香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

如果BBQ最好去大尾篤果d任食燒烤場啦,夠方便麻~
又如果真係BBQ,租車還車最好都係大尾篤啦,時間易d安排,鐘意踩去邊踩到幾點都得。
大家點睇呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-28 13:48 發表

如果真係join大尾篤個d任食BBQ,圍圍可否同我問下個度有無疏菜類/姑類等供應...?
如果無,就你地自己BBQ啦~反正我無野岩食,單車完就走人啦~

catcat:
可以唔燒任食既反正BBQ都唔食得多,有間叫餐既可以另order疏菜類/姑類,每人都係$100樓下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-4-28 14:12 發表

我book咗28/5嘅獨木舟嘞, 單人艇book咗9隻(包儲物更衣沖身, 有助浮衣, 冇防浪裙~~), 超過9個街坊就玩雙人艇啦~~

joejoe:
咁快手.....真係唔該使,想縮沙都來唔切添~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-28 14:14 發表
各位隊員:

5月份有法國電影節,我會在這幾天買以下戲票,如有隊友想join就通知我啦~~

1. 10/5 (sun), 2:25pm, The Big Day (油麻地百老匯電影中心)
2. 14/5 (thu), 8pm, Traffic (油麻地百老匯電影中心)
3. 16 ...

wow...catcat妳好忙下wor,d戲會唔會太藝術呀,我怕睇睇下訓著wor~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-4-29 13:27 發表
各位, 我上星期日係魷魚店買咗兩件跑衫99.00蚊咋, 超平wor, 有興趣去掃貨啦

tartar:
乜咁啱既,我星期日都去左燒魷魚買左件風褸同行山衭...total $268~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-4-29 16:46 發表
catcat,  2/5係咪睇戲架, 你唔覆我既

睇咩戲呀? 我個日唔想跑但係可以來睇戲wor~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rickymsz 於 2009-4-30 00:00 發表
大家好我又回來啦, 近來好嗎? 太多post看不切啦

ric ric:
你個香港環島跑搞成點呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-30 09:34 發表

to 菲菲:
係真唔係呀~~
個嬸嬸又話要exam,唔係下午要上堂咩....??
雖然我唔好港慘片,但身為隊長既我,到時會跟大隊啦~俾你地話事又點話~

" />" />

to 圍圍:
唔跑,齋睇戲雙計呀~~

catcat:
冇計~ 妳想點計咪點計啦...不過妳地諗住睇幾點呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-4-30 10:24 發表

當然啦, 所以我咪話中午食糭慶祝端午節囉~~

我冇留意...仲以為登陸之後去食大餐tim,咁大如到時大家一齊係西貢買d生果面包之類既乾糧帶去食啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-30 11:12 發表

lee款野,我係佢未賣廣告時已經成日食啦~~~
款款味都食過~~都好似要成$10一條....

" />" />

佢都幾好味架,唔會好硬,我覺得好味過d麥果bar囉...
飽唔飽肚就見人見志啦.....如果食果個係圍圍,就食n甘 ...

呢隻野上次跑迪迪來免費任攞,我都攞左唔少,之前唔記得7仔定係O記又做過promote我又買過來食,真係幾好味架~
catcat:
呢隻野係低升糖指數食物來呀,頂得下肚餓架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-4-30 12:50 發表

我早餐都唔係齋食佢ka....我都係在屋企食左d banana or apple...+ 維他奶/蓋c 寶
11點有d 餓..至食1-2支ka~
~~平時食..因為方便又好食ma~
不過...真係有咩計可以平d~~~咁食法都係食窮我~

vv:
平時應該唔使食soyjoy下...買d餅乾面包係公司咪得law~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-4-30 13:40 發表

圍圍...我唔食餅ka~我無牙ma~hahah.~
個廣告都係sell d 人在office 食ka ma...唔係energy bar wor~

vv:
如果食唔到餅,soyjoy咪更加食唔到~
食餅可以唔使咬wor,就咁放落口等d口水慢慢整淋塊餅咪得law~
個廣告唔止想sell妳係office食,最好妳一日五餐都食佢tim呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-30 14:16 發表

多謝菲菲報料,等我放工去入貨先~~~

今日patpat 有d冤...下次可以做得狼死d...囧

x 2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-4-30 14:43 發表

放工了……

華華:
今日咁早放工既,今晚來唔來跑青公呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rickymsz 於 2009-4-30 14:54 發表

好似無人做搞手, 我又人生過不熟, 都唔知點好

ric ric:
你咪係搞手law,好簡單...定好條路線...開個post...自然有人報名~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-5-2 20:38 發表

x2, 海下去赤州是open water, 建議在海下浮潛靠/近岸玩. 始終大部分人是剛考完3星, 只上了獨木舟技術3堂, 沒有出trip經驗. 應該是近岸或沿岸玩玩的. 一個教練加一個中級始終難於照顧這麼多人. 如果當天吹大東風, ...

ee 同 nc姐都講得好啱呀~
joejoe: 果日我諗大家都淨係玩獨木舟好啦,同埋一定要睇天氣,大風就唔好出海啦,唔好要大家擔心。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bunnywong 於 2009-5-4 10:01 發表

hehe,joe先生通知我呢個活動咖
我計劃買穿指手套&防水袋(裝gps/cell)嗎,你還有東西要買嗎

歡迎bunny ctse呀,小弟冇咩經驗,到時射住細佬呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-4 10:36 發表

bunny係ching黎架~~~

ic...搞錯左另外一位會員~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-5-4 11:11 發表
見到大家在假期間提供了不少對赤洲kayak trip嘅建議, 首先多謝大家咁有心提出, 而我又不妨對個trip做些改動啦~~" />" />

1. 整個活動改為在內海進行, 即海下珊瑚灘, 響螺角, 銀洲, 磨洲, 燈塔, 棺材石 ...

joejoe:
唔該使,咁我都可以好放心啦~
不過仲有個問題想問,如果唔上岸直接係獨木舟落水玩浮潛,咁點樣估定隻野係海中心?

升級   0%

該用戶從未簽到

catcat:
9/5單車團,如果食早餐既朋友,直頭係B出口對住有間"食神茶餐廳"食住等係咪好d呀?