香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

曲奇の跑步FuN享

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-5-24 17:00 發表
24 May 2009 (Sun)
"醉八仙"行山活動因天雨關係而取消,今朝就能黎邪神大會....
今日主菜係跑400m interval (5'40"連休)...
時間:1'24", 1'26", 1'30", 1'31", 1'28"
   1'34", 1'32", 休息, 休息, 1'21"
第 ...

曲奇:
妳d速度真係好高,有幾個圈頭200m都比妳帶離左少少,只係尾段真係跌得比夠快,下次試下搵個啱自己既速度盡量均速走可能會跑得好d。
其實我跑完第10個400都覺得有少少暈,好彩休完之後又冇咩野可以再跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-5-24 23:58 發表
我連俾佢界的機會都冇, 因為我永遠係佢後面
唯有勤力D練,希望有朝一日可以界到曲奇姐

stan兄:
比心機呀,有北區之友們支持你掂既~
話時話....曲奇ctse幾時開始變成眾ching們既目標既?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-5-25 11:31 發表

好難講~
我覺得蕉仔好勝,起步一定放頭~

要計埋衝幾多個wor....如果衝400m x 10.....
wing姐我未睇過佢跑唔計....其餘3位ctse我都買蕉仔會衝得好d,但係頭200m一定買曲奇姐!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-5-25 22:17 發表

唔駛買啦,蕉仔sure win~

曲奇ctse:
我仲記得妳上年跑完味精濃個樣wor...妳點會咁冇鬥心呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-6-1 11:45 發表
曲奇姐
快d update 個blog啦~
講下你游船河嘅趣事丫~
好期待呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-6-5 14:25 發表
4 Jun 2009 (Thu)
星期日遊完船河後,腳面的傷口還發炎,行路時還隱隱作痛...
抽筋後的小腿有好轉,不過落樓梯時還感不適...
唔理得咁多,難得今日唔駛OT,照去沙田跟操....
時日天氣炎熱,跑時格外辛苦...
頭盤 ...

原來星期四妳地係沙田操架? 如果琴晚唔係踢波我都諗住去.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-6-8 14:08 發表

好呀....
踩單車,i like it~~

曲奇姐:
咁有冇興趣出年一齊玩陸上兩項呀? 好刺激架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-6-9 10:45 發表

你下次再玩誇步跳時記得專心d.....

避免再受傷呀.....

唔知有咩可以令到瘋瘋咁唔專心呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-14 08:53 發表
12 Jul 2009 (Sun)
原以為尋日打風唔成,今日要打水戰,怎料會是藍天白雲好天氣....
今日雖然係熱但不太焗促,比起必達8K當天已經好跑了...
比賽1個小時前到達城門水塘,warm up過後就一早等上線...
原以為5點起 ...

曲奇ctse跟過教練操真係唔同d,成個比賽由準備到完成都有planning,好嘢~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-14 09:52 發表

跑成K 至俾Laco 兄過,都真係好快下喎~~" />" />hiuijhkj

佢頭段出名噴射機...我都領敎過~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-7-13 12:24 發表

奇奇中興盃會參賽嗎 ? 有時間我都o黎做攝記先得!   加油呀!

wing ctse:
我都有報呀,到時妳會捕邊個位單聲呀,等我到時扮輕鬆d先~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-8-7 11:48 發表
奇奇姐...
唔做女子版..轉做攝影版...
輕鬆下炸..咪打七我喎...

咩奇奇會打七人架...好彩而家知道都未遲~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-8-11 02:08 發表
10 Aug 2009 (Mon)
時日天氣反覆,五點還下著傾盆大雨,但一到放工時間就雨過天晴...
難得7點前到達沙田,可以與大伙兒一齊出發出街跑..
跑到雙橋回頭時,腳仔感到唔太舒服...
之後的主菜我也無褔消受,只是在場 ...

跑左咁長距離,有少少反應好正常啫,冇事既.....加油呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-8-11 12:03 發表

曲奇,你只腳仔沒事嗎 ?
琴日,我見五點還落大雨,沒去沙田...原來琴晚沙田有得玩.
主菜真係好甘

Terry:
對腳冇事操得返呀? 今晚來唔來快活谷?