香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

桌球迷揮手Say Hi 區

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

最近有套「桌球天王」電視劇,燎起我舖篤球癮添
    小弟八九十年代好鐘意篤波,當時香港都興起過一股桌球熱,好鐘意睇戴維斯、泰萊、希堅斯、韋德...
    近年最鐘意當然係奧蘇利雲啦,不過現在只限於睇,我好似游一橋咁,已封cue多年啦

桌球波友不時有約篤波活動,敬請留意

+1 0
    上一篇︰長跑,腳掌落地法介紹片下一篇︰駱虎網最新事件

升級   20.75%

該用戶從未簽到

hehe
    小妹只係奧蘇初級fan,最近睇緊佢本自傳

至於球技...唔入 / foul and a miss / 撻死同foul 乜都做得出
    就係唔入波

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-1 11:48 發表
    小弟八九十年代好鐘意篤波,當時香港都興起過一股桌球熱,好鐘意睇戴維斯、泰萊、希堅斯、韋德...
    近年最鐘意當然係奧蘇利雲啦,不過現在只限於睇,我好似游一 ...

stan兄:
    我好過你少少啦,一年都會有機會篤返1,2次咁多啦。
    我最沈迷呢家野應該係讀緊書同埋啱啱出來做野果段時期,周不時會打到收唔到手,真係交左唔少學費。你講果d名將我都有睇架,果時仲有個o靚仔叫亨特利啱啱起緊,而家好似係咪仲打緊架?

升級   67.95%

無聊

原帖由 囧山比 於 2009-4-1 12:08 發表
    hehe
    小妹只係奧蘇初級fan,最近睇緊佢本自傳

至於球技...唔入 / foul and a miss / 撻死 乜都做得出
    就係唔入波
    奧蘇勁多女仔fans,原來佢都好鐘意長跑架...

升級   67.95%

無聊

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-1 12:09 發表

stan兄:
    我好過你少少啦,一年都會有機會篤返1,2次咁多啦。
    我最沈迷呢家野應該係讀緊書同埋啱啱出來做野果段時期,周不時會打到收唔到手,真係交左唔少學費。你講果d名將我都有睇架, ...
    九十年代最勁係享特利,佢而家仲打緊丫~
    前一排係NOW Sport都睇過佢打,不過無復當年勇啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-1 11:48 發表
    近年最鐘意當然係奧蘇利雲啦,不過現在只限於睇,我好似游一 ...

我就完全唔識打,只係睇.
    我既偶像係"白旋風"韋得(Jimmy White),
    我仲記得果時大家係叫佢做"韋占美"架.[幣,暴露左年紀既秘密添]
    佢打波真係好有天份,一d都唔悶.
    不過,佢真係唔好彩,最後世錦賽冠軍都係無佢份.
    宜家佢已經變左一個大肥佬了,近期睇now TV見佢打波既技術真係大不如前了....

升級   0%

該用戶從未簽到

督波呢家野由細到大都咁有興趣,以前都有打過下,不過一d都唔叻

唔知而家一般而幾多錢打一個鐘呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

篤波呢家野....當年成日篤...
    最愛打通宵波..因為平...
    又學人買私家棍...
    5毫子度...一蚊度...打波鐘又得....
    而家....十年未打過..最後一次係舊機場上面....波都唔識擺...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-1 15:45 發表
    又學人買私家棍...
    而家....十年未打過..最後一次係舊機場上面....波都唔識擺...

me too~
    不過仲未去到要打私家cue咁勁。
    $1度....諗返起果時比個同學仔昆左唔少錢。

升級   67.95%

無聊

原帖由 上水馬王 於 2009-4-1 15:39 發表
    督波呢家野由細到大都咁有興趣,以前都有打過下,不過一d都唔叻hgjD115" />" />hj

都好耐冇打過,唔知依家幾錢打一個鐘啦

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-4-1 15:39 發表
    督波呢家野由細到大都咁有興趣,以前都有打過下,不過一d都唔叻hgjD115" />" />hj

馬王ching,現在下午五點前大約五十八蚊一粒鐘,五點後就七十八蚊
    但我去開佐敦個間,周日全日波鐘三十八蚊~~~趁平就去練下,無咁肉痛ma kakaka

升級   67.95%

無聊

原帖由 Parco爸 於 2009-4-1 15:45 發表
    又學人買私家棍...
    我都係丫~
    最沉迷個陣都好顛,經常打通宵~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-1 15:56 發表
    都好耐冇打過,唔知依家幾錢打一個鐘啦" />" />

繁忙時間,我諗普普通通既桌球室都要$80/hr~
    頭先打去青衣個club house問,$50/hr.....大家有冇興趣玩下呀? 我plan緊19/4搞搞佢wor。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-1 15:58 發表

馬王ching,現在下午五點前大約五十八蚊一粒鐘,五點後就七十八蚊
    但我去開佐敦個間,周日全日波鐘三十八蚊~~~趁平就去練下,無咁肉痛ma kakaka

e....好平下wor~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

又學人買私家棍...

我早排係yahoo 150蚊買左枝兩截cue...但唔會拎出街玩...
    而家我跑姿有問題,怕且可以用兩截cue綁係腳度,糾正跑姿....

升級   67.95%

無聊

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-1 15:59 發表

繁忙時間,我諗普普通通既桌球室都要$80/hr~
    頭先打去青衣個club house問,$50/hr.....大家有冇興趣玩下呀? 我plan緊19/4搞搞佢wor。" />" />
    贊成丫~
    係咪有羽毛球,可以一齊搞埋

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-1 16:00 發表

e....好平下wor~ghu" />" />jg

同埋個度唔算好多人,d 人都斯斯文文唔大陣煙味,真係唔錯ka

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-1 16:00 發表

我早排係yahoo 150蚊買左枝兩截cue...但唔會拎出街玩...
    而家我跑姿有問題,怕且可以用兩截cue綁係腳度,糾正跑姿....

既然買左點解唔用咁使呀? 莫非果支真係名副其實既兩截cue,合唔返埋既?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-1 16:00 發表
    贊成丫~
    係咪有羽毛球,可以一齊搞埋

stan兄:
    咁如果兩樣一齊進行,你玩邊樣先?

升級   0%

該用戶從未簽到

完全未篤過... 但有興趣篤下~