香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

三項鐵人

升級   0%

該用戶從未簽到

馬王ching,如果今年我唔扒龍舟一齊去玩丫~~

http://www.hkftuorc.org/hkftustsc/chtm/c-t3379.htm

升級   0%

該用戶從未簽到

工會果d 出名平丫馬~~

完成一個鐵人比賽都係我既心願,不過要玩果年就要放棄龍舟同埋毅行者兩個活動~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-30 13:16 發表

其實兩者都無乜衝突,反而我覺得你應該越早嘗試接觸呢項運動仲好,因為比賽係以分齡計算

我意思係無咁多時間操,操龍至少一週兩課,操TW至少一過一次長山+2-3日跑,玩三鐵又要操水又要操單車...轉做職業就得...

兩年前開始揀,兩年都揀左龍舟+毅行,今年會認真考慮,如果你同我一齊玩就多數會玩~~

分齡我有so 過你...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-30 23:15 發表
http://www.triathlon.com.hk/index.do

Athletes >>>Triathlon Training Course/Age Grouper

Dee兄,我決定報呢個:

中級三項鐵人訓練班
Course Code Tri-l1
2月3、10、17、24----7:00-9:30pm----跑步及 ...

咁抵??舊八 8堂?!

要7min 游300m 自由式喎,而家唔知得唔得...

升級   0%

該用戶從未簽到

仲有個問題呀馬王ching,2月8係一年一度跑友盛事喎,7跑仲去練兩項??

一係報三月果個好無??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-31 20:00 發表

我估2月7日果堂唔會用晒黎做體力訓練,到時可以會講解下三項對單車的規格要求、單車點樣入轉區至跑步的過程技巧及它資訊野咁
就算到時要我跑圈,我都會渣渣灘~

我想早d報,因為跑完渣打後,可以馬上有另 ...

咁鬼死身拮~~

嗯...我6-7號會謝絕任何運動,咁你報先啦,我再操下自由式先~~