香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lingling
打印 上一主題 下一主題

明年一定要參加全馬;.........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lingling 於 2009-3-16 15:27 發表
哈, 本人都算是一個regular跑手, 只是跑開渣打, 一年一次, 跑了四年啦, 頭一年是10k, 之後都是參加半馬, 次次都是報了名先至練跑, 10月開始跑, 一個week 或是兩個week 先練一次,  都是為比賽而跑, 我好想join 一次全馬, 不過, 知好需要好多時間去練 , 所以在此各位有咩方法又快又唔晒用太多時間, 本人目標都是在指定時間完成賽試  

如果有, 記得話我知呀ling ctse  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lingling 於 2009-3-16 16:17 發表
好似我去錯地方問錯人, 哈

多謝樓主開了這個帖, 很開心知道這兒有一班傻人對跑步是如此認真的

其實ling ctse有一個很好的運動根基, yoga, boxing是很好的帶氧運動, 又可以放鬆肌肉, 問題是ctse太多野玩了, 沒有時間去迎接全馬, 雖然個心很想 "明年一定要參加全馬", 但奈何一定要投資時間, 及投入個過程, 這才是馬拉松吸引人之處 .

一星期練習5-6天應該冇走雞了 ling ctse喜歡跑步嗎?? 如果喜歡, 不如今年放多少少時間跑步... 人是貪心的, 時間有限, 就要看ctse怎樣取捨了!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lingling 於 2009-3-16 17:07 發表
哈, 以為 "女子長跑討論區" 只是女跑手先答覆我個貼子, 點解有咁多男跑手都比意見架,

係咪幾好呢, 咁妳要多多上來, 很快妳就會變成傻人一份子了

話時話全靠ctse妳, e道才會突然變得咁熱鬧

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-16 17:13 發表

呢度男女跑手都好好人 ga~
ctse 都可以參觀下長跑網其他地方... 呢度周不時都有約跑活動.. 0岩時間可以就來交流下~
如果你在 tko 跑開.. 小妹每個星期六早上都有約跑飲茶活動..歡迎你~

x2, 我地都係有話直說之人, 希望唔好嚇親ctse啦!!!

有機會參與約跑活動, 跑暈港九新界, 好好玩的!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-16 17:19 發表

nc 姐..好嚇人丫...

係喎...

你地繼續la... 我都係時候閃... 去過到喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lingling 於 2009-3-19 00:29 發表

係架, 自己都己是盡力, 就算上車都無愧於心,

x2, 最緊要盡力問心無愧

玩全馬一定要有時間去練習, 仲有接近一年, 無話唔得的, ctse又有運動底子, 易辦很多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-19 00:33 發表

今個星期五跑馬地都有約跑,有興趣的話可以去join喎

x2, 歡迎lingling ctse

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4304&extra=page%3D1&page=8

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2009-3-19 15:00 發表
星期六我地都會有一班人可能由天水圍出發跑去南山圍。 雖然沒有跟你們大隊預先報名,希望大家唔好介意。另外斧山都會有一班跑友在下午入南生圍跑步。 到時相信會幾熱鬥

我地, 你們, 斧山??? ching是否說星期六會有3班不同跑友去跑南生圍呢???

嘩!!! 很熱鬧呀