香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   97.05%

該用戶從未簽到

贊成梁兄所講,頭半程要守住訂好的時間,后半程先加d力要keep住個時間,有力有氣就要比前半程快d,但係快極每K 都係10秒內,last 2K 要拾生,有氣就爆,無力就捱!

我訂既時間同你差唔多,但可能調整得未理想,今年達標應差1-2分鐘,唔介意可一齊跑,
不過我頭程較慢 4'45" - 4'50" ,因為我要走番7 -8K 至warm up 夠,所以問你点忍!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-5 23:07 發表

因為尾程有斜路ma~走返前程時間其實已經加左速
尾程靠你自己喇~條數就係咁計~睇你自己狀態去到幾多
每1k快幾秒試試~唔得就keep住返

我舊年個跑法都係咁,慢咗幾秒便下K 追返埋,上斜慢咗,平路追番埋,1秒 、2秒都要追唔好放棄,咁至可以達標!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-6-8 20:18 發表

勁乜鬼, 咁嘅時間, 真係失禮哂就真

Sue咁講,搞到我…..

好難至追得近d炸!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

Happy Birthday !!!  

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2011-1-22 22:48 發表

妖...小弟上嚟幫神童打氣...就因為你呢句...
搞到滿blog風雨...

梯梯下以為入佐喪 ken 個 Blog 添 !

升級   97.05%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(7/3)
今晚係第一堂開學禮,原本告了假缺席,
不過收到大內密函話會有特別節目舉行,所以點難都要比比面出席啦
到場後第一時間做身體檢查,磅體重及量血壓脈搏,結果通通都唔合格
連最後測試100米跑,自己都覺得好唔合格,冇理由跑14"xx ...
算吧!聽小彗星講跑得慢日後會有好日子過 ,收到!明白晒
Wong sir你依家知道點解小彗星會渣流灘啦!渣流灘都14"xx,真係好鬼勁
跑完洗完白白就去參加今晚特別節目舉行,咪就係Wong sir生日會囉!
好開心見到各區跑友同高手參與今次活動,Wong sir的魅力真係冇得頂

我都收到 ! 明白晒 !

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-3-29 15:25 發表
Wong sir訓練班(28/3)
難得放假,可以由家出發跑去運動場,到場後就開始八式操練,
之後就開始今晚主菜:繼續改步姿
有好多技巧仍然觸摸緊 ,希望練多幾次會掌握好一點啦!
仲有弱項--體能,係時候要加把勁練下 ...

今次其實你已做到嫁!個步係大咗及鬆咗,舊個form 係步頻快步幅細但要靠小腿力走,
小腿會快倦,舊年改時你個form好格硬的,可能當時我又教得無咁好!
昨天人太多了我只點名稱讚最好的及改良那些不好的,但其實大家都做得不錯,不過現階段大家都係在摸索緊要多練至得。
唔好對自己咁無自信啦!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2011-4-7 13:07 發表

威威, 我都改唔到呀, 繼續跑得好樣衰~~

Grace,

妳果日剛剛跑完65K山賽所以控制唔倒d 肌肉有關!
諗番起果日亞平成個鉄甲人咁!
叫佢放鬆啦!放鬆 d ! 完全做唔到!仲搞笑!