香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 兆聰
打印 上一主題 下一主題

兆聰賽後檢討紀錄~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kwoksiu 於 2009-3-22 18:36 發表
各位ching/ctse ,大家好

我由中學已經有跑步,不過接觸長跑只是近呢幾個月的事,
所以長跑成績只有2次完成全馬(over5小時),1次10km(46’04-nike08),
同埋今日畢拉山15k -1’24’09.希望將來我長跑的紀錄會越來越多 ...

kwoksiu ching:
小弟有緣係渣打跟你一齊衝線,一定大力支持ching開blog,以後大家一齊努力啦。
你10K個時間都非常好呀,只要比心機練,應該仲有好大進步空間。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kwoksiu 於 2009-3-28 11:33 發表
星期五真係好想黎邪神ching個分享會,不過又約左ive班朋友跑+慶祝生日,
所以都係要下星期先可以再去,去少一堂真係學少好多野" />" />" />" />

1730去到葵涌運動場,一開始就跑一小時當熱身,
之後就到主菜,  ...

kwoksiu兄:
你d速度好勁呀,真係後生可畏。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2010-1-27 19:33 發表
5-1-2010
睇完大圍兄在廈馬的佳績後,
感覺自己太懶了,總算的起心肝去跑
希望用有限的時間慢慢去拉近距離,
始終大圍兄是我的目標

今日跑左10k

19-1-2010

今日返去葵芳跟青衣ive田徑隊操,主菜 ...

聰聰:
你咁講我真係有D唔好意思,你後生又有條件,搵我做目標有D使料wor...
果晚老人痴呆發作唔認得你真係唔好意思呀! 原來你跟田徑隊操,唔怪得同上年渣打比FIT咁多,又難怪我唔認得~

睇返D相又諗返起上年渣打同你由灣仔行返終點既情形...你仲記唔記得kf呀,佢今年都操得好勤力,希望今年大家渣打都可以跑到好時間,一齊努力呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2010-1-28 23:45 發表

哈哈~大圍兄不用介意,因為我太耐沒出黎跑你先唔認得我,
以大圍兄為目標絕對唔係使料,單係學大圍兄的決心及耐力,
我就有排都做唔到

其實我都係由今個月5號先復操,都係跟返青衣ive既同學仔跑一次,
不過復操後 ...

唔夠長課就要跑得保守D,睇你上次個20K既速度,頭半程keep住5'30/K應該唔會太使力,後半程就算跌只要唔爆好有機會走到sub4,到時係終點等埋你~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2010-1-30 00:14 發表

好~希望唔駛大圍兄等太耐" />" />

希望唔好又比我係灣仔見到你就真...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2010-2-1 23:53 發表
1-2-2010

今日去黃竹坑跑,見到宇宙有5-60人一齊跑真係好震撼.
不過一早決定左今日要跑300快100慢,
所以都係沒跟人地車尾...

一開始熱身5k已經開快左 (24'58)
拉筋踢腿後,休息20分鐘後開始主菜.

以下是30 ...

你D速度都好快下,比我咁衝法一定暈低~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2010-2-22 23:33 發表
13-2-2010
今日跟狗兄既約跑進行第一次亦是唯一一次長課,
呢幾年除左上年渣打全馬之外,我都未試過跑2小時以上既課,
所以開跑時都有d擔心,但擔心都係多餘,
因為一落場跑我就咩都唔理.
繼續我跟車既習慣,全程都在 ...

聰聰, 馬鞍山8K個賽後報告唔好組織咁耐啦~
星期日跑完渣馬你又要再寫多個report...哈哈~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2010-2-24 20:55 發表

哈哈~組織完啦,有REPORT打我都唔怕,
最緊要就係難忘,
如果成績好就更加開心啦

睇返你上次32K長課個表現,你跟sub4團隊pacing應該冇問題,又唔怕自己走亂pacing~
呢兩日加碳、加水、加油呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2010-3-4 22:26 發表

我見之前同我差唔多既學弟用半年時間由43進步到37.
我沒咁貪心但都想先sub40

sub40都係我今年其中一個目標, 咁你諗住點操法呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2010-3-23 15:14 發表
21-3-2010

上次馬鞍山8k跑得好差,明明已經知道點解,不過我果然唔識吸取經驗,結果今日個畢拉山15k結果未如理想,由於沉迷打機,自上星期pre trip之後都沒跑過,加上前一晚睇波訓得唔夠1個鐘就比賽,令到我今日一起跑 ...

2K過37個人真係爽~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 兆聰 於 2010-5-17 00:28 發表
總算行完東營全馬,無錯我真係行完,
其實我可以做得更好,不過今次真係難忘既經驗,
起碼真係會下定決心去訓練先,

講返比賽,一開始沒咩熱身就上線,
照原訂目標以5’k前進,到10k時仍然感覺良好,
不過見到大會時間 ...

聰仔,
今次真係一個好好既經驗.....
毅行20個鐘唔算辛苦.....最辛苦係之前既操練同埋準備工功,
既然應承左朋友, 咁就一定要盡力, 只要下定決心, 你一定得既~