香港長跑網  - 長跑長友

樓主: samsont
打印 上一主題 下一主題

跑步晶片如何購買

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀! 仲有,最重要係唔會唔記得交還晶片,上左車都要走番去交,同埋跑完對腳鬼死咁攰,真係唔想彎低身除晶片。

升級   0%

該用戶從未簽到

最近價錢---HK$320,可到以下網頁觀看及訂購:
http://www.championchiphk.com/cctechnology_chi.html

升級   0%

該用戶從未簽到

有些賽事用黃晶片的話,報名費會平少許的(約$20)

升級   0%

該用戶從未簽到

購買個人晶片表格

YC_RegistrationForm_and_Letter.pdf

427.82 KB, 下載次數: 113

購買個人晶片表格

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 D文 於 2009-2-25 07:21 發表
如果上去佢公司交表可以即時交收,唔洗等

X2
最好係上去佢公司交表交錢,反正最後也要親身上去佢公司領取晶片。我舊年年尾郵寄申請,支票一早過左數,等左個幾月都無消息,多次致電才取到,可能係佢地忙於搞渣打馬拉松既晶片。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-2-25 09:09 發表
上個月寄信申請買,昨天收到跑步晶片. 唔該allan ching !!

唔使唔該! 我都未開始用佢,相信要3月8日先啟用。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2009-2-25 10:00 發表
小弟一共有三個(見圖), 黄色那個是數年前報洛杉機馬拉松時在報名表上購買的. 其餘兩個是其它主辦單位送給跑手的紀念晶片, 只限用於該場賽事.  講真, 現在北美嘅大賽以很少用晶片了, 亦很少人花錢購買. 現 ...

d紀念晶片好靚呀!好值得留念啊! 如果香港都用就好了,以後跑完唔使彎低身除晶片,仲多樣紀念品,正!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leehyalbert 於 2009-3-16 10:24 發表

我果時上去買都係俾現金, 一手交錢一手交chips

唔該晒leehyalbert師兄幫我回覆,用個人晶片的確係方便舒服d既,好似係3月8日沙田10K賽,就有個師兄唔見左大會個晶片,咁就無左100蚊啦,用個人晶片唔使除,就唔會唔見啦!