香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 叮叮噹
打印 上一主題 下一主題

2.20網友約跑 - 慢遊夜賞青公: 荃西>>屯鄧(20.5k)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-18 23:56 發表
    嘩!!一日無上黎大家吹左7版~~
    小弟意思都係晌鄧記出發坐車去,o岩o岩比賽完全馬未搞咁長課啦掛~~
    我要去鄧記放低d 非必需品,留番個背囊幫大家孭衫,所以一定要去一去鄧記,我可以早 ...

今次有Hoihoi叔叔幫大家車行李入鄧記, 唔洗花子負重跑囉!
    Thank you. quota留番下次用 .

升級   0%

難過

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-19 00:11 發表
    七版咁多未得閒睇...
    有d 咁既樹??咁小弟都唔客氣啦,咁唔去鄧記lu,一於輕裝上陣
    請問係咪細明哥??定係邊位ching ctse 咁抵得諗??

唔得閒, 咪偷雞淨睇P.1, post1&3.

升級   0%

難過

原帖由 shogikin 於 2009-2-19 14:02 發表
    田中會長,
    阿mill都去就唔好執輸了
    快d報名
    好彩我星期五有事
    Kin in Running

x3, 好彩見唔到堅. 作死呀! 夜賞青公好唔好彩咩??

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-2-19 10:23 發表

Oscar 兄,「金富」有冇圓台可以一齊坐?因為唔想好似上次咁分開,各自叫野食.

一大班人食大圓枱好, 炒幾味, 又有貴賓想食打冷嘛!

升級   0%

難過

原帖由 redred 於 2009-2-19 12:41 發表
    你地宜家決定去邊到食 ???
    金富....oh..唔係呀嘛

本來按妳提議去新墟, 已有共識, 貪有大枱, 食物多選擇, 炒嘢夠"獲"氣.
    如果有更好選擇先會改地點.  金富....有咩問題???

升級   0%

難過

原帖由 mill 於 2009-2-19 13:02 發表
    尋晚跑完梅子林, 吃了兩粒梅子, 跑完對腳有少少唔妥, 但今日好好多了.
    如果明天對腳無咩事, 我都離同各位師兄師姐見見面先.

好嘢! MIll姐終於出巡, 上次晒草場同冇一齊跑, 一齊食好開心!

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-2-19 15:01 發表

岩岩PM左紅姐...等佢回復

紅姐工作忙, 冇時間上網, 等小妹收工時間打俾佢啦!

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-2-19 22:45 發表
    叮ctse,最新消息太太明天放大假,我可以自由一晚咁多,我都來食飯喇

威太真係善解人意, 威威同我地食班食飯, 招呼班貴賓.
    唔通佢知道我地一早約定, 等你可以預早成個月申請放假.

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-2-19 23:19 發表
    平兄,你就有全馬的力量,我得半馬咋!跑完已經得番半條命,你放過我啦
    而且大人放假都沒有咋型叫我陪佢,我唔應該玩到咁盡嘅!

Agree! 唔好俾平兄教壞你, 佢仔大女大先咁口響姐.

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-2-19 22:57 發表
    各位師兄/姐 :

明晚食飯地點已決定於紅橋富鋒餐廳用膳,此餐廳上次oscar師兄介紹,已經食過一次.係紅橋來講最大最四正,較為乾淨.
    今脕小弟兄已去過知會該店,明脕大約10:00左右抵達,會安排坐係門口大圓枱,因人 ...

辛苦平兄了! 紅橋富鋒餐廳即是年廿八跑完食團年飯果間.
    現在已有23人食飯, 要分兩張圓枱, 可否電聯請老闆預早開枱俾我地,
    唔跑齋食飯可以先去坐低叫住菜先.

升級   0%

難過

原帖由 unlth2009 於 2009-2-19 18:29 發表
    請問要幫您們拍合照嗎?如要,小弟會在六時半到荃灣西鐵站,穿校服的,背著相機,見到我就 Say Hi 吧。

多謝小U好意, 唔需要你專誠來影兩張相囉!
    因為我地收工趕去, 衝衝換衫, 要去交行李給Hoihoi, 熱身後很快便起跑, 不會久留, 等平兄影相可以了. 下次一起跑才幫我們影相吧!

升級   0%

難過

原帖由 shogikin 於 2009-2-19 17:17 發表

d_drifter 要返澳洲了
    可惜我來不到, 大家代我歡送他啦
    一路順風
    Kin in Running

冇問題, 兩個師兄係澳洲返港短聚.
    Stephan幾時走呀?

升級   0%

難過

Thank you.
    今晚辛苦晴朗同Hoihoi幫大家影相.
    深井同軍營附近見到晴朗出現真係好驚喜.
    留左見網T俾你囉! 食飯時Lazyrunner同NC剛好坐小妹旁邊, 確定大會沒有XS T.
    你幾時落鄧記?去鄧記俾你啦!

