香港長跑網  - 長跑長友

樓主: oldtree
打印 上一主題 下一主題

(葵芳)小弟的跑步歷程

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原來呢度都有葵芳出發的跑手在...

小弟近兩年疏於操練,上次渣半馬都要行番終點 ><

依家有新目標 - 2014東京馬拉松~

葵芳友加油

升級   0%

開心

原帖由 oldtree 於 2012-12-9 21:31 發表
    Week 15 (3/12- 9/12) 總里數: 64.74km

Monday: Interval Training@ 青衣運動場 5.88km

登錄/註冊後可看大圖
    是夜到了青衣跟操, 今天陳教練沒來, 由另一位教練掌舵。 ...

今日都想跑呢條30K path,但實在太曬及太熱,都係天后宮掉頭跑半馬算,下次先~

每次見你由葵芳出發的跑線都好有親切感,你有無試過跑晒荃灣加青衣海濱長廓返葵芳都有半馬途程的~
    http://runkeeper.com/user/purejoey/activity/135337327

細心睇原來你係德士古道入荃灣,我就墳場入荃灣~

升級   0%

開心

原帖由 oldtree 於 2012-12-15 23:23 發表

你好呀, CHING 原來大家都是葵芳之友, 大家的路線也很相近, 係說過的路線我今個星期二也跑過, 不過是青衣南橋到海濱, 再由北橋返荃灣西, 之後再去天后宮回程, 返到屋企都過30K喇.....

不知CHING今年目標是什麼 ...

依家我對跑步的態度係「以keep fit 為本,團火係無兩年前咁熾熱,但如果可以好d就跑好d」,如果渣半馬PB兩年前所謂紀錄 153 >< 已經超額完成~
    希望可儘快跑到30K~
    2014東馬首要係抽到,跟住希望跑畢全程,及睇風景,因為很喜歡東京~

睇過下師兄的Blog,時間既好又pro,繼續努力~

南橋果邊我覺得空氣較污濁,試過一次頂唔順無再試了~

升級   0%

開心

oldtree 發表於 2013-1-19 21:50
    Week 21 (14/1- 20/1) 總里數: 72.73 km

Monday:  Recovery Run @ 荃灣海濱公園 6.49 km

星期六我都跑左和你相若的跑程。根據你幅圖的完成時間 14:22,我和你應該迎面相遇過...
    我係第一次增程到30k,可惜回程跑到海濱長廊頂唔順放棄了~