬拉松認識,
    我見過佢著網衫上去跑重慶馬拉松, 佢平時會做領跑員, 我係其他比賽都見過佢幾次.
    我只係知佢叫KK , 但唔知佢LONGRUN 網名係乜都叫KK ..
    anyway, 恭喜佢啦~~~

ching堅呀,全馬跑第三,呢條路走兩轉好辛苦嫁~  詳情 回覆 發表於 2014-5-21 02:34
    [attachimg]26573[/attachimg] 他就是滿有愛心的 KK Lai SIR (黃衫).  詳情 回覆 發表於 2014-5-20 19:43
    跑第三真係勁,條路又辛苦天氣又勁熱,真係好難捱  詳情 回覆 發表於 2014-5-20 19:23