升級   0%

難過

原帖由 長毛 於 2009-2-21 01:02 發表
    係呀,黃色背心嗰個

長毛個頭好型啊!
    今晚見到你三次, 多謝幫我地班初哥叫加油!

升級   0%

難過

原帖由 nc 於 2009-2-21 01:15 發表

我唔知係咪見到長毛ching兩次hgj059

ching係咪跑青公來回, 首先由屯門出, 再返入屯門??? 我們起步不久好似見到ching???!!!

就到大欖涌迎面見一次, 近黃金海岸他過我地, 最後他係西鐵站停低拉筋又見多次.

升級   0%

難過

原帖由 hoihoi 於 2009-2-21 11:03 發表
    大家唔好客氣,其實小弟今次反應遲鈍,在臨跑前一兩天才提出有此安排,這可能令更多想跑之師兄師姐因行李問題而卻步,小弟不材

另外要向叮叮噹師姐講唔好意思,因今次妳是搞手,小弟應資詢妳意見後有這樣的安排 ...

叔叔唔好咁講嘢啦! 班跑友以為小妹好惡死 .....下次唔敢參加約跑.
    有你出行李車不知幾開心 , 減少行李交收的時間, 突然見你兼任攝影師真係超驚喜!
    平大隊長一直有同小妹商討各樣安排, 你出post前我地已經知道你會出手相助, 謝謝.

下次約跑安排中, 日期3月21日(六)下午, 跑南生圍, 等屈教練同吹水會聯絡好, 再出post.
    昨晚小妹已得cfchan答應做領隊帶路, 唔知有冇元朗友識路可以殿後呢?

升級   0%

難過

原帖由 pwong5618 於 2009-2-21 12:23 發表
    Hoihoi,
    今回唔跑做支援 ,唔該晒 ! 你長課都少操 , 下次要一齊黎跑呀 !
    Michaelyw hing ,
    唔好意思唔能夠因同你敘一敘, 幫你洗塵 ! 希望下次先補返 !
    D_drifter hing,
    係邊位呀 ! 今次無機會認識添 , 失敬! 失敬 !

有幾位 chings 都未認識 ,想在此認識一下 ,
    第一位 有跑的,著第一代背心的 ching ?
    第二位 有跑的,著紅色 Nike 10K T恤 的 ching ?
    第三位 無跑的,食飯坐神童隔埋 ?

大家有無留意到 , 大隻兄今次著長跑網背心 , 無著果件藍色馬甲, 我第一次見他著長跑網衫,唔知係唔係他真係第一次著呢 ?
    大隻兄已經投入此網中 ! 大隻你好型啊 !

Ram hing, 你無報名堝 , 又跑又食 , 過足引啦 !

平兄 : 你又跑又影相 , 仲要趕著跑前 d 影相 , 跑多幾次你唔 fit 都難 !

叮叮噹 : 想唔到妳第一次跑 荃屯 要包尾 , 半年後 個搞手係妳 , 好似阿 Gills 講 , 係邊度跌倒 , 就你係邊度起身 , 妳係得既 !

HoiHoi犧牲小我, 完成大我嘛! 冇佢車行李, 大家邊可以跑得咁輕鬆?
    Michael著舊網衫, 黑色長tight, 跑前影相, 第一排係小妹右邊. 下次再同Michael應該係明年.
    超快D_drifter冇出現, 唔知道咩事? 唔通慢遊唔啱佢口味?
    法蘭, Cbts都係著Nike 10K T恤, Cbts第一次參加約跑, 原本係渣打見到我地banner吸引他加入大家庭.
    大隻兄今次著長跑網背心 , 無著果件藍色馬甲. 小妹首次見他著網衫, 佢好多嘢講, 表情開朗, 明顯開心溶入長跑網大家庭.
    Wong Sir, 小妹差唔多次次都包艇架啦! 所謂攪手只係分擔下chings的統籌工作, 跑唔快, 只好做下文書, 聯絡師姐們. Yes! 係邊度跌倒 ,係邊度起身, 年廿八已經係青公起番身啦, 今次跑得好輕鬆. Chings讚我上斜快啊! 我有俾番 credit您架! 叫佢地多啲跟你特訓吓, 有排你做呀版主.

升級   0%

難過

原帖由 Anthony 於 2009-2-21 14:26 發表
    有冇人知究竟大隻ching係點樣返鄧記架?

大隻係三聖坐輕鐵返.

升級   0%

難過

原帖由 Anthony 於 2009-2-21 16:29 發表

叮叮噹師姐,小弟住元朗,在天水圍工作,間中都會到南生圍和尖鼻咀踩單車,應該認得條路,可以幫手殿後,更何況我呢的慢腳最適合擔此重任。希望師姐比個機會小弟,為人民服務。

Thank you. 記得叫太太一齊嚟跑喎.

升級   0%

難過

下星期二會夜少少返屯門, 十時可以嗎?

check pm.