香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sunrise
打印 上一主題 下一主題

10K SUB40 TRAINING PROGRAM

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-2-17 22:26 發表
17 Feb
800M Interval X 10
Line 1
1'26,1'36(3'02)
R: 2'00
1'26,1'29(2'55)
1'27,1'35 (3'02)
R:2'00
1'28,1'32 (3'00)
1'28,1'31 (2'59)
1'35,1'45 (3'20)
R: 3'20
1'34, ...

朝陽跑手:
10K sub40'我都想跟你,但係對我來講實在太難,你加油呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-2-18 10:08 發表
多謝各位支持. 一如往年, scm過後狀態開始回落, 心身其實都未準備好大力量的訓練, 不過又急于沙田河畔賽做好成績, 故唯有這兩三個星期摶一搏, 希望可以谷起狀態, 否則天氣轉熱時, 要有突破就更加難了!

大圍兄你的 ...

我覆完診已經冇咩大耐,都會開始操返,今年10K如果跑到sub42'已經收貨啦。
希望你河畔10K可以做到好時間!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-2-25 21:28 發表
多謝米拿兄指教, 因為第一次試這個跑法, pacing比較難控制, 下次唔敢開得太快!
穿40應該仲差d, 希望308跟住7兄跑, pacing會做得好些!

朝陽跑手:
我有少少好奇,之前你好似提過跑完渣打之後要休養大修下wor,點解而家又會突然咁急想突破10K 40'呢?
唔通一個真正既跑手係唔可以比自己停既?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-2-26 21:43 發表
大圍兄: 渣打表現失準, 故將目標轉至10k賽.  雖然身上有些傷患, 本想大休養傷, 但若沙田河畔唔玩, 可能要到nike才有機會穿40, 因此捱埋呢個賽事同畢拉山15k先再抖!

oscar兄: 我個卜都係亂寫野, 唔好咁認真睇, 如果 ...

可能因為係渣打之後第一個10K比賽,所以特別多人參加,ching既然冇咩信心,不如放輕鬆咁跑,可能會有意想不到既結果架。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-3-9 11:05 發表
As expected, I failed to break the 40' barrier at the shatin 10K race. The split time is as follow.

3'59,3'57,4'04,4'13,4'16 (20'30)

4'21,4'42,4'22,4'18,4'?? (42'??)

Since this is my last 10K ...

朝陽跑手:
既然係expected, 應該都唔會disappointed架啦!
不過睇返你後5K既時間慢前5K都好多下.....唔知會唔會有其他原因呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-3-9 22:26 發表
cookie97: 唔關其他事, 狀態不足, 鬥心又唔夠先至係主因!
大圍兄: 無嘜唔開心, 因為預左唔得, 唯有下次練好d先比賽! 下次畢拉山一齊出戰!
7兄: 上年程應該同在附近, 不過回程就比你過左, 因為大多綠衣戰事, 所以我 ...

朝陽跑手:
我冇報畢拉山呀,因為之前傷左唔敢報,但係而家又好想跑,唔知有冇人有辦法呢,有既麻煩PM我啦,THANKS!