香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ee_tpk
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙團 - 27.06.2009 將軍約跑(8:am; tko 運動場)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 駿駿駿 於 2009-3-23 22:49 發表

ee,我飲左coffee好多年,i love enjoy coffee,長期睡眠不足要用來提神tim,上晒引,
雖說飲左會瘦d,但飲coffee會利尿,唔飲好似白粉癮敢.

你係飲即溶定係自己磨豆? 我想玩飲豆... 但好似好大投資...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 駿駿駿 於 2009-3-23 23:41 發表

飲豆果D,得閒可吹下

我只係0岩0岩開始去嘗試去學呢樣野..好多野都唔識...要你多多指教就真

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 EDK06 於 2009-3-24 01:58 發表
小弟都有鋪"奶茶癮",我每日都會早餐一杯, 有時下午又一杯, 叫o個時都會要求"少甜+少冰"
唔知飲得奶茶多是不是真係好易肥呢? 有咩影響呢, 我都想知多D, thx!

奶茶 d 奶係淡奶... 全脂的... 如果你落埋糖就...
我有一排日日都飲奶茶... 重番.....

所以而家轉0左飲齋啡

升級   0%

該用戶從未簽到

本周動向

未知大家今個星期想跑邊度呢... 唔知大家有咩 suggestion?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-3-24 10:05 發表

我今期歸隊.跑邊樹都冇問題" />" />
不過有dd想搵幾只長腳組走返轉入大清(單程)" />" />

走大清幾乎全上斜... 而家好幾位團員星期 5 晚都會上邪神堂... 同埋多0左新團友... 所以暫時星期六早上盡量減少上斜...
由 tko 去到大清應該多過 10k... 我都好想跑... 以前由科大跑到去五塊田掉頭回 ust .. 跑死我...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-3-24 09:53 發表

ee, 齋啡的話, 小心削胃

知道... 小妹食0左野才飲咖啡... 應該可以既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-24 10:32 發表

我同事話有間野幫你磨好豆, 一包份量大約飲一星期, 都幾好架... 唔洗投資啦咁就...
但我想戒....

我連咖啡機都無丫... 而家暫時搵緊 d 資料去學唔同沖法... 你係點沖 ga?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 駛乜理 於 2009-3-25 19:26 發表
今個星期六Ching/Ctse 有乜提議去逍遙跑 ?

暫定同上星期一樣...
如有其他提議... 歡迎提出

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-25 23:41 發表
ee.....我呢個星期淨係逍遙~~" />" />

短腳組 (5-6k)
1) ee_tpk

長途組 (10k)
1) Jon
2) 迪迪仔
3) cc
4) 山比

升級   0%

該用戶從未簽到

各位..報0左名先啦.. 到時再決定長短腳啦

記住如果要 share locker... 就同番同一 group 既跑友 share.. 上次駿駿兄同埋 paul 兄....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-3-26 09:40 發表

反應好遲鈍, 我都係喎, 但我估唔到war game比我想像中好玩, 朋友話玩少少戰略, 我覺得自己真係衝鋒做緊死士一樣, 代入左角色, 好好玩好刺激!
會費問題, 係既, 我都join過p記, 係有少少煩. 我多數去灣仔, 但實情係 ...

CALIFORNIA 有無 FREE PASS?? 我想上下 cali 既 body combat 同埋 body pump~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-26 15:41 發表

佢地唔單止煩,仲會不停咁話你呢度唔好,個度唔靚,唔跟教練做會做壞姿勢,將你的自信打擊到最低點。跟住就sell 你一大堆課程,我見過有人一年買落大堆boxing / personal trainning course,一年內上唔晒就要你加 ...

其實我想去玩果班咁既 sales/PT 多過去試堂
雖然我係姨姨... 但亦都唔係無知婦孺...

如果佢地扣起我張身份証唔俾我走.. 我唔介意打 999 話有人非法禁錮

升級   0%

該用戶從未簽到

p.s. 我在黃埔睇完 physio 行過 cali 都有 sales 想踢我入會... 我話... 你睇唔到我行都有問題丫.. 仲 sell 我 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-26 23:04 發表

" />" />記錯  
OH ~~~~SORRY" />" />
老人家記性係差D 架喇~~~" />" />

做咩呢兩個星期請假 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

各位團友..不打緊啦... 大家自行自隊 10k 謝罪啦~

btw.. 其實小妹今早都掙扎過來不來...
因為今早對腳太累啦... (尋晚玩得太開心).. 今個星期又唔多夠訓..
為怕各團友有事搵唔到我... 所以都係出門口跑下鬆番....

但今天被迫放棄馬灣的好味晚餐..早點回家休息... 明天要早起比賽~

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 268# 的帖子

咁 edk + edk太太下星期到唔到 ?

記住啦著新鞋跑 wow~ 你知唔知道丫..新鞋仔要俾其他跑友踩幾腳先至叫做開0左光 ... 才可以用得來跑得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-29 21:04 發表
JC 及EE 今日比賽成績都好好wor。 " />" />
JC 做多D 上次同你SAY 果D 動作。對你哥哥會好D 架~~~~

活活秘書.... 對唔住丫.. 以後我會聽你同埋邪神話丫.........
(詳情可以睇我的 blog, 邪神的 comment)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WPHo 於 2009-3-30 10:00 發表

團長做咪樹阿?聽講團長做咗 PB 喎....

這個不是 pb.... 只是再跑番既時間係同之前差不多 ja....

秘書之前都叫0左我唔好落場...  尋日無再拉傷已經係萬幸...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-30 13:47 發表

吾c 同我say sorry 傻妹" />" />
.叫左你架la. 真是興辛無再拉傷腳咋. " />" />
以後要乖乖地.吾好衝動la . " />" />
我411會歸隊.到時再同你暢談la." />" />

嗯.. 咁你玩得開心 d 啦....
唔知果邊有咩手信呢 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-3-30 13:58 發表
同各位團友, share我一隻貓貓的消息。Coco是我由出世開始養的貓,他培伴了我16年,因為年紀太大和身體太弱,昨天下午離開了我和auntie。

他的相片﹕

coco, rest in peace~

uncle, auntie... 佢在生既十六年有你地兩個都咁錫佢...
我相信佢會帶住你地俾佢既開心回憶在另一個世界生活...