香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

桌球迷揮手Say Hi 區

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-1 11:48 發表
最近有套「桌球天王」電視劇,燎起我舖篤球癮添
小弟八九十年代好鐘意篤波,當時香港都興起過一股桌球熱,好鐘意睇戴維斯、泰萊、希堅斯、韋德...
近年最鐘意當然係奧蘇利雲啦,不過現在只限於睇,我好似游一 ...

我就完全唔識打,只係睇.
我既偶像係"白旋風"韋得(Jimmy White),
我仲記得果時大家係叫佢做"韋占美"架.[幣,暴露左年紀既秘密添]
佢打波真係好有天份,一d都唔悶.
不過,佢真係唔好彩,最後世錦賽冠軍都係無佢份.
宜家佢已經變左一個大肥佬了,近期睇now TV見佢打波既技術真係大不如前了....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-1 16:18 發表
篤波前傳....通常是康樂棋....大家有冇玩過...

當然有啦 - "大迴環" 與 "小迴環" 嘛.

仲記得,果時試過用康樂棋,
跟SNOOKER咁擺d棋黎打"康樂棋式SNOOKER",
當然,無得落西啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-2 12:01 發表

其實妳而家個傷.....打羽毛球有冇問題架?
如果妳唔怕比我打殘,10/4我都可以book場打既~" />" />

10/4係星期五,ee要唔要去邪神特訓架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-4 15:22 發表

睇緊佢本自傳,ching 之前話佢喜歡長跑
原來佢當年又煙又酒又大麻,又一口氣食幾個老麥餐時,就係每日出去跑幾英里,四個月就由超肥仔keep 返fit 啦

之前有個傳聞,話佢上一個公開賽[應該係威爾斯公開賽]輸畀傳家俊,
係因為佢趕住之後去同一個名長跑選手訪問,無心機打.

另一個傳聞,話佢現在對桌球既興趣已經大減,短期內有可能會退休而去跑長跑.