香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-8-5 22:04 發表
今晚得我、cy和cy媽,最初只係微雨,後尾越落越大,落9c,仲聽到隔離泳池宣布話雷暴,結果跑左十幾圈,冇做基本練習就收操了

5 好 意思, 因為見今天多數會下大雨,阿爸,阿媽
過左來吃飯,所以缺席左。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-8-3 11:54 發表
報名:

1. stanwong
2. 上水馬王
3. loudspeaker
4. cyw
5. cyw媽咪
6.馬仔
第一次來,想請問有冇地方摆袋同埋沖涼?多謝回覆!

馬子, 下星期三,5 落雨可以過來join 我 地。

升級   0%

該用戶從未簽到

我返完大 6 , 無啦啦皮膚敏感 , 响頸 , 双手又紅又腫 ,
好痕 , 今晚都 join 唔到大家住 , 因為一有汗水出 , 惊抓損皮
膚有細菌感染

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 879# and # 880 的帖子

無名腫毒
我好易敏感 , 對梘粉特厲害 ,
可能酒店 d 被未過得清 , 所以出現紅腫 ,
睇左 e 生被左 2 支 "裨乃膚 betnovate cream" 我搽,
現在無咁痕 , 無咁紅腫, 最快 3 日內要好返 ,
8.16 跑中兴盃 , 一次都未跑過, 量力而為啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-12 14:06 發表
請支持長跑長友毅行團隊

長跑長友A隊#0764
長跑長友B隊 #0791
長跑長友C隊#0584

多多益善,小小無拘,網上捐款,見面捐款,無任歡迎!
樂施會及眾位毅行者會感激各位的支持!

收唔收 cheque 架 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

双手已散腫 , 但仍然好紅 , 出街搭車有 d 尷尬 ,
5 G 而為有乜病 (皮膚過敏 )
8.16 希望好返 , 費事駭親街彷

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 886# 和 887 # 的帖子

多謝 dee 兄 和 Tai Wai 兄 關心,
現在好好多0拉,不過有汗就會好痕,
希望明天跑緊可以忘記痕,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-8-14 17:47 發表

loud兄:
8.16唔怕熱就冇問題, 星期日見啦~

8.16 上左宝貴一課,
1) 唔知醒
    (約 stan hing, 6.半 , 竟然 6 点先起身, 刷完牙 , 好趕就出發........失敗)
2) 準備不足
    (成 6 日乜都無做過 , 就去跑........失敗 + 失敗)
3) 無斗心
    (雖然大會攞號碼布安排失當, 事前又沒預計條引水道咁窄 , 未試過頭 1k, 跑成 6'59
    2-3km 不停爭扎, 消耗太多體力, + 上天氣好悶熱, 半程見跑成差不多 25'.
    己经唔想再加速上前, hea 完佢算..........失敗 x 3)

總結............0個日o個地比較硬................
(除左賭仔姓賴......................我都要 ......)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-8-18 12:39 發表
Loud兄,你都冇乜點練過,加上條路又難跑,非戰之罪也,下次跑好D!

都好既 , 原來响咁既情況 , 會有咁既結果 , 下次自己
識執生 , 原來真係沒不勞而獲 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

testing

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-8-18 23:05 發表
你地北區之友要努力呀!!我下星期三就可以歸隊gala. 不過我諗我已經跟唔到你地的進度了.

等著你回來

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-8-22 11:02 發表
馬王師兄,我報咗906泰基盃10km,927荃灣國慶盃8km,101國慶長跑10km,10月11樂華歐化竇1/4馬拉松,
11月29聯合國兒童基金21km…… (唔好笑我一下子報咗咁多比賽,其實我自己都唔知點解,就係 ...

馬子,你都可以稱得上賽王,來緊好多賽啊。
我都好愛吃野牙,所以 3-4 來體重減來減得
個 kit, 減磅是一個長期鬥爭,需要恆心。
練習時間好過比賽,我都試過,可能需要時間
調整下賽前安排,你報的比賽我一個都沒報。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-8-26 23:25 發表
好開心可以認識大家,和大家一起練習!
呢套“馬克操”真係唔易做

以後多 d 泥操,應該會好快適應。
馬子,應該都系快腳,應該好快上手。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-8-27 19:12 發表

x2

得閒過黎玩下hgj091" />" />hj

x 3

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-8-28 10:45 發表
Sue兄早晨, 各位北區友早晨
今早剛跑完10K回來, 熱到死

stan 兄好勤力呀 ! 今晚游水泥唔泥?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-8-28 11:08 發表
唔識游呀,想來玩下水都冇泳褲呀

有沒緊身 tight 褲 ? 再唔阿 KOPO hing 話 碧湖有平褲 ,
買返條都好 , 大熱天時 , 浸下水真係好正

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-8-28 11:08 發表
星期三做完"馬克操", 唔拉筋"炸炸林"走左番屋企. 而家"奶"野0勒! 兩隻大腿後面條筋十分酸痛. 行路都要就住就住. 大佬, 聽日後日仲要行山同踩車添架!! 希望今晚游完水有好轉啦!!" />" />

不過話時話, 呢個馬克操真 ...

行山就要小心 d  , 我估單車可能影响唔到,因為用 4 頭肌。
淨係 "抬腿跳"  , 人地以為 角富乘 上身 , 跳鉄幕誘惑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-8-28 13:17 發表
星期三操完馬克, 尋晚走左去跑大約 12k, 好似快左咁~~hgjD115" />" />hj

不過唔keep 住操好快又無用, 希望下星期都就到時間可以黎啦

下次 10.1 10k....咪知自己快左幾多 ,
有時間真係要盡量黎多 d , 賽季就開始啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-9-3 12:02 發表
咁你要比心機練落去啦

stan hing, e +你 比以前都進步好多 ,
尋晚頭 10 圈, 追到氣到咳埋都跟唔到你,
0向你後面 , 見你 e + 步頻同步伐都 keep
得好好 , 2'05-08 一圈又快左 ,
我都要 +把勁先得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-9-3 14:19 發表

2'15-20 呢個速度 我跟左六個圈已跟唔到

真係要加把勁先得

衝多幾次好快做到 , 大 + 努力,