香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

菲菲跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲 ctse 恭喜妳開blog 大吉

雖然我既10k 時間無妳咁好, 但我既目標都想出年能夠限時內完成自己人生第一個渣打半馬

大家一齊努力

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲ctse 我地一齊加油, 向出年半馬進發

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-20 13:04 發表
今次是第一次到斧山運動場, 真係好多人, 比起平日青衣運動場更多人呢

是日練習:
熱身3圈
神腿3式 x 3set
鴨仔行 x 2set
躺在地上雙腿提起收腹動作 (約30下)
sit up 1min (約4x下)
慢跑2圈
push up (努力嘗 ...

睇到呢個餐單好似仲金過我地星期五個時咁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-24 11:28 發表
游水2050m
頭1500m一程蛙式一程自由式
後550m全程自由式
1km in 28'30"28
2km in 57'52"14
Total 59mins13"64

今次游水想比上星期快少少, 盡量游到時間平均啲, 都算做到, 但望住表追時間游感覺辛苦 ...

嘩,游足一粒鐘,比我真係虛脫.....
不過我游水唔係咁叻,唔係好去水,所以游得好慢,同埋往年夏天都無乜點去游

菲菲ctse 真係入水能游,出水能跑

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲唔好掛住吹水唔update blog 喎...

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲保重雙腳, 小心小心~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-5-13 12:03 發表
休息咗几日, 完全冇運動

12/5 (mon): 感覺腳仔好似好返啲, 所以跑多少少:
5圈8線 + 神腿3式 + 5圈8線 + 慢跑cool down + 拉筋
感覺良好, 冇乜痛

13/5 (tue): 這日又再睇ec, 學咗几下 ...

菲菲慢慢黎, 等你好番一齊跑架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-11 15:23 發表

我都唔係勤力, 每次跑得慢又跑得少少, keep住有啲跑咋.
要train好啲體能先行到玉山呀~~~
來緊比賽咪11月unicef半馬囉

菲菲我都有報unicef, 到時拍住走啦~(如果我跟到你既話)  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-17 10:39 發表
1km        5'25"00
2km        5'23"32
3km        5'18"53
4-5km        10'55"49
6km        5'26"68
7km        5'14"74
8km        5'23"93
9km        5'27"86
10km        5'05"54
Total        53'41"54
今年渣打後都無比賽過, 中間又傷咗休息一排, 自己預期跑到56m ...

菲菲好野呀, 繼續加油! 聯合國有無玩呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-17 11:19 發表

肥哥哥, 星期日見唔到你既? 你跑成點?
我聯合國都有玩呀, 第一次半馬呢, 好興奮呀~~~
大家一齊加油呀" />" />

我跑得咁慢星期日你梗係見我唔到啦..

我個日自己錶時間58:41 咋, 不過總算PB 同埋sub 60 成功

聯合國都係我第一次半馬咋, 大家都要努力

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-17 14:21 發表
多謝肥哥哥, gary同billy呀, unicef一齊努力hgj091" />" />hj
肥哥哥我係話熱身同取行李時都唔見你啫, 我都見到cu & gary班港島人一齊到呀嫲

我個日跟wadee 車到呀~可能我去左放行李之後去左熱身所以見唔到啦

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲, 聯合國半馬大家一齊加油, 一齊PB~!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2009-11-27 17:10 發表

nike我認真想跑下麻,但聯合國真係旨在聯誼呀。
加上半馬唔敢快,驚爆呀…嘻!

信你至奇...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-27 17:46 發表

咪就係, 我唔好意思督爆佢咋

佢既誠信已經破產..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-30 13:22 發表
1        5'43"25        6        5'48"99        11        5'41"56        16        5'47"75
2        5'48"41        7        5'51"95        12        5'49"14        17        6'11"89
3        6'14"06 ...

菲菲好叻呀~ 我去到後幾k 已經無晒乎啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲, 好野~ 我都想出年跑入駱克道感動下呀..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-3-2 17:34 發表
多謝gary同肥哥哥~~~
yeah, 肥哥哥快啲好返, 下年一齊跑入駱克道

菲菲, 一言為定~

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜菲菲完成第一個全馬~