香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

網友約跑 - 4月18日 (六) 城門環塘黃昏跑

關閉 [複製鏈接]

升級   54.9%

該用戶從未簽到

約跑日期:2009年4月18日(星期六)
集合時間: 下午4點30分, 集合及熱身
集合地點︰葵涌和宜合道運動場
約跑路線:葵涌和宜合道運動場 至 城門水塘(環塘跑) 再返回集合地點 (全程約10公里)
行李安排 : 可存放於葵涌和宜合道運動場儲物櫃 (請自備鎖頭)
是日晚餐 : 梨木樹例牌茶餐廳
人數:最多49人 (基於法例所限,額滿即止)
時間: 預算1小時半內完成, 盡量黃昏6:30前返到葵涌和宜合道運動場
請在此時間回覆 : 2009年4月17日 17:00或以前, 如有興趣參加,請留言報名。

注意事項:
1. 此路線有大量上落斜路,參加者需量力而為
2. 此路線會遇到野生猴子,請切勿手持膠袋,餵飼,逗玩或挑釁,避免意外發生

警告及聲明:
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

+1 0
上一篇︰各位iphone fans你好嗎齊來Say Hi下一篇︰歡迎睇波朋友入o黎揮揮手

升級   54.9%

該用戶從未簽到

名單 (人工智能自助系統,請標明是否吃晚餐):
報名人仕

1. ram 跑+食
2. 亞平 跑+食
3. 洛虎添 跑+食...(專業級跑手( 7段 )登場!!!)
4. 白頭佬 又跑又食又對酒
5. superimac 跑+食
6. kenleung 跑+食
7. 細明哥 跑 (多數唔食)
8. anson ( 跑 + 食)
9. 七嫂(跑 + 食)
10.亞徐 (跑+食+飲酒,鄧記跑友)
11.叮叮噹 跑+多數唔食, 要減磅啊!
12.Patrick 跑+多數唔食
13. laputa99  (跑 +食)
14. 花子阿DEE (跑 +食)
15. vita375
16. nc (跑+食)
17. 鬼影 (跑+多數唔食)
18. cfchan(跑+食)

升級   54.9%

該用戶從未簽到

有勞平兄!

叮叮噹ctse:過黎支持下吧!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

回威威兄,平兄,叮叮噹ctse,為了方便多d朋友參與,已經改為黃昏跑和食晚飯,快點報名吧!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2009-4-4 18:50 發表
ram:請問環塘係環馬路塘?定是環泥路塘?
白頭佬

回白師兄:謝謝白師兄支持,小弟預算係跑環塘馬路的,
上次和GILLS兄跑了一轉,風景是十分不錯的,跑完一於和白師兄,平兄等有興趣的師兄飲番杯~

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-4-4 19:55 發表
ram 兄,平兄,有興趣,但要同大人申請,睇吓點開口先。

Ken兄:你得既,等你好消息啦~

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 蘭茜•韋 於 2009-4-5 00:18 發表
Ram兄,真係好多上落斜路?我可以應付到嗎?

真係都幾多斜路架,只要慢慢跑上落斜,再加d信心就冇問題,不過最緊要係因應自己身體狀況,傷腳就不值了
而落斜千萬不要衝,一來傷腳二來分分鍾可能會腳軟"碌"落去....
其實上次同Gills兄跑既時候,小弟都被條45度長命斜所征服左
今次小弟係要去試下跑到e條長命大斜路!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

回復 77# 的帖子

吾緊要啦,難得4日長假期同家人出去玩下,Gills兄玩得開心d,返來再約跑過!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-4-8 11:13 發表
未批。

Ken兄:需要長跑網兄弟姊妹幫手嗎!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 蘭茜•韋 於 2009-4-15 22:33 發表
RAM兄,
請delete我個名,因為腳患,仲有D拉住,都係休息下好D
新路線好吸引,希望有機會下次再跑

Nancy ctse:無問題,好好休息一下,將來大把機會跑

升級   54.9%

該用戶從未簽到

名單 (人工智能自助系統,請標明是否吃晚餐):
報名人仕

1. ram 跑+食
2. 亞平 跑+食
3. 洛虎添 跑+食...(專業級跑手( 7段 )登場!!!)
4. 白頭佬 又跑又食又對酒
5. superimac 跑+食
6. kenleung 跑+食
7. 細明哥 跑 (多數唔食)
8. anson ( 跑 + 食)
9. 七嫂(跑 + 食)
10.亞徐 (跑+食+飲酒,鄧記跑友)
11.叮叮噹 跑+多數唔食, 要減磅啊!
12.Patrick 跑+多數唔食
13. Joe   (跑 +食)
14. laputa99  (跑 +食)
15. 花子阿DEE (跑 +食)

updated on 15/4/09 23:33

升級   54.9%

該用戶從未簽到

回復 104# 的帖子

平兄:小弟明日都係龜速跑/行,因為感冒仲未食完藥,係wow,無人影相,唯有小弟用手機頂上先啦!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

回復 106# 的帖子

謝謝白師兄幫忙!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 vita375 於 2009-4-16 13:49 發表
一場來到剩跑一圈夠唔夠,
水塘一圈返落黎約一個鐘,
有無考慮加多轉引 水道來回?
6點鐘跑到主壩可以看到黃昏日落。

vita兄:可以睇日落o甘正?一係下次安排一下啦,一來今次跑友們已經預算了時間,二來睇完日落就天黑,路線要就一就先得.....
水塘一圈加引水道足20k,下次可以攪個長課!謝謝vita兄的建議!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-18 10:29 發表
CF兄,來跑定係踩單車?
一陣見!

o吾通cf兄又黎踩車做攝記?hehehe....
現在葵涌天陰,各位一陣見!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

現在葵涌有點雨,但比起去年的暴雨衝城真係小巫見大巫
準備出發!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-4-18 19:18 發表
ram兄, 會否就是閣下這一句弄致起跑前半小時落9屎???
是你...
相信你們跑跑下也不見得好過去年了...

都o吾奇 ......真係不得不信....
今次跑到上去越落越大雨,去年跑到上去就細雨左
e一次暴雨衝城真係全程好密雨...好希望眼鏡有個水潑就好了
不過跑起來好舒服,在雨中跑步感覺好正
全程多得各位互相照應,尤其是白c兄和vita375c兄,真係十分感謝全程瞻前顧後
令是次第二回暴雨衝城順利完成!多謝各位頂力支持,下次真係要試下係秋天再衝城
如果到時又係落雨的話 .........小弟真係.....無話可說了...
同埋今次晚餐不錯又好抵食 ,餐廳重有專業攝影服務tim!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 superimac 於 2009-4-18 21:55 發表
對不起各位,小弟今日無出席,萬分抱歉。。。

superimac兄:以後有好多機會跑,不過下次都係要pm聯絡號碼以方便互相聯絡
記得下次再支持呀!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-18 22:14 發表
終於有報告, 可以響雨中狂奔真係痛快,
可惜小弟未能參與, 真係失敗
btw, 仇家, 要ram兄相就你????  你都真係夠o西面喎, 話時話, 原本係幾點出發嫁

sue兄:其實小弟都係希望可以多d跑友參與,加上平兄吹雞屯門友一呼百應
小弟真係要多謝平兄先得!下次sue有時間都一齊跑下!