香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 山比
打印 上一主題 下一主題

不止十公里•山比遊樂blog

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-19 23:09 發表
剛才呆在公司,看著長跑網,忽發奇想就開了blog。
過去都是參加10公里賽事,從沒有想過要跑得更遠。可是現在我已下定決心,好好跑步,向2010半馬進發。

既然如此,不如由現在起把練跑的進度好好的做個紀錄,希望 ...

山比ctse加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-10 15:32 發表
小妹想報4月26的沙田越野道路混合同5月17日的馬鞍山8k

兩個跑唔跑得過? 各位有興趣嗎?

山比ctse:
一於報越野果個啦,應該好有挑戰性,我都會報呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-11 15:34 發表

山比應該兩個都報..
大圍兄你都 come come come 啦

馬鞍山8K好似成日跑,跑到悶~
如果ee妳跑到既,我就陪妳一齊跑~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-21 14:03 發表
今次再跑大圈+將軍澳醫院後山。大約一小時十分完成。

隔了兩星期,就渣左流灘,跑左幾k就覺得小腿有d緊,下意識就叫自己跑慢d...上斜時行左少少,但估唔到過一陣就到頂,早知就頂埋佢啦...落斜後,就跑得慢左,就 ...

山比 ctse:
我琴日行過4.26條賽道來呀,條路本身都唔易跑,加上如果比賽當日天氣潮濕既話仲會好滑,到時最緊要注意安全,先有機會享受跑山既樂趣架。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-3-30 01:07 發表
但係我無裝now...無得睇
昨日都係在youtube 睇返奧蘇對selby 決賽ja...簡直賞心悅目

講開又講,小妹學左一年桌球
終於少少掌握到直高 / 中 / 低cue,唔再成日撻cue...好感動...而家學緊教波
但每周只練兩小時, ...

我讀中學果陣都好鐘意打桌球架,出來做野之前間中都會玩下,我諗而家仲識打呱,有機會同妳切磋下啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-3-31 01:42 發表

到時要跟ching 學野
最好叫多d人一齊篤...掩飾左我無波入呢個慘烈的事實

山比:
妳千其唔好學我呀,我淨係識得入紅波咋~
如果真係想打可以搞次去青衣特訓+book場打羽毛球+桌球~
咁樣咪可以多d人一齊玩law....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-5-13 01:08 發表
hea hea 地同朋友去游水...無乜點游,都係游一陣就係池邊踢下腿

朋友留意到我游蛙式時,個pat 會突起...天呀
跑姿同泳姿都何其肉酸呢....

下次試下join埋SSP泳術改良班練水啦,琴晚我都學到野。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-6-2 14:28 發表
1/6 斧山特訓

熱身四個圈
神腿七式
原來自己踢腿方法一直做錯左,惟有改正返啦。

跑多三個圈
踢返七式cool down

是日里數:2.8公里

今日見陽光好,下午上公司天台游了半小時水~~換了擺手,感覺無之前 ...

山比真係好努力呀,好嘢~
想問妳間咩公司...下午可以上天台游水咁好既?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-8-28 23:06 發表
各位,我睇左醫生啦...

我先睇左醫療集團的醫生,一心諗住佢會轉介我去醫院。點知佢一聽就覺得我係跑得太快(2分40幾都太快??)同埋唔識抖氣....建議我去搵個教練學下先...如果要入院檢查,就可以自己去私家醫睇門診 ...

山比:
原來妳果日唔舒服,咁就唔應該跑住啦,好危險架,下次唔好制呀~