香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Tarry
打印 上一主題 下一主題

Tarry跑步日誌~分享

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

恭喜tartar開BLOG大吉,越跑越進步呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-2-16 14:01 發表
214Internal (Sat) 天陰  青衣運動場      

17:00  1.  熱身400m x 3  
    17: 30 2. 學習正確跑姿 & 練習提腿跑 17:30
    18:15  3. 800m in + 400m 慢 x2 + 400m x 6 hea跑
   19:00  4. 場邊 h ...

tartar: 係Interval呀....第一次衝係唔慢跟唔使好正常,玩多幾次就掂。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-22 23:25 發表

邊有等者....大家一齊跑不知幾開心...
跑步時間可遷就架MA... 我3月中2,5要去操船都吾可要跑D 兩日....
今星期三跑KLN BAY 你來不來?
你吾好自已跑果到喇. 3月頭搵日我陪你跑喇.好吾好?04318h ...

hoho....預唔預我架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-2-27 13:46 發表
尋晚19:30 同BonBon + 亮亮一齊諗住學人沖圈, 點知有跑會又有足球, 封咗4條線, BonBon + 亮亮下齊跑, 我唔她意思就自己試沖圈〈亂咁黎果隻〉800 + 400 x2 無check時間, 又提腿, 陣間又跟吓BonBon跑, 20: ...

tartar:
肯嚐試已經係好好.....一個人操interval係比較難d架~
如果夠得今次跑得唔好....下次咪跑返好d....唔係發自己皮氣既!
下次衝圈記得要計時, 咁先可以真係睇到自己跑成點~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-20 00:07 發表
今晚同BonBon一齊食荃西A餐全程目標時間為90"
19:41"40-20:24"13 荃西公園-深井7仔 6k  43"  
休息約6分鐘
20:30-21:15回程 45" 6k
練習後感
沿途同BonBon見到深藍天空, 稀疏的星空, 心情豁然開朗, 遠眺青馬大 ...

tartar:
妳同bonbon都好勤力呀,雖然就唔到時間join SSP一齊跑,但係妳兩個都冇偷懶真係抵贊。
聽迪迪講妳好似想跑屯門引水道wor.....我都未跑過想試下呀,係既搵日約埋一齊跑啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-20 13:15 發表

好野, SSP可以一齊跑啦, 但BonBon星期六要返學wor, 星期六約6點後得唔得呀, 尋日BonBon果幾句說話我好感動呀, 其實佢都好想同SSP跑架, 你哋知唔知個傻妹星期一, 一個人去咗SSP跑呀, 因為星期一我要返學 ...

tartar:
如果星期六6點後,跑運動場or單車徑果d就冇問題,但係如果想跑引水道or山路果d就唔掂啦。
bonbon既然咁想同SSP小隊一齊跑.....下次再跑一定要catcat就下佢~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-22 21:12 發表
報告南生圍長課20.20K
出發16:30
去程1:10"48〈跑錯路來回約400m〉
休息及影相約30分鐘
回程1:15"16
多謝各位帶路, 影相同埋補給既ching / ctse,
開心指數

tartar:
星期六見妳跑完返來變到成隻"死狗"咁,我估妳回程一定跑得好辛苦,可以堅持完成全程真係要拍下手掌先得。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-4-1 00:31 發表
自馬拉松後決意開番個Blog,目的俾各ching /ctse睇住我有無偷懶
整番個季度報告先:
2月份 56K / 沖圈練習.
3月份 66K / SSP練習 21K / 長課20.2K / 沖圈練習6K.
報告完畢, haha

tartar:
妳同bonbon都好叻呀,我都以妳地為榮,繼續努力呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-31 23:43 發表
今晚有7位熱愛食梅既跑友一齊食, 今晚比較特別因為除咗BonBon + 亮亮, 其他ching都唔係好熟絡, 約19:40出發, 由停雲ching帶頭, 我一於死跟, 真係跟到死呀 , 頭兩K停雲ching未發力, 又或者就住小女 ...

tartar:
睇返妳兩次dab梅既時間,都keep得好好呀,證明妳既耐力已經加強左,反而覺得落斜因為比較傷腳,如果唔太趕時間可以再jog慢d或者直頭行仲好。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-4-1 13:31 發表

圍圍ching, 多謝你的寶貴意見, 13分幾鐘唔係太慢咩 仲有我提腿e + 唔係好好wor, 時有提, 時無提wor, 點算呀

tartar:
個重點唔係個時間呀,係妳keep到第一同第二轉既時間都差唔多,已經係好好 。至於提腿既問題冇咩點算架,跑既時候注意多d,練多d習慣左自然會做得好d。

btw 如果19/4 book場打羽毛球,妳果日得唔得?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2011-4-1 11:24 發表
交功課
熱身 + 8式
400m X 4 X 4 (11分鐘連休)

1. 08’32                                    =08’32
2. 01’58/02’05/02’08/02’06 =08’17
3. 02’00/02’06/02’11/02’13 =08’30
4. 02’04/02’16/ ...

琴晚冇咗大勇ching帶跑都算走得唔錯,下星期試下食使5隻啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜Tarry師姐今朝Panasonic飛達復活慈善跑得獎,
比個叻妳先~
冇記錯妳應該係第一個跟我地河畔大勇隊一齊操既ctse攞獎,我都鄧妳開心~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2011-4-23 10:21 發表
Terry, 9:40島我有去到運動場飲水.不過你地走晒喇.

街坊鄭, 下星期四一齊來跑啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2011-5-13 13:46 發表
交功課
熱身 + 拉筋
02'28/02'21/02'22/02'25 = 09'06 (1600m)
(800m  @11'00 + 3200m @11'00 ) x 3  sets + 800m
1. 02'08/02'10 = 04'18
2. 02'09/02'15/02'16/02'13 = 08'53
3. 無交功課 " />" />hj" />
...

唔緊要既, 狀態既野有上有落好正常, 盡咗力OK啦~