香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 3)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-11 17:20 發表

batbat,唉.....唔好提啦....咁快升到上神枱以後冇得升,睇來係時諗退休。
得閒留意下新界東既動向啦,就到時間既記得過來跑下,唔好比SSP呢d小區困住ching你呀。

圍圍:
你甘講...........即係睇唔起我地ssp d街坊啫...?!!
我地,ssp,雖然係全香港數一數二既貧窮舊區,但我地係窮得有骨氣既.....!!

升級   100%

該用戶從未簽到

你地今晚反得開心d啦~~
記得睇住00呀,佢有病,我怕佢好似onon (安安)甘周圍咬人呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-11 17:33 發表

我會帶定條鎖鍊同口罩去架喇隊長 

yungyung:
甘就叻啦.......if,我話if,00咬人,你千奇唔好認佢呀.....
要保住ssp街坊小隊個金漆招牌呀...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-11 17:32 發表
原來...圍圍係嫌棄我地ssp 小隊~困著你~~~~~唉~~~講到出口la...心都淡埋~~~唔怪得e排...唔歸隊la~~~好傷心ar~~~~~~

係囉............................嫌到出面啦...........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-11 17:46 發表

vv:
妳咁講我都得既...我好似join得仲多過妳wor, 有小小唔開心!

<正字時間>
少少

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-11 17:49 發表

catcat隊長唔使咁敏感,只係大家撞期夾唔到時間,我仲妳掛住"熱情如火"同埋"幻彩明珠"架。

算你啦~
圍圍你係我地小隊中係數一數二勁架嘛,你唔歸隊,我地好傷心架...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-11 17:54 發表

咁都要捉....係咪係度呃post呀?

你點知架...
嘿嘿....

升級   100%

該用戶從未簽到

大家昨晚都好開心下喎....不過00話vv +bonbon偷懶....究竟有無d甘既事...?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chengtszhang 於 2008-12-11 23:04 發表
我想參加. 我住荔枝角, 想放行李..

catcat Ctse, 可以同你安排嗎.

ching:
你想join全程or半程呀????
我暫將你的名add在全程list中...

20/12個日,我地幾個會自己入元洲仔等d跑全程既ching喎,即是我地只是跑半程咋喎...

我地會著晒跑衣就出發啦,唔使換衫or放行李既..

joejoe(全程)佢一般唔會帶行李既(only少少$就算),佢應該會係佢home出發(佢都係住荔枝角,即你隔離)
而我同其他ssp街坊,都應該唔會帶咩野,因joejoe話個度無得shower,帶甘多野做咩??我地亦唔知邊度可以擺行李...
如joejoe講,我地全部人跑完後會在鹿頸食大餐,ching你帶少少錢上路就得啦....
anyway,ching有問題可以直接call我,因我明天不會返工,我在家不會上網的

再貼行程:
SSP街坊小隊下次練習日期:
16/12(星期二)
時間:8pm在SSP泳池門外等
路線:待定,大家有咩suggestion??
里數:大約10k

出席跑步者:
1.catcat
2.vv
3.bonbon
4.kinkin
5.活活
6.菲菲
7.華華(TBC)
8.batbat
9.mingming(TBC)
10.00
11.圍圍
12.disdis (音:迪迪)
13.hanghang (新加入ching: cheng tsz hang)(ching話睇下個日囝囝既安排才confirm喎)
14.joejoe

20/12(星期六)
當日由joejoe ching帶隊,佢劃分左兩part跑步,分別為38.7k及18.7k,各位可按自己能力join不同組別.

** 全程里數:38.7k (6am在荔枝角區起跑)
路線:6am開始由荔枝角 > 呈祥道 >  馬騮山 > 城門河畔 > 吐露港 > 宏福苑元洲仔里 > 元洲仔公園(此段路長20k)

** 半程里數:18.7k (約8:30am係元洲仔等)
路線:ching會在元洲仔稍作休息,係果度同其他跑半程嘅Ching/Ctse集合, 然後再出發, 沿單車徑 > 大埔工業村 > 三門仔 > 大尾篤 > 新娘潭 > 來回烏蛟騰 > 鹿頸終點

全日預計11am前完成, 跟住可以係鹿頸食大餐. 跑全程(38.7k)

全程跑步者:
1.joejoe
2.hanghang ching (新加入會員:cheng tsz hang)

半程跑步者:
3.catcat
4.vv
5.bonbon
6.菲菲(考慮中)
7.tartar
8.mingming (TBC)
9.disdis

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-12 09:26 發表

噢, 又多咗個游水話題, 好呀, 我都有游水呀, 主要係蛙式(不過有時會用fin嚟游, 咁就用自由式~~), 近年好少游泳池囉, 通常會兼玩其他野外活動, 例如係新舅埔角游去沙頭角海附近嘅鴨洲鴨蛋玩, 游 ...

joejoe plan戶外活動就最"灑"家啦~
跟佢出去玩一定無悶場,所以,我大部份戶外活動都係由佢帶玩既~~
我一早已經係佢既忠實fans啦~~
lee度甘熱鬧,愈來愈多同道中人,多人玩就更開心啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ming2884 於 2008-12-12 09:42 發表
cat cat 16同20號我都有機會joi妳地啊!不過我要遲啲先確實....

好呀mingming ching,都好耐無見你啦~~
甘20/12你想join全程or半程..?
明天天水圍個跑再問你啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

16/12個跑,己add 00及圍圍啦~~
00: 連純品既bonbon都甘話你....唉...你都係快d食藥....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2008-12-12 10:13 發表

KIN KIN 琴晚又吾黎,皇上話你漿SSP割左出去變成离島了!

<正字時間>
should be"將"

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 10:42 發表

16 ,20  我都黎到呀!!!

WELCOME disdis!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2008-12-12 11:34 發表

咁你多D指我啊~~
一路跑,一路教

<正字時間>:

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 11:29 發表

我冇喎~~小華係ching / ctse??

小華ctse??

disdis:
講多次過你聽~~
小華 = 華華 = 仔黎既 = 公司決定佢會走肉彈路線

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-12 11:58 發表

nono~唱絶對空虛果個~係kenken ching=高層
華華=成日無la la , 有團火果個

對對...vv講得好...
華華佢走肉彈路線既,大家應該意會到佢個團係咩"火"..................

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-12 12:09 發表
嘩, 今日好熱鬧喎, 等我都加入吹下水先
仲有迪迪今日上來一齊吹~~~
不過剛剛唔係好明華華既肉旦路線點解會變咗c9?

因為佢同vv講,話自己成日踎係屋企無野撈....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-12 12:23 發表
菲菲, CATCAT......C9走唔走到~肉旦路線KA???

of course走到啦...
"露一露"既C9....最岩d亞伯胃口架啦~

升級   100%

該用戶從未簽到

係呀..........佢個look超搞笑