香港長跑網  - 長跑長友

樓主: B
打印 上一主題 下一主題

運動太陽眼鏡集體訂購 留意P.3

B

升級   0%

該用戶從未簽到

呢幾日望過0下 d 太陽眼鏡, 亦同 d sales 姐姐吹過0下水~
佢地話如果散光太勁, 係做唔到有孤度0既鏡片, 唔知係咪真0架呢??

另外, 買呢類太陽眼鏡有乜0野要注意呀? 或者各位有乜推介??
thank you 大家意見先~
+1 0
上一篇︰4.05.09 向邪神致意[20K長跑+邪神班中期試+燒烤午餐]下一篇︰南區新人
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-19 02:02 發表

係丫.. 因為散光太深既鏡片既 refractive index 比較大... material 既關係未必做到...

小妹 300 幾度散光... 要型就要帶 con... 如果唔係就要用 transition lens..... " />" />

我就係有成 300 度散光呀~
但又唔係咁想帶 con....
transition lens 係點0架?? 係咪好似老人家 d 老花近視鏡咁, 上便就 for 近視, 下便就 for 老花咁??
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-3-19 00:22 發表
呢隻連5組鏡片,有盒,意大利做,ching轉頭影張相你睇
其實咁多組鏡片有乜用0架??
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-3-19 10:38 發表

感覺滿意~~
注意, 呢隻只得型號610可以配近視框, 唔好訂錯~
0個近視框係點 lock 上去0架? 會唔會跑跑0下鬆落黎0架?
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2009-3-19 11:16 發表

如果配oakley要留意一樣野,多數下面無框o既model或者一塊過o既鏡﹙如上圖所示﹚係配唔到有度數o既鏡片…

呀~ 原來咁多限制0架~ 慘了~
B

升級   0%

該用戶從未簽到

可惜 bmc 0個幅配唔到近視散光鏡, 否則我一定訂呀~
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-3-20 14:38 發表
忍不住啦~~~岩岩買左副...明天SHOW俾大家睇下..

0係邊度買0架?? 幾錢呀??
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-3-20 11:44 發表
雖然我都配左副全視線
但係如果平平地...配到副運動型的..近視散光鏡
我都有興趣團購
請問全視線即係點0架??
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-20 11:18 發表

如果 one-day con 唔太貴... 我覺得 con + 太陽鏡會經濟 d~
我都知咁樣會平 d~ 但我真係唔多敢戴 con 呀~
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-20 16:39 發表

10元是否一次可帶兩三個月先?

我諗住比完 10 元就同阿平講: "你望0下0個邊~" 跟住我就會 --->
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-20 16:56 發表

我係帶極都帶唔到. 盒con.... 買左2年... 今時今日仲係用左兩對 (1對係成功帶到, 另外兩隻係我努力實習之後失敗廢左....)

我就係驚呢樣呀~ 其實我以前都配過 con, 但我本身有手震, "插眼" 0個0野又驚篤盲隻眼喎~ 於是咪越整越怕戴 con 囉~
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-20 18:31 發表

e..... 又不失為一個好辦法... 但會唔會飛出黎架?
我本身都係覺得果種運動型唔靚仔... 重要超重...
所以一直都唔想買太陽眼鏡...
但剛剛朋友先講完... 水上活動愛好者最易有白內障.... 我好驚哦.. ...
我都係因為怕白內障而想買太陽眼鏡咋~
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2009-3-20 22:06 發表

ching我見仲有隻conquer版
個隻好似比motion版型d喎!價錢都唔係差得遠

其實兩隻版有無咩大分別???http://www.probikekit.com/iframe.php?code=G1011

http://www.probikekit.com/iframe.php?c ...

咦~ 原來仲有其他款0架?
咁見唔見到有邊隻係可以套近視鏡落去0架??
B

升級   0%

該用戶從未簽到

呢幾日我又行過幾間行山鋪睇太眼陽鏡~
可以套到近視鏡0既, 要 $6xx - $1xxx~
有間平少少0既都成 $38x~ 不過得翻橙色同黃色框, 個樣麻麻地~

仲有呀~ 大家買時要小心同面型夾唔夾呀~ 因為我試過幾款好明顯係太闊~
我擔心跑步時會跌....
不過唔知呢類太陽眼鏡可唔可以好似普通眼鏡咁較鬆緊0架呢??
B

升級   0%

該用戶從未簽到

想問0下幾時 "最後召集" 呀??
我想搵日唔帶眼鏡跑一次, 無事撞唔到燈柱, 踩唔到地雷就訂埋一份呀~
不竟個價錢實在太吸引了!!!
B

升級   0%

該用戶從未簽到

咦~ 可以加近視鏡咁正?? 我有興趣喎~ 睇落價錢都唔算太貴呀~