香港長跑網  - 長跑長友

樓主: B
打印 上一主題 下一主題

運動太陽眼鏡集體訂購 留意P.3

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-20 16:47 發表

同我一樣... 但都要試下 .. 試試下應該會習慣掛... " />" />

我好多朋友都係 suggest 我戴 con....
如果 one-day 既話.. 應該都唔有太過 dirty 既~

我係帶極都帶唔到. 盒con.... 買左2年... 今時今日仲係用左兩對 (1對係成功帶到, 另外兩隻係我努力實習之後失敗廢左....)

升級   0%

該用戶從未簽到

花子兄.. 用不用開個新 topic 等多 d 跑友來訂 ?
我怕大家唔知呢個 topic 有得團講

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-20 16:56 發表

我係帶極都帶唔到. 盒con.... 買左2年... 今時今日仲係用左兩對 (1對係成功帶到, 另外兩隻係我努力實習之後失敗廢左....)

正是小妹所擔心...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

我都用緊全視線~~~~雖然太陽眼鏡係型D~不過小弟近視深~帶CON又好耐~~所以咪用全視線囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-20 17:24 發表
    我都用緊全視線~~~~雖然太陽眼鏡係型D~不過小弟近視深~帶CON又好耐~~所以咪用全視線囉

其實我都有考慮 transition lens....

我會先試一試呢個型 d 既 solution 先
    如果唔戴得 con 才配過副 transition lens.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-20 17:16 發表
    花子兄.. 用不用開個新 topic 等多 d 跑友來訂 ?
    我怕大家唔知呢個 topic 有得團講

開新TOPIC 又要打少少聲明,唔係有ching ctse 誤會小弟搵食就唔好,今晚約左好朋友仔吃飯,聽日先啦~~

升級   36.65%

無聊

其實我都考慮左好奈先用舊的鏡架配 transition 全視線

運動型再加近視鏡...一係好貴...一係入面近視個架好細...出面睇好似鬧雞超人
    重有就係...兩層鏡...好重
    帶con一來自己唔係成日帶...會好煩...自己大汗...跑跑下d汗yip眼又死
    買個oakley個d近似運動型的眼鏡加transition 全視線....貴上再加貴...超貴

所以就用一副舊的...silhouette去配transition 全視線
    咁就真係又輕又貼面又合用..又無浪費
    配個時店員仲同我副silhouette換過晒d新配件
    即刻成副新眼鏡咁

升級   31%

該用戶從未簽到

黑超我啱呀

暫定27/3/2009 截止,付款詳情稍後公報

1. DEE 黑
    2. ee_tpk 白
    3. WAY_LEUNG
    4. kenneth  紅
    5. emma  紅
    6. MrMoonLight 黑
    7.
    8.
    9.
    10.

PBK Motion Sunglasses New For 2008 Now Only £13.20
    http://www.probikekit.com/display.php?code=G1010

聲明﹕
    由於此項定購行動產品非由"香港長跑網"出品,
    及不會從中收取利益,
    故日後此產品如出現品質,延誤,或停產問題,
    本網將不承擔有關責任,
    如會員參與此項定購行動產品,
    需要自行考慮所存在有風險及損失!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-3-20 17:42 發表
    其實我都考慮左好奈先用舊的鏡架配 transition 全視線

運動型再加近視鏡...一係好貴...一係入面近視個架好細...出面睇好似鬧雞超人
    重有就係...兩層鏡...好重
    帶con一來自己唔係成日帶...會好煩...自己大汗...跑 ...

e..... 又不失為一個好辦法... 但會唔會飛出黎架?
    我本身都係覺得果種運動型唔靚仔... 重要超重...
    所以一直都唔想買太陽眼鏡...
    但剛剛朋友先講完... 水上活動愛好者最易有白內障.... 我好驚哦...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-20 17:17 發表

正是小妹所擔心..." />" />

不過朋友話, 買長帶果d會易帶d同埋無咁乾...
    或者要試下帶 2weeks con....
    但帶con又好似真係比帶兩副安全... (眼鏡+太陽鏡)

升級   20.75%

該用戶從未簽到

黑超我啱呀

1. DEE 黑
    2. ee_tpk 白
    5. emma  紅
    7. 山比 - 紅色
    8.
    9.
    10.

PBK Motion Sunglasses New For 2008 Now Only £13.20
    http://www.probikekit.com/display.php?code=G1010

聲明﹕
    由於此項定購行動產品非由"香港長跑網"出品,
    及不會從中收取利益,
    故日後此產品如出現品質,延誤,或停產問題,
    本網將不承擔有關責任,
    如會員參與此項定購行動產品,
    需要自行考慮所存在有風險及損失!

升級   36.65%

無聊

原帖由 emma 於 2009-3-20 18:31 發表

e..... 又不失為一個好辦法... 但會唔會飛出黎架?
    我本身都係覺得果種運動型唔靚仔... 重要超重...
    所以一直都唔想買太陽眼鏡...
    但剛剛朋友先講完... 水上活動愛好者最易有白內障.... 我好驚哦.. ...

本身個舊鏡我係帶開...完全無事...點fing個頭都唔甩眼鏡...咁配左全視線咪又係一樣的
    因為佢同平時d鏡片都係咁上下野...用左佢唔會話易甩
    本身silhouette完全無架的...所以重量就真係鏡片幾重佢就幾重...兩邊臂就係鈦...咁你話會有幾重
    不過留意呢d無架的鏡...一般鏡片型都會係細細的...所以做太陽鏡時全視線時
    目的係防晒...所以叫佢照原本個型放大少少..我就放大 2個m (估計即係 2mm)

升級   7.37%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-20 17:40 發表

開新TOPIC 又要打少少聲明,唔係有ching ctse 誤會小弟搵食就唔好,今晚約左好朋友仔吃飯,聽日先啦~~

想問下師兄呢款太陽眼鏡重嗎?
    唔該你

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-3-19 15:29 發表

香港無見到有,網上訂.上年同D 車友一齊買,約HK$150連運費

ching我見仲有隻conquer版
    個隻好似比motion版型d喎!價錢都唔係差得遠

其實兩隻版有無咩大分別???

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-20 18:40 發表
    黑超我啱呀

1. DEE 黑
    2. ee_tpk 白
    3. WAY_LEUNG 黑
    5. emma  紅
    7. 山比 - 紅色
    8.
    9.
    10.

PBK Motion Sunglass ...

決定咗黑色, 好d, thank you

升級   100%

開心

其實呢d加埋近視鏡幾錢到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pastpaper08 於 2009-3-20 18:47 發表

想問下師兄呢款太陽眼鏡重嗎?
    唔該你

小弟都唔知,查實小弟對幅眼鏡既知既都有限,得bmc ching 有,可以搵ching 解答~~

升級   91.05%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

回復 91# 的帖子

黑超我都啱呀!

1. DEE 黑
    2. ee_tpk 白
    5. emma  紅
    7. 山比 - 紅色
    8. dick810 (紅色)
    9.
    10.

升級   0%

該用戶從未簽到

1. DEE 黑
    2. ee_tpk 白
    5. emma  紅
    7. 山比 - 紅色
    9. Alex 黑
    10.

升級   50.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-3-21 00:42 發表
    1. DEE 黑
    2. ee_tpk 白
    5. emma  紅
    7. 山比 - 紅色
    9. Alex 黑
    10.
    Daniel 黑