香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 山比
打印 上一主題 下一主題

不止十公里•山比遊樂blog

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-19 19:21 發表
在自己本身的blog 寫了一整個月跑步日記。既然如此,何不把自己的跑步軼 / 糗 / 蠢事都在這兒寫呢。

小妹初到貴境,有望各ching ctse 多多指教。

期待hoshanbei ctse的跑步blog

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-20 13:32 發表
多謝各位ching ctse,我都唔想做一個下巴輕輕的人,呢一年我會努力的

小妹而家計劃預計一星期跑二至三次
以周六的tko 逍遙跑做長課目標(約10k,有斜路)

之後平日二、五放工就去運動場跑8k(會密切留意各區的約 ...

應承得自己就要去實行, ctse已很好喇, 安排了一個星期跑多少天, 有個plan!!!!

加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-4 23:57 發表
今個星期放假...昨日放肆的去東薈outlet 行街...唱k...
今日又去睇展覽,回家時腳板已酸酸的...但這不是抵打的原因

剛到九龍灣運動場特訓,三個字形容:不•理•想。

原先跑三set 800/400,不料第二set 首400 ...

山比ctse有很多進步空間, 繼續努力呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-8 14:07 發表
1:09'20" 完成,比渣打時快了近五分鐘。

首兩公里:12'26"51
覺得每公里6:20的速度不太辛苦,於是就一直保持這個速度了。

接著是第三至五公里:6'19"69 / 6'26"62 / 6'14"32
半程踩紅蓆:31'27"14

06'23" ...

山比ctse一個月裡快5分鐘, 犀利呀   繼續努力, 相信很快便會sub60

升級   0%

該用戶從未簽到

山比ctse20/6得閒行山嗎?? https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5282&extra=&page=1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-6-12 15:49 發表
nc
我都想來呀,但當日已有約....未能參加full day trip呀
但我跟接住個周末都係去行大嶼山呀~

大嶼山真係很靚, 不打緊, 下次再一起行過吧 !!!!