香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: TerrySze
打印 上一主題 下一主題

4月19日(Sunday)早上8點約踢波 (P14 連地圖) --誠徵有興趣的朋友

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

為方便聯絡工作及安排球員位置,每隊最好由一位隊長帶領,小弟想提名馬王兄為A隊隊長,慢子兄為B隊隊長兼球隊領隊。
各隊員可先將聯絡電話pm比佢地以作日後聯絡之用,其餘啦啦隊及攝影義工可聯絡球隊領隊。

升級   0%

該用戶從未簽到

日期:4月19日(星期日)
時間:8:00-9:30am
地點:櫻桃街公園 -- 人造草地足球場

A隊

1. loudspeaker (我打左閘) <----- 到 !!
2. stanwong (右閘/防中)<----- 到 !!
3. Kopo  <----- 盡量到
4. 細明哥 <-------到
5. TNT <----- 到 !!
6. 上水馬王 (乜野位置都得,守龍就.....大家輪住黎啦) <----- 到 !!
7. laputa99(乜野位置都唔得, 就算傾茶倒水都可以)   <----- 到 !!

後備

8. 長毛<------ 我可以到(乜野位置都得)
9. kc@ruby (清道夫 )<----- 到 !!
10.nchben
<----到!!!
11.ivan(左右閘/翼)<---到
12.

B隊

1. 大圍新跑手 <----- 到 !!
2. TerrySze (右翼) <----- 到 !!
3. batigoal (中場)  <----- 到 !!  (可能要早走....)
4. 李奧 (右閘) <----- 到 !!
5. 慢子(左翼) <----- 到 !!
6. Alex (中堅)<----- 到 !!
7. 神童威威(位置冇所謂) <----- 唔到!(Sorry!)

後備

8. xo523 <----到,加一粒哈哈哈
9. 瘋狂坦克車 (前鋒) <----- 到 !!
10.peter6565652003 <----------到,(但會帶埋兩個小朋友來,因無人照顧)

11.superimac (無所謂)
12. Joe <----- 到 !!

打氣/拍照
schnix
cookie

升級   0%

該用戶從未簽到

WOW....咁大手筆,以後要KEEP住踢先得LU~
好彩我上次去東涌都順便買左對釘鞋,今次用得著~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-3-31 00:31 發表

有pad帶pad la.....
雖然大家會斯文踢波..但興奮起上o黎,唔敢包架...

係呀!係呀!如果到時大家興奮得濟,有咩冇心既肢體衝撞既話,都希望各位多多包涵。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-4-3 07:10 發表
先頭想BOOK跑馬地防真草,點知BOOK唔到,只有黃竹坑及大埔選擇

由於呢兩個係大場,加上一個咁南、一個咁北,唔知到時有無人黎踢,所以最後都無BOOK到

大埔仲要係大場....正呀,唔夠人踼可以約其他球隊踢wor

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-4-3 11:32 發表

support 大埔  

比賽日子越來越近啦,好期待呀!
唔知兩位隊長(慢子兄 & 馬王兄),係咪已經有使所有隊員既聯絡電話?
如果有隊員未留電話既,麻煩pm返比兩位隊長啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-4-3 11:43 發表

如果下次有靚時段的話,咁我會book住先,到時睇下砌唔砌夠兩隊,唔夠既話就搵其它球隊一齊踢啦

一於咁話,batbat同Terry佢地都有踢開球隊,可以約佢地鬥波。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-4-4 07:06 發表
BOOK了5月3日(星期日)

地點:櫻桃街

又係8am-9:30am

馬王兄真係好嘢,預埋我呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-4-10 21:09 發表

goma, no.5 雞球一個
不鹽氣我可以帶來。

啱我wor,我踢波都好雞下~
咁而家有兩個波夠唔夠呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 superimac 於 2009-4-11 15:29 發表
各位 ching~
A & B 隊的波衫顏色要不要遷就一下呢? 不要撞色嘛~~
還是早前提及了我沒爬文@@?

之前都有傾過,一隊著白衫另一隊可以著深色衫,最後等兩隊隊長溝通下啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-11 20:45 發表
果日我可能黎到,不過淨係睇而唔踢
[唔夠人而叫我客串守下龍除外,不過我PREFER睇大家踢多d]" />" />" />" />
你地踢完會唔會一齊去食早餐架......

迪迪仔ching:
踢完波應該都會去食早餐,之後仲會過青衣加操同埋打下羽毛球/桌球,你有冇興趣參加呢?
其他ching ctse如果有興趣來呢度報名啦...
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4522&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

各位踢得又跑得既朋友們,我估大家踢完場波應該會唔多夠喉,有冇興趣一齊食個早餐休息陣,再去青衣運動場跑返轉呢?
啱既就來呢度報名啦.....(買下廣告先)
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4522&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-4-18 15:39 發表
如果我來到,請問邊隊重有位呀

bmc兄:
冇所謂啦,你著咩衫來咪打邊隊。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-19 18:23 發表
多謝Schnix幫我地拍照和攝錄呀
精華片段唔知幾時有得睇

x 3 雖然仲未睇片,但聽馬王兄講拍得非常好。
馬王兄剛才篤波時已交DVD給小弟代為upload,正在努力中,今晚應該有片睇。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 superimac 於 2009-4-19 18:12 發表
小弟果然啱踢 石地+4號波 多D。。。
著起波boot 差唔多連波都唔識帶,真係 oh my god。。。

不過,今日踢得好開心!多得同隊 ching 幫我執漏~
btw,今日遲到,引以為戒!

ching球技了得,下次3/5會唔會再來玩呢?
btw小弟雖然都係踢開石屎埸,但係如果有得揀都係鐘意踢草地。

升級   0%

該用戶從未簽到

今日要選最佳球員,我諗細明哥真係實至名歸。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-4-19 15:58 發表
太耐無踢,
踢得好差,
比波唔到位,
護波不穩,
交波出界,
乜屎波都有齊,
仲有下勾到細明哥, sorry!

不過, 今日踢得好開心!

X2
我都係踢得唔好,有幾球波屯七甩腳,同埋唔係咁敢過波。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Kennychoi 於 2009-4-19 15:59 發表
細明兄,腳法唔錯,係唔係經常踢呀!

蔡兄:
呢句唔多啱...細明哥腳法直頭精湛。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-19 18:53 發表

" />" /> please finish before 7:30PM " />" />

瘋瘋:
冇咩可能呀,因為係用FREE HOSTING可能慢D...啱啱開始10分鐘度,有成23個FILE,而家一個FILE都未完成~
我盡可能今晚UPLOAD到幾多大家睇住先啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-19 20:01 發表
迪迪仔/明哥:
小弟既任務就係等大家氣力用到咁上下,出來執下死雞。
B隊兄弟,下一場會唔會盡量保持班底俾機會A隊報仇?

好提意....大家夾過都會好d~
仲有最好下次每隊有一兩個人帶多件衫,到時如果第二隊唔夠人可以變身做奸細~