香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2009-4-12 復活節沙田長跑--取個人物品安排不善

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runningman 於 2009-4-7 12:52 發表
其實$130的比賽(有些可能只需110)有背心、有褲、有鞋袋
比很多舉辦比賽的團體的紀念品多了
馬拉松推廣社只得一件衫

領取跑手用品的人應該是沙田體育會的
相信沙田體育會人手不太多
加上有關人手應該是義工
不要期望$130又有服務又有很多紀念品了

同意同意,果個晶片,佢地每個要給冠軍晶片公司$30蚊租金,送左咁多野,比賽時又要提供飲水、人手、獎杯等,蝕本生意!
唔該體諒下,包容下啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-4-10 11:02 發表
C hing, 我以前報比賽是要件衫, 到你跑多咗, 你就唔會介意呢d嘢, 比賽都是為了增加大家對跑步的熱誠, 確認自己的能力及速度, 認識更多的跑步路線, 衫褲唔啱身經常都有, 就好似d ctse咁, 都未必有xs給她們, 何必耿耿於懷呢!

現在只要比賽時, 有人為自己拍照已經心滿已足了,

其實佢收你d錢都沒有賺的, 你估晶片不用按金嗎? 場地不用場租嗎?紀念品的衫褲不用花錢去做去印嗎? 什麼都要錢呀! 佢地都好想快d給你, 但人手呢! 你願意去做義工嗎? 做人要將心比己呀! 他們不是沒有經驗,但人手緊迫, 但佢地又想趁着夏天來臨前給大家多一個跑步比賽的机會, 跑步最重要都是跑得開心

極之同意WAY_LEUNG CTSE,佢地好落本租沙田運動場,紀念品也唔平的,晶片公司收取每個$30蚊租金的,我計過無錢賺,香港人只識罵人,只識拿著數,唔識讚人及欣賞人的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-4-10 22:08 發表

多謝allanccl ching支持, 其實我都是講道理,
以前我都搞過好多活動, 越多人參加, 越難控制, 又辛苦, 吃力不討好,
永遠有苦自己知, 訴苦又俾人話自己攞來, 活動搞下少d, 搞下少d, 結果就放棄了,

我 ...

不用客氣,原來ctse曾搞過好多活動,唔怪得咁了解其中既苦處,我沒有妳的經驗,不過好多時都代入主辦者的角度,假設自己搞又會點.....等等,發覺搞一個大型活動真的不容易啊,吃力不討好。

升級   0%

該用戶從未簽到

今日既行李寄存及之後取回,真係快、靚、正,當時我好高興,即時向工作人員讚許,他們亦好開心說多謝,我覺得對做得好的應該當面讚賞鼓勵。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 scchu 於 2009-4-11 19:13 發表

支票入咗數會有紀錄又怎樣, 多次辦公時間打電話無人接, 出e-mail都無回應. 你教我點做?? 去消費者委員會投訴??

你話比賽當日去問番, 是實上比賽前在主辨機構網頁的參加者名單上沒有我的名, 我又收唔到接納通知, 所以比賽當日沒有到場, 事後主辨機構將我的支票過數.

每個機構搞活動, 會有很多的困難和不足, 但亦有一些成功的地方. 去年搞得唔好, 檢討一下, 今年作出改善. 其實去年衫褲的呎碼和數量已經有問題, 應可改善, 但今年又有問題. 我們在這討論區投訴, 主辨機構又是否知道?? 下年會唔會改善, 天知道??

scchu 師兄,飛達田徑會經調查後回覆小弟承認錯誤,請直接聯絡他們取回報名費。以下為該會的回覆:
朱先生:經過本會覆查記錄,我們的確接收了閣下於去年參加第二屆復活跑的報名費,而因技術出錯而沒有向閣下確認報名,本會現願意特別發還$100的報名費。
請閣下提供地址及支票抬頭。
如有問題請致電本會(26901849)查詢
飛達田徑會

如仍有問題,請PM小弟,能力能及的話定必替閣下效勞!

升級   0%

該用戶從未簽到

scchu師兄不用客氣! 我睇唔過眼姐,舉手之勞而矣。

升級   0%

該用戶從未簽到

謝皇上!
舉手之勞姐! 簡單,唔使鬧交嘅,幫網友嘅事,微臣樂意效勞!

升級   0%

該用戶從未簽到

SUE姐太客氣了!
報毅行應該點報呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

blurmax兄太客氣了!