香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

香港外展訓練學校報到區

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟第一次上course是98年5天/7天 (唔係太記得)的 Explorer course (大網仔), 自此愛上了戶外活動.  第二次是2000年是10天在往灣洲上的. 第三次是02年去絲路羅布泊的expedition.  第二, 三次都唔駛錢的

+1 0
上一篇︰問…環保大道 跑步路線下一篇︰上水馬王 CHING 生日快樂!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

大師兄, 在第一張相找了很久才找了你出來呀   唔駛錢 - 被迫上堂了 好丫, 當返工, 不過辛苦過返工e個就一定了. ching, 仲記唔記得邊個係你個組教練??

往灣洲真係人間仙境, 最喜歡solo, 因為可以訓覺, 休息

升級   0%

該用戶從未簽到

meimei ctse, 妳好呀 . 在往灣洲附近 - 印洲塘canoe trip真係很開心, 風景美麗到暈.  記得那次還不足10度, 凍到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-3-12 15:05 發表
我都係93年去過喎,7日旅程,印象深刻...  個隻狗應該叫bobby...我地個教練叫Paul...
我地最後做左本紀念冊....非常有紀念價值...

我地都有呀, 真係很有紀念價值.  我個時 (00年)有隻貓叫daisy的, 狗就無咩印象了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2009-3-12 22:59 發表
小弟92年參加了為期18日的Land Diploma課程(當時是以全日制學生身份參加, 有政府資助 ), 還記得其中一項訓練是要跑10公里, 這算是我人生第一次接觸長跑.  在剛過去的渣打馬拉松竟然遇見了當時的教練! 人生何 ...

Diploma course 一定印象深刻了, 18天一起分享開心, 一同渡患難... 10k應該是最後一天的餘興節目了
ching當年教練是否姓何或曾 , 我都係斷估

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chinkw 於 2009-3-17 08:13 發表
I attended a 10 days course in 1990. My instructor was Donard Tan from Singapore. After the course, I joined OBAA for a few years,  still remember the OBAA night orientation but it was discointinued f ...

ching你好呀 小妹曾在OB工作了4年, 上兩個星期在一個聚會上見過Donald 他很好呢, 仍然是咁風趣休默.

Night Or...是聽OBAA member提及過, 已沒有了很久...