香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 5)

關閉 [複製鏈接]

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2009-1-5 22:03 發表
今晚好得閒...走去睇下你地半馬d相...喎...有張係圍圍同batbat一齊過終點呀...
時間係1:38:~秒睇唔到....你地一路都一齊跑,,,好好玩咁...我都好想跟下你地跑比賽 唔知可唔可以跟到...多數都係跟唔到多. ...

基本上係我全程追住圍圍來跑,我只係試過過佢一次,最係就一齊衝線,我相信因為甘個時間就可能快左....哈~~
你都好快,我覺得你快過我,你渣打半馬應該可以做到13x左右,最衰你又傷左啦~~快d好番啦~~
話時話,你點樣傷呀?

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-5 22:01 發表
VV . 我明天一早要上國內...
會盡趕去SSP. 如8點未見我.就吾C等我喇.....

活活ctse,妳做邊行呀?係唔係做merchan 呀?

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2009-1-5 22:41 發表

但係美記同渣打半馬, 你覺得邊個難跑d呢~~~

我星期六晚自己跑街,,跑跑下左室頭就有d痛,,,之後照跑...第二日就好痛啦...行都痛呀...今日就好好多...
希望係小問題啦, 我覺得係o個日沖圈後...就出左樹都唔知~~ ...

我覺得美記難dd...不過時間唔會差好遠,記得過左香港區就會有好多上上落落啦,不過唔會好長...
其實跑街對鞋要求高d,因為石屎路,但你對又好似新鞋wor...真係唔知點解....
又可能你休息唔夠,肌肉support 唔夠....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2009-1-5 22:41 發表

但係美記同渣打半馬, 你覺得邊個難跑d呢~~~

我星期六晚自己跑街,,跑跑下左室頭就有d痛,,,之後照跑...第二日就好痛啦...行都痛呀...今日就好好多...
希望係小問題啦, 我覺得係o個日沖圈後...就出左樹都唔知~~ ...

龍龍,好番可以去做下gym ,甘可以加強肌肉力量,冇甘易受傷,平平地康文處有得玩,保安道個健身室好正呀!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2009-1-5 22:06 發表
冰膚~~~跑完個陣有囉, 依加膚都仲有用咩....
係喎...活活你跑咩時間...好想知呀~~~

如果冇腫,熱full,如有腫,唔好熱full,要冰full,熱full 會更加腫,呢d係我個 職業治療師friend 講....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2009-1-5 23:33 發表

哦...係咩...有咩既樹....係咪好似要囉將卡先得喎...
我對美腿, 唔可以過份出力...所以我次次都去唔盡...
上次激左小小就要我收1星期

而家冇金卡啦!2個方法,
1,參加簡介會,上3小時堂及簡單考試,費用全免,但好多人參加,要抽籤,或者碰下運氣,walkin有冇雞執。
2,參加訓練班,好似要上8堂,費用數拾元。

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 chengtszhang 於 2009-1-5 23:33 發表
我都想參加你地的活動, 但係我兩個女兒要exam, 所以來不到...

唔緊要啦!大把機會,同仔女溝通要緊呀!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2009-1-6 05:35 發表
蓉蓉夢遊報到
今晩太掛住各位攪到而家五點幾都未瞓著,忍唔住睇左十九頁鋪士,更加忍唔住留返個言。

明天晩上有可能join食飯,因為要上堂,同埋今晩無瞓可能明 ...

yungyung,睇來妳今晚上堂去左釣魚lu~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-6 09:47 發表
WOWO~禽晚去左執相, 一晚無睇~咁鬼多人找我~~~
龍龍: ok 無問題~如果你今日來唔到, 我可以同你比住先..之後先至交收la~~~比個膽你都唔敢走我數la" />" />
活活: 好la~你同我食飯我都好開心la~~工作要緊
圍圍:好 ...

係呀,今晚來唔到,要上堂...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-1-6 11:22 發表
你地今晚沖圈.點玩法啊.???
我都想玩,不過無帶野返工啊!!!!!!!!!!!!

嘩~~7兄過來獻技,真係想過來玩玩...可惜~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-6 13:15 發表

係呀,我都留意到.....
SSP既勢力已經滲透長跑網每一個角落....
嘿嘿..." />" />

係呀!同d ching ctse 講我係batigoal 都唔知邊個,一講 batbat 就知啦....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-6 14:04 發表
多多支持!!

運動攝影技術討論分區

香港長跑網討論區 - 長跑長友 » 賽事相片/報告分享區 » 運動攝影技術討論分區 » 運動攝影技術討論

https://www.longrun.hk/forum/forumdisplay.php?fi ...

跑步加攝影,真係日日都唔得閒...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-6 15:32 發表
catcat, 如果下次我地跑出tst....我可以帶隊去食印度齋菜~多d人時, 可以有多d choice, 上次我地只係叫set, 因為d 野都幾大份~" />" />

VV,著住跑3同成身汗喎....我地會趕客....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-7 00:29 發表
等我先為大家打打 ssp 小報告先...
今日1月6日行動~約在ssp 運動場~未到7:00, 在我回家途中...見到圍圍wor..我當時.見一名中國籍男子..一路行一路食香蕉~望真d~原來係圍圍wor~上前打個招呼, 我就回家變身先la..
到 ...

哈~~反得好開心喎!ssp 又有新隊員,恭喜恭喜!

to vv & 圍圍:圍圍,你唔係請vv食甜品咩?點解冇寫?

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-7 08:51 發表

HAHAH~BATBAT 你唔講我都唔記得tim....因為我著得太少3~食完飯出門口凍到震~" />" /> 已經咩都唔記得, 一支箭標番屋企lu~~隱約好似聽到有人問...."番屋企拿?"~原來大隊係想食糖水架?!

叫圍圍下次補番啦~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-1-7 09:37 發表

大圍: 你玩完全馬好快會 40" 留下啦,
一個人玩,係辛苦D 架,, 我想知你玩左 4 組 跑什麼時間???????

我諗住星期四衝圈,6*800m @6min連休 2 組....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-7 10:39 發表

batbat...你唔係今日去梅子林嗎? 明天又衝圈?" />" /> ??你下次賽事係幾時ar??

我近期冇賽事,最快都要等到年初三,之後就係渣打...
琴晚我d朋友又要我一齊跑,所以今日梅子林唔會跑好快,輕鬆一d....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-7 10:40 發表

" />" />" />" /> 佢系話··冲6次,每次800  6min 連休 =1組
2組就系12次" />" />" />" />

係呀係呀!!
7兄,有冇意見比下?而家比圍圍鈎起我個全馬330鬥心" />" /> ,之前諗住sub4...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-7 10:42 發表

j" />" />jk 會不會我們都太過低古BATBAT的實力了……
可能我們的擔心是多余的吧" />" />

華華,唔好反我啦~~你跑得甘快,都唔知有冇機會追到你....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-7 11:30 發表

batbat:你係有咁既實力既...比d信心自己啦。

我而家既實力,330真係好mun....如果已美記來睇,如果keep 到 當時既時間,理論上316完成,即係有14分鐘quota,加上體力下滑,再加上撞牆,真係好mun ....所以要提升耐力及速度 ....到時就有機會啦~~~  仲有資格參加 boston 馬拉松啊~~