香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

運動太陽眼鏡集體訂購 留意P.3

B

升級   0%

該用戶從未簽到

呢幾日望過0下 d 太陽眼鏡, 亦同 d sales 姐姐吹過0下水~
佢地話如果散光太勁, 係做唔到有孤度0既鏡片, 唔知係咪真0架呢??

另外, 買呢類太陽眼鏡有乜0野要注意呀? 或者各位有乜推介??
thank you 大家意見先~
+1 0
上一篇︰4.05.09 向邪神致意[20K長跑+邪神班中期試+燒烤午餐]下一篇︰南區新人

升級   29%

該用戶從未簽到

for你參考:不容許直接連結廣告成份資訊!我都買左, ok. 幾好, 好貼面, 幾型, 價錢平!! 好處唔駛俾錢先, 貨到付款 COD!!

升級   95.79%

該用戶從未簽到

OaXley 都幾型!

好多港隊都用緊!

我有副Radar, 相當唔錯!  very good!

http://oakley.com/radar

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 beginnerandrew 於 2009-3-18 22:02 發表
OaXley 都幾型!

好多港隊都用緊!

登錄/註冊後可看大圖
?118 ...

個價錢重更加有型~~

升級   39.47%

該用戶從未簽到

我會考慮
1.型
2.貼面
3.輕
4.價錢

因為跑步唔似行山可以帶定幾對鏡片出去
我買左副聲稱 "鏡片自來動變色" 既黑超
用落都 ok

升級   44.2%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-3-18 22:06 發表

個價錢重更加有型~~

AGREE ~ 下下....四位數字.....

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-18 22:47 發表

AGREE ~ 下下....四位數字.....

就係!! 夠買對頂級老虎鞋~~

升級   78%

該用戶從未簽到

我之前用oakley但不小心跌咗,上年買咗呢隻牌子嘅motion,用落同貴野不多,夠輕,貼面ok,型唔型就好個人,但價錢差十倍,跌咗花咗都唔肉赤
http://www.probikekit.com/display.php?cat=PBK%20Sunglasses

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-3-18 23:48 發表
我之前用oakley但不小心跌咗,上年買咗呢隻牌子嘅motion,用落同貴野不多,夠輕,貼面ok,型唔型就好個人,但價幾差十倍,跌咗花咗都唔肉赤
http://www.probikekit.com/display.php?c ...

幾好喎~~
不過呢隻連4組鏡片, 可因應不同環境需要更換~~  不容許直接連結廣告成份資訊!

升級   78%

該用戶從未簽到

呢隻連5組鏡片,有盒,意大利做,ching轉頭影張相你睇

升級   78%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-18 16:53 發表
呢幾日望過0下 d 太陽眼鏡, 亦同 d sales 姐姐吹過0下水~
佢地話如果散光太勁, 係做唔到有孤度0既鏡片, 唔知係咪真0架呢??

另外, 買呢類太陽眼鏡有乜0野要注意呀? 或者各位有乜推介??
thank you 大家意見先~ :l ...

係丫.. 因為散光太深既鏡片既 refractive index 比較大... material 既關係未必做到...

小妹 300 幾度散光... 要型就要帶 con... 如果唔係就要用 transition lens.....

升級   0%

該用戶從未簽到

帶 con la, 唔見左眼鏡都無敢肉痛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-3-18 23:48 發表
我之前用oakley但不小心跌咗,上年買咗呢隻牌子嘅motion,用落同貴野不多,夠輕,貼面ok,型唔型就好個人,但價幾差十倍,跌咗花咗都唔肉赤
http://www.probikekit.com/display.php?c ...

幾靚喎,hk 有無得賣?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-3-19 00:07 發表 幾好喎~~不過呢隻連4組鏡片, 可因應不同環境需要更換~~  [url=不容許直接連結廣告成份資訊![/url]
ching... 呢個台灣牌子價錢都幾好... 想問一問你覺得 d 鏡片0岩唔0岩你要求..夠唔夠貼面 ?(因為小妹見到有個款可配近視鏡框, 所以有興趣)

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-19 10:13 發表

ching... 呢個台灣牌子價錢都幾好... 想問一問你覺得 d 鏡片0岩唔0岩你要求..夠唔夠貼面 ?

(因為小妹見到有個款可配近視鏡框, 所以有興趣)

感覺滿意~~
注意, 呢隻只得型號610可以配近視框, 唔好訂錯~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-3-19 10:38 發表

感覺滿意~~
注意, 呢隻只得型號610可以配近視框, 唔好訂錯~

Joe ching, 請問除左網上訂有無地方可以買?

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 beginnerandrew 於 2009-3-18 22:02 發表
OaXley 都幾型!

好多港隊都用緊!

登錄/註冊後可看大圖
?118 ...

如果配oakley要留意一樣野,多數下面無框o既model或者一塊過o既鏡﹙如上圖所示﹚係配唔到有度數o既鏡片…

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-18 16:53 發表

thank you 大家意見先~ :l ...

其實最緊要岩自己,我自己就唔鍾意o向原本副鏡入面再加個clip裝有度數o既鏡片入去o個隻,因為會distort左你個視線﹙有條邊﹚…

同埋貼面都係緊要o既…因為跑緊o既時候都郁得幾利害…型唔型呢d野好個人…

升級   100%

該用戶從未簽到