香港長跑網  - 長跑長友

樓主: didianna
打印 上一主題 下一主題

didianna 開心跑步日記

升級   53.45%

該用戶從未簽到

恭喜anna ctse 開blog大吉

升級   53.45%

該用戶從未簽到

ctse 咁有恆心同毅力, 出年半馬一定成功~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-3-5 13:39 發表

我都吾知啊,,,總覺自己運氣總欠了一點點." />" />hj" />" /> ..本來本星期已經plan好行程安排每天的運動時間,,,點知昨天早上突然搞肚,,仲暈眩家中以致面部多處受傷紅腫..現在只好安心在家休息,," />" /> 只希望明天情況有 ...

Anna ctse 要小心身體, take care , 會唔會係冷親? 聽日如果出黎既話要著多件衫

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-3-9 13:09 發表
3 月9 日/上午7:45-12:30  柴灣至龍脊來回..
今日休息,,同個FD相約行山好練肌力" />" /> ..由柴灣連成道出發住龍脊,,,今日天氣相當好,,高清氣爽風景怡人..令人心景開朗" />" /> .....本來個FD想下午想去紫羅蘭山 ...

今早行山應該好舒服, 早上當係WARM UP, 晚上再黎主菜

升級   53.45%

該用戶從未簽到

anna ctse 好勤力, 咁早就起身跑
跑倒咁耐, 你既腳應該好番啦!!
keep running 呀!!!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-3-18 09:37 發表
3 月16 日.
早上7:30-12:00 行山
晚上工聯會跑步課堂三..跑步30MINS..跑得可當慢..(下次都係吾好搞到自己咁倦去上堂..)
鄭SIR再教兩個新動作...會努力練習

3 月17日
本來係諗住休息,,但個朋友要我陪佢行..又去 ...

Anna ctse, 你點會係最慢個個哩, d 工聯會堂有料到架, 上多幾堂一定可以改善速度
真係羨慕你可以咁早起倒身行山呀, 我一定做唔倒哩

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-3-20 07:57 發表
3月20日..休息
昨晚咬柴嘅腳仲係腫同痛..已經full咗次趺打..今晚要再full....希望休多幾日冇啦,,如果吾係就吾可星期一吾可以上堂啦.. ..

anna ctse, Full 冰哩, full 冰可消腫架

升級   53.45%

該用戶從未簽到

anna ctse, 腳點樣哩, 沒事嗎?

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-3-24 22:49 發表

schnix ctse  好d啦,,但仲係有腫同痛,,所以吾敢上堂,,,怕會加長個復痊期

喜療妥得唔得哩?
如果未有好轉, 最好睇下醫生啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-4-28 22:35 發表

叮噹ctse..多謝你關心,,腳未好,但呢個星期開始行返山啦.5/5果日如果可以都想跟你行下,,,近來工作量同工作壓力好大..假都放少咗.好辛苦..

anna ctse, 見到你既留言我都好開心, 好耐無見了
工作壓力大, 行下山relax 下最好啦
上次扭親既腳未好番? 有無再睇醫生呀? 未好番就唔好跑住, 休息多d, 幫助康復
take care!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-4-30 20:32 發表
多謝大家關心,,,我都有睇醫生,,但係隻腳就時好時吾好,,,都幾煩,,加上自己工作量又大..都幾倦,

跑步方面, 好番先跑都無問題, 跑步主要係'強身健體', 唔好比壓力自己哩, 唔跑都可以行下山... 我都休息緊呀
工作方面就無計啦, 有時間就儘量休息, 身體健康最緊要

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-9-5 07:19 發表
各位ching cste,,我回來啦hgj091" />" />hj ..經過半年嘅休息,我的傷患已好返啦,,昨天第一次試跑,,雖然只跑咗8分鐘.(吾敢跑太長),,但感覺相當良好,當我步行住跑場時.越接近跑場心情越興奮. .昨天 ...

welcome back!!!! 真係'鄧' 你開心啦!
跑季剛開始, 時間剛剛好!!
慢慢加量上去, 不要心急呀