香港長跑網  - 長跑長友

樓主: schnix
打印 上一主題 下一主題

schnix 越跑越健康 blog

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 schnix 於 2009-6-16 23:44 發表
    16/6 >> tempo 400mx10(400m@2'10"-2'15") + 慢jog 500m (total 4.5k)

今日鼻塞, 又著住有袖衫跑, 跼到頭暈暈...跑完入到更衣室, 見到tarry ctse準備出去跑

哩兩日會再去多次physio,  ...

Schnix, 保重呀, 下次一約跑呀

升級   100%

奮鬥

原帖由 schnix 於 2009-7-21 00:21 發表
    仲未戒倒哩個惡習, 多謝大家提點 我會多d 提醒自己架啦

Schnix ctse, 妳隻腳好番未呀, 今晚SSP我會同bonnie跑wor, 不如一齊跑呀

升級   100%

奮鬥

原帖由 schnix 於 2009-9-18 13:15 發表

有呀, 工作囉
    成日都要上大陸, 如果係office 就多數要ot
    星期三都跑左4k track +1.5k 跑步機既, 希望今晚ot 完再去跑下啦

schnix, 咁叫妳扮熟tim, 希望唔好介意, 我好少入黎坐, 妳腳傷好番D未ar, 唔好咁無心機 la, 慢慢黎, 我 + hhkbonnie 多數跑SSP or 荃西-嘉頓-深井, 下次我 send SSP schedule 俾妳, 等妳唔洗摸門釘, 我記得妳話響長沙灣附近做嘢, 有機會可以約跑ar, 加油~

升級   100%

奮鬥

原帖由 schnix 於 2009-9-24 20:34 發表

叫我schnix 得啦, 都認識左好多個月啦!
    我上過ssp 政府website 睇, 係見到無封場, 但去到又封左, 你個schedule 都係上網搵既?
    現在未100%好番, 希望過多兩個月, 可以多d 出黎join 約跑, 你地既路 ...

我咊通常當日會打電話confirm, 係呀有時都唁係100%, 加油ar~~~
    妳跑得好快ar, 440m / around 2.25, 我400m/ around 2.4...., 犀利, 希望妳好快健復

升級   100%

奮鬥

原帖由 龍龍 於 2009-11-11 23:09 發表

你真係好鬼勤力姐~~一個星期跑成3日~~ 7km 走38" 走得好好喎~~加油~~

tarry係ssp金爪黎喎...ssp 係我主場, 因家住ssp...我無系統嫁, 鍾意就跑下...

龍哥 , 我係ssp既金瓜, 或者響金瓜後面+1號我都唔拘, 不過絕對而唔係金爪攞, 你唔識中文無人怪你, 你可以寫英文goldmelon  

升級   100%

奮鬥

原帖由 schnix 於 2009-11-10 22:22 發表
    11/10 >> 400mx17+200m --- 7 kms  in 0:38:06
    (Pace: 5:26.6/km)
    2'14"/2'07"/2'08"/2'08"/2'09"
    2'11"/2'07"/2'08"/2'09"/2'12"
    2'08"/2'10"/2'11"/2'12"/2'15"
    2'12"/2'09"/1'06"
    鼻敏感發作, 兩邊鼻已經 ...

schnix, 妳d時間好好wor, le 幾日又會凍番, 小心d, 我星期二多數會去ssp, 今次傾唔道咪下次lor

升級   100%

奮鬥

原帖由 曲奇 於 2009-11-29 22:08 發表
    恭喜schnix 在Nikko 扶輪社10K比賽奪獎....

x2, schnix 恭喜晒 , 犀利ar, 澳馬加油~~~~~~

升級   100%

奮鬥

Schnix, 妳好嗎?岩岩見妳online, 妳隻腳好番d未ar, 保重ar, 唔好俾隻腳仔投訢ar

升級   100%

奮鬥

原帖由 schnix 於 2010-4-2 00:11 發表

hi tarry, 我最近好忙呀, 又不時要番大陸工作
    3月份練左兩次速度, 第2次之後, 之前傷既腳有少少反應, 即刻休左個幾week, 現在訓練真係要慢慢加上去啦. 我會好好保護對腳架啦. 你哩, 哩排腳仔ok 嗎?

haha~, schnix我岩岩忙完一陣, 可以抖氣, 遲d再忙過la, account既生涯係咁ga la, 我話個秘密俾妳知, 最近我join咗phyxxxx, 玩過一次動感單車, 玩之前都驚會觸及itb, 不過玩完之後感覺條itb好鬆, 比以前鬆好多ar, 咁既情況因人而已, 妳按妳自己情況la, 不如我再試多幾次再睇情況, 同妳分享過la, 保重ar, 長跑長友ar ma

升級   100%

奮鬥

原帖由 schnix 於 2010-4-10 21:47 發表

我幾個月前join 左calixxxxxa, 最近因為忙d, 所以好少去啦. 我成日見到個d動感單車class, d 人個個都踩得好快架... 我都唔係好敢玩, 怕腳力唔夠呀.
    其實做gym 真係可以幫到對腳架. 而家你搵到一種又好玩又岩玩既 ...

報咗做2公