香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

2009.1.4 美津濃半馬[名額已満] - 當日誠徵攝影義工

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-22 17:55 發表

經過咁多位既分析,除非跑慣跑熟呢條路,唔使頭10K都係跑得比較保守留返d力跑後半程會好d。

睇完以上各位ching ctse 既分析, 相信我係 "報錯名"
我都係將自己既目標降成 "限定時間完成全程" 好d.......
不過講真, 長跑網真係一個跑步愛好者既寶庫, 除左資料充足之外, 仲有好多ching ctse既互相支持  
P.S. 我今日收到confirm letter 喇~!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 palm3tong 於 2009-1-3 08:49 發表

Thank you for the info. I prepared an elevation map for your reference. I think it is earier to veiw the up and down slope on this map.

Cheers,

有圖睇, 真係對賽道了解清楚好多, 唔該晒呀ching.
btw, 幅圖真係做得好靚

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨........
準備出發

升級   0%

該用戶從未簽到

皇上既大將之風, 葉伯既堅持......... 實在精神可嘉

小弟首次半馬, 個人時間01:57:19, 雖然成績平平, 但係比自己之前練跑左兩次既既時間2:18同2:06已經叫做有dd進步,
比賽前俾自己既目標係2小時內完成, 但以之前練跑既既時間, 其實信心不大, 但最後都叫做對自己有個交代啦~!
其實上大壩既時候, 睇睇自己隻錶, 覺得2小時未必得, 到最後2-3k時, 望住終點又睇住自己隻錶, 同自己講 "一定得既, 仲差少少, 頂硬上啦",
最後終於2:00內完成, 好開心~!

升級   0%

該用戶從未簽到

westbig ching 休息多d, 早日康復, 長跑長有(友)呀 ~~~~~~