香港長跑網  - 長跑長友

樓主: pakcb
打印 上一主題 下一主題

肥佬買跑鞋...分享...及請教 New Balance 意見

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-7-25 21:52 發表
WAVE CREATION
跑完熱d焗d重d之外...都無乜唔好...(尤其著慣對Rider淪為日用鞋真係好透氣)
無計自己太重...不過佢既鞋底真係好合我呢d咁重既人

今日行過d鞋店
見到 New Balance 話減價
唔知抵唔抵?合唔合理 ...

Ching,你好多跑鞋呀

既然你覺得creation, nike好,就斷續着啦

你話你著rider跑1次14k就開始蝕左??? 咁真係好唔襟著喎

小弟就用New Balance MR749, 跑左3次8km, 都冇乜蝕到喎, 咁計法可能襟着過rider?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-7-26 00:26 發表
因為新手...身痕...唔識咪樣樣試下
多就唔多...因為唔係對對都跑得...好在平日返工我都可以穿呢d鞋

Rider........主要係自己太重...企係到個踭都到底差唔多無乜承託...淪為日用鞋
nb570......雪藏多...間 ...

你就好啦, 咁多對

我得一對nb749咋, 仲要冇買大半個碼.. 唔知會唔會唔係咁好呢長遠? 跑過幾次對鞋都覺得冇乜野既, 冇蝕

話時話,Ching買鞋咁平既, 對Nike 299都幾抵喎, 係邊度可以買到咁平

同埋,Ching多數跑幾長? 我更加新手啦, 跑齡個幾月.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-7-27 10:03 發表
唔落兩的話...只係平日晚上跑十個圈...4km
假日就可能長dd
就昨晚跑跑下落雨迫住5km收工
仲要係慢慢跑個隻
因為你自己太重

昨日行過d鞋店
見到 New Balance 話減價
唔知抵唔抵?合唔合理?..所以返黎向 ...

想問Ching, 其實 NB咩型號出名好? 小弟係用MR749 不過冇買大半碼 好後悔

升級   0%

該用戶從未簽到

幾錢呀ching, 我都想入多對, 一對好似唔係好夠用有時

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 10:04 發表

$450 (未必係最平, 只係就腳買左就算)

其實買既時候仲有對 1224  (1225無我size)
返到屋企睇...又好似 1224 避震好d
但係 現在 769 就濶身d輕d...所以當時買左 769

昨日跑夜步,對鞋濕晒,好臭, 洗左

咁我想跑就冇鞋,所以諗緊買多對

最好等斷碼鞋買就可以好平

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 10:04 發表

$450 (未必係最平, 只係就腳買左就算)

其實買既時候仲有對 1224  (1225無我size)
返到屋企睇...又好似 1224 避震好d
但係 現在 769 就濶身d輕d...所以當時買左 769

ching如果行開麗x, 請幫我睇睇chr-100咩價位? 如果唔行開就冇野啦, 好似見到隻60 lap仲未有鋼版, 心思思想玩心跳帶. 又唔係好似polar/garmin咁貴, 或者慳少少都想玩.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 12:09 發表

我自己穿 8.5號....算係大路...所以段碼呢類優惠唔多到我受

我NB都係穿8.5 US. 我地對腳差唔多大

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 12:18 發表

記憶中 chr-100..我見佢有隻藍色
心跳帶...我始終覺...名大於實...加上準確性...我都係有d保留
另外仲有隻長長方方地咁

不過見ching咁實用主道既...我都係覺...等等隻
60 lap鋼帶會好好多

實用主道 haha 我窮呀嘛. 我想要黑色果隻chr-100呀

昨日同d跑人傾開心跳帶, 有兩個話用左一兩次就唔用,什至有一個係借人果條用, 用完就話唔用,又話仲整損左胸口添

咁我睇到你曾經想買呢隻架, 不過你話得藍色(我只想買黑色), 又知道係大半年前有ching話旺角做500度(好似係你既舊post回覆), 如果咁既價我都會諗, 唔駛心思思

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 15:17 發表

觀塘睇完...佢寫住 $650 只係見佢放隻“藍色”出黎

唔該. 咁信和平d喎,有ching話5xx,不過唔知行定水,隔離post位ching話佢用隻心跳帶用左2星期就冇晒電.. 好嚇人

唔該晒ching幫我睇. 不過得藍色都唔會有興趣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 15:45 發表

chr-100 我印象中我係北角講過價去到五百五 (好似)
不過就唔like個款...當是我主要係想買

登錄/註冊後可看大圖
STR-800-1V 個款 (現時我都仲係覺佢最型)

chr-100  成五百 ...

STR-800-1V真係好型,隻錶咩價位同埋有咩功能?

你隻新錶又有咩功能?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 16:23 發表
STR-800-1V ...記憶中係...成七百定九百...(好似九百)
關於跑步既...我無買新錶...一直都係 str-600

近期就想買 SRP043K 或 GW-6900A-9JF 或 GW-6900BC-1JF 或 GW-7900B
不過就唔關跑步事

跑步錶我就諗一定要買隻

鞋就想買多對,我得一對NB好似唔夠著

衫褲唔係好夠著,所以而家手洗,如果日日跑就要咁做

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 16:23 發表
STR-800-1V ...記憶中係...成七百定九百...(好似九百)
關於跑步既...我無買新錶...一直都係 str-600

近期就想買 SRP043K 或 GW-6900A-9JF 或 GW-6900BC-1JF 或 GW-7900B
不過就唔關跑步事

http://www.lik ...

太陽能正喎,唔怪得你買啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 16:43 發表

其實我只係買黎數下跑幾多個圈用
如果唔係跑圈...係度好距離咁跑...例如我由維園(清風街)...跑返屋企(西環)
事但帶隻有計時就夠

鞋就一至兩對都夠晒
衫褲...事旦我都係...穿訓覺個d...或者..日頭個d...就算 ...

維園跑返屋企好似好多塵..  又多車.. 

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 16:43 發表

其實我只係買黎數下跑幾多個圈用
如果唔係跑圈...係度好距離咁跑...例如我由維園(清風街)...跑返屋企(西環)
事但帶隻有計時就夠

鞋就一至兩對都夠晒
衫褲...事旦我都係...穿訓覺個d...或者..日頭個d...就算 ...

維園跑返屋企好似好多塵..  又多車..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 16:57 發表

我都係只係打算...坐 18p巴士出去維園 由海旁一直跑...都只係避風塘...狗公園...會展...天馬艦...大會堂...國金...信德...西區運動場前過天橋咁咪一直跑返屋企...好似大約係 10km

有機會一齊跑啦Ching