香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

2009.1.4 美津濃半馬[名額已満] - 當日誠徵攝影義工

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

網上報名既C兄/C姐, 請早少少核實會員登入名稱及密碼:

http://www.hkaaa.com/hkaaa/noticeboard/hkaaacommember.htm

升級   0%

該用戶從未簽到

己報! 好順利, C兄/C姐快手D.

升級   0%

該用戶從未簽到

條路係數一數二多斜, 又多灣, 又難跑(起伏不定), 不過自從鹿頸一役, 我已經深深咁喜歡跑尼條路, 今次應該仲易跑, 多左平路(相比鹿頸一戰), 大家要加油征服條忙命斜.

升級   0%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

金章獎狀....金章獎狀....金章獎狀....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 5-12-2008 11:49 發表

This is not my target.  This is my dream only................................

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

Blurmax兄, 唔好咁歉, 你掂既.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 5-12-2008 15:00 發表

嬌兄:
唔使太緊張,以你現時狀態只要發揮正常,呢個金獎狀三重彩中硬!

上年表現失色, 今年又要重新黎過, 連續三年攞金獎狀唔係咁易, 今年希望達標重頭做起.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 5-12-2008 11:41 發表
[quote]原帖由 waynekkw 於 2008-12-5 11:34 發表

登錄/註冊後可看大圖

10K sub-40mins --> 嘩 呢個係我2010的目標!

Desmond兄, 有機會再係比賽一齊拍住跑, 唔駛2010年你一定突破到sub40'.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 5-12-2008 15:07 發表

嬌兄唔係已經連續攞咗兩年咩?" />" />

NO la...邊有咁堅, 上年連10k比賽跑極都係41'至40'左右, 果條路你知幾斜, 所以上年得銅獎章炸...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ahchung 於 21-12-2008 22:41 發表
does anyone know how this course compares to today's 15k race in terms of difficulty?

味精濃頭10k 跟 today's 15k 相約, 都係大上大落斜路, 但味精濃尾10k應該95%全平路, 但如果辛苦程度不皇多樣, 因為味精濃頭10k消耗左好多體力, 係一個幾考耐力既比賽.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 22-12-2008 12:09 發表

GILLS 越講,小弟越驚﹗ 我開始懷疑當日,小弟跑唔跑到番終點....

以Kenneth兄今時今日既功力, 已經應付卓卓有餘, 咁比D貼士C兄, 跑得快就有美記紀念品攞, 跑得慢就....咁閣下一定可以突破金戰衣時間1:25'00". 小妹會為各C兄C姐沿路打氣, 因為會有好多機會係轉拆點相遇, 加油呀.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 22-12-2008 12:24 發表

都可以的,當日頭開慢少少吧。

玩唔慣斜路, 唔慢都唔得啦, 一開始跑200零米平路就上斜, 仲係勁斜, 如果玩過鹿頸BBQ果次就知.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 22-12-2008 14:54 發表
今次係咪比十月個次跑少左一轉烏蛟騰來回?

除少左一轉烏蛟騰來回外, 還少了鹿頸一大拆來回路程, 所以以十月半馬時間減五分鐘, 差不多相等於味精濃目標時間.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 22-12-2008 15:10 發表

小妹當日跑二小時三十分...  hgjD092" />" />hj
希望 push 到 二小時 十五分完成...

ee C姐咁最好均速跑, 保留體力去完成頭10k山路, 如果到左水霸仲有力再追, 到時可以逢人過人, 好多人去到最後5k既耐力和鬥志係最薄弱, 所以果時還有點鬥志, 可以追過好多人, 同做番好少少時間.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 22-12-2008 15:40 發表

嗯~ 多謝 gills ching 賜教... 小妹當日用番自己速度跑.. 唔好俾前面既人帶快0左自己

唔好咁講, 促進交流都係長跑網既好處, 尼條路跑過好多次, 撞過好多次版, 想跑好D真係要了解路程及自己身體狀況.

升級   0%

該用戶從未簽到

慘... ...得我未收到信....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 30-12-2008 12:10 發表
金章~六折
金章~六折
金章~六折
金章~六折
金章~六折
金章~六折
金章~六折

咁我一於拍住Leung兄做pacing, 向六折出發, 今次不求PB, 只求六折, 即係sub1:25'.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WESTBIG 於 6-1-2009 00:10 發表

多謝關心, 萬二分多謝!!!
衷心感激皇上犧牲他的PB時間,協助救援, 同時也多謝長跑網上各位ching/ctse的關心.

今天下午5pm 剛出院. ( 醫生話為安全起見, 住院觀察一天).
日後有空分享今次經歷, 吸取教訓, 祝 ...

WestBig C兄, 好開心見到C兄上黎, 起碼暫時無大礙, 有幾過重點以過來人身份( 小妹去年6月亦因參賽途中中暑昏迷入廠,住左一個星期醫院, 有幸得到長跑網C兄/C姐問候, 及倫皇無數次到醫院探望照顧, 上上落落仲買埋雜誌, 深感龍恩浩蕩), 提提C兄:
1. 增取時間休息, 最好比較規律咁作息.
2. 依照醫生指近, 檢查有冇傷及內臟器官.
3. 服操以慢jog為主, 不需急於快步.
4. 待身體適應後再慢慢加量加速, 康復期可長達3個月至6個月.
希望對C兄有點幫助, 祝早日康復, 長跑長有.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 13-1-2009 00:33 發表
有成績~~全場40~組別25
win左幾位高手~~算係咁
http://www.hkaaa.com/hkaaa/event ... Mizuno09_result.htm

追...追...追...出年要拍吓Leung兄一齊走, 追番張6拆Coupon, 病真係舉步維艱, 特別係最後1k.

Overall: 157
RkTot: 154
RkCat: 51
Official Time: 1:28'29"
Chip Time: 1:28:14"