香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

2009.1.18 終極去馬之老渣全馬/半馬賽前特訓 (37K及20K長課)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-19 14:47 發表

很矛盾, 如果要留力最後的過山車, 前後要慢;
如果前段快, 後段又林美香!
針冇兩頭利, sub4冇望!" />" />

你試下參考我呢個方法睇下啱唔啱你用,睇返上年渣打既成績,搵同你目標時間差唔多既跑手們,參考佢地既分段時間來set自己頭30K點跑(極端例子可以不理),之後12K就盡力而為。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-19 16:18 發表

唔好客氣瘋狂兄,大家目標一樣~~

o岩o岩將以上數據平均左,得出以下時間(大約),大家都可以參考下:

10k    半程     30k     全程
52      1:46   2:38    3:55

阿DEE ching真係好快手,等我都做返個統計比目標時間330既ching參考下:
組別 - MM1
晶片時間 3'25 ~ 3'35 共57位

平均時間
10k        半程            30k           全程
49:05     1:38:49     2:35:23    3:30:20

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-19 22:17 發表

學大圍ching話齋, 鬥心一定有, 但只怕當日力不從心o者.  其實我只求唔使坐車, 已心滿意足, 若能在4.30內完成, 簡直開心到飛起  

sue ctse,最近睇妳幾次比賽同埋練習,430我對妳好有信心呀。ctse應該都會先計劃定到時既跑法啦,如果有既可以講出來大家分享下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-28 17:00 發表
對不起... upload 得有點遲.. (仲要影得唔好... )請慢用
http://picasaweb.google.com.tw/longrun.hk/200911837K20KByEe_tpk#

如需原相..請 pm email 及 file name 給小妹...謝

雖然影唔到我, 都要多謝ee妳~

升級   0%

該用戶從未簽到