香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

桌球迷揮手Say Hi 區

升級   20.75%

該用戶從未簽到

hehe
小妹只係奧蘇初級fan,最近睇緊佢本自傳

至於球技...唔入 / foul and a miss / 撻死同foul 乜都做得出
就係唔入波

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-4-1 15:39 發表
督波呢家野由細到大都咁有興趣,以前都有打過下,不過一d都唔叻hgjD115" />" />hj

唔知而家一般而幾多錢打一個鐘呢?

馬王ching,現在下午五點前大約五十八蚊一粒鐘,五點後就七十八蚊
但我去開佐敦個間,周日全日波鐘三十八蚊~~~趁平就去練下,無咁肉痛ma kakaka

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-1 15:45 發表
篤波呢家野....當年成日篤...
最愛打通宵波..因為平...
又學人買私家棍...
5毫子度...一蚊度...打波鐘又得....
而家....十年未打過..最後一次係舊機場上面....波都唔識擺...

我早排係yahoo 150蚊買左枝兩截cue...但唔會拎出街玩...
而家我跑姿有問題,怕且可以用兩截cue綁係腳度,糾正跑姿....

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-1 16:00 發表

e....好平下wor~ghu" />" />jg

同埋個度唔算好多人,d 人都斯斯文文唔大陣煙味,真係唔錯ka

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-4-1 16:13 發表

邊間咁平?呢個係咪海嘯價?

佢原本想全日三十八蚊ka,但俾同行投訴,先改去周日筍價jar

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-4-1 16:16 發表

有d興趣,不過小弟實在太屎波,怕出醜" />" />

ching...咪到時一cue 40度都話屎wor....

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-1 16:18 發表
篤波前傳....通常是康樂棋....大家有冇玩過...

哈哈,我細個最另係疊起d棋,當積木咁玩

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-4-1 16:28 發表

圍圍,我家 club house 都有得篤(好似係 $15),你上年你都有來打乒乓球,
小弟不如 提議在 12/4比賽後篤,篤完才去網友約跑吧!  

ching 個club house 係邊?

我要一時後先得wor

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-1 16:36 發表
12/4 沙田有約跑.... 大家去晒篤波 ?

hehe
12/4 當然係跑步為重啦~~~
睇怕個日要bk 兩張

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-4-1 16:49 發表

吓,會所得一千零一張枱喎!

唔緊要啦...可以做下裁判 / 打氣觀眾呀ma

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原來一 個鐘30 元 ,
12/4  11-3 pm 內 吧

請報名:

1) 慢子
2) stanwong
3) 上水馬王
4) 大圍新跑手
5) 山比(大約1.30分到達)

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-2 01:04 發表

錯! 等Q仔話你知,康樂棋都有西落架.....哈哈!

Q仔...同Q太郎有無關KA....

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-1 16:05 發表

既然買左點解唔用咁使呀? 莫非果支真係名副其實既兩截cue,合唔返埋既?" />" />

stan ching一出post,估唔到咁熱鬧...漏左post 都唔知

一來波樓有,二來唔想拎,三來個tip 頭好殘,又未換...
我趁屋企無人時,就駁埋枝cue 瞄d 生果ka la

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-1 16:09 發表
完全未篤過... 但有興趣篤下~

EE ~~咁你12/4 來唔來玩呀
的確好玩ka,可以訓練專注力,又唔會好似足球咁怕剷傷腳

升級   20.75%

該用戶從未簽到

咁多活動,睇來好快可以整個網友約玩區~~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-4 11:57 發表
中國桌球公開賽 - 奧蘇利雲輸比希堅斯,入唔到準決賽呀

睇緊佢本自傳,ching 之前話佢喜歡長跑
原來佢當年又煙又酒又大麻,又一口氣食幾個老麥餐時,就係每日出去跑幾英里,四個月就由超肥仔keep 返fit 啦

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 16:39 發表

之前有個傳聞,話佢上一個公開賽[應該係威爾斯公開賽]輸畀傳家俊,
係因為佢趕住之後去同一個名長跑選手訪問,無心機打.

另一個傳聞,話佢現在對桌球既興趣已經大減,短期內有可能會退休而去跑長跑.

蘋果日報
AA5 |  體育要聞 |  求驗客手記 |  By 求驗客  2009-02-23
求驗客手記:跑步緊要過篤波火箭轉玩馬拉松?  
英格蘭桌球名將「火箭」奧蘇利雲(圖)不嬲都鍾意跑長跑,而呢位桌球壇「1哥」日前就話可能兩、三年內離開波,成為全職馬拉松選手。據講佢上周威爾斯公開賽16強不敵傅家俊,原來係心繫田徑賽,搞到唔集中致敗。出局後,奧蘇利雲火速車去伯明翰室內賽現場,搵京奧女子5千及1萬米雙料冠軍T迪芭芭請教跑步經驗。「火箭」仲話:「如果家庭我心中排第一,跑步就排第2,桌球第3啦。」

升級   20.75%

該用戶從未簽到

唔好意思呀,小妹周日突然有事,所以出席唔到桌球大會,但會照去比腳大會ka....

升級   20.75%

該用戶從未簽到

2009/10 年 度 英 式 桌 球 推 廣 計 劃

香港桌球總會的桌球班

單張:
http://www.hkbilliardsports.org. ... _SnookerPromote.pdf

報名表:
http://www.hkbilliardsports.org. ... okerPromote_App.pdf

小妹跟佢地學左一年,話就話set 死課堂時間,只要較arm 時間,你去初級班時段上進修班都是沒問題的。

況且,二百幾三百蚊六堂wor~~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-8 12:25 發表
二百幾蚊六堂都幾抵丫...
山比ctse學左一年球技有冇進步?

我咪由唔識學到....十球入幾球lor...
上周日自己一個開左盤波...打左一個鐘,紅波都未入晒袋....

但佢地係會教基本功,教cue 法,執返正d姿勢咁...