香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cfchan
打印 上一主題 下一主題

deleted.....

升級   0%

該用戶從未簽到

13 ching:
啱啱睇完31/5個陸上兩項比賽資料呀,如果要報名加埋租車同交通費要成$380呀,真係好Q貴唔知報唔報好。
如果報我又冇頭盔.....唔知有冇得借呢? heehee~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-13 16:15 發表

細已有頭盔租架 $50.00 ,
阿馬王响 震揚 買都係 $250.00 ,
如果諗住試玩 , 可以租住先 , 睇下自已中唔中毒先買 ,
因為呢家野 , 全副裝備真係幾甘下 , 雖然豐儉由人,
但如果中左毒 , 每次升級都幾傷下: ...

嘩...咁試玩一次咪要$4xx銀,諗諗!
loud兄係咪報左呢個比賽,唔知仲有冇其他人報左呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-13 16:53 發表

沒呀, 又係開 7 点 ,  考慮中 , 今晚問下馬王玩唔玩先 ,
可能會玩既

如果你地玩,我一於跟你地試玩一次,希望唔會中毒啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

諗住12/7想搞約跑,大家去比d意見啦~
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=5170&goto=lastpost#lastpost

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-6-8 21:19 發表

今次地點比較近, 好有興趣嚟跟 ching 學嘢,
但時間好趕, 可能嚟半個鐘就要走!

唔知點認到 ching呢? 係咪認泳帽?

洛奇ching:
係咪淨玩長跑唔夠挑戰性,諗住轉玩三項呢?
加油呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-6-9 20:38 發表

大圍兄:

三項暫時唔諗住, 睇咗之前 ching/ctse 講啲裝備花費要成幾k, 幾10k... 連報名費都零舍貴, 好肉痛!

所以諗下兩項先, 而且兩項講求個人技術多一d,
無器材高低因素影响...

不過趁 ...

洛奇兄:
玩三項我更加唔使諗啦,小弟游水勁屎,如果走去比賽分分鐘浸親要人教就真係瘀死,不過我又真係好鐘意踩單車果種速度感....所以如果再有陸上兩項我都會玩。
ching你游水都好掂,水陸啱使你啦....比心機啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-6-10 16:20 發表

大圍兄
唔駛驚wor,我游水重差,只在識游的階段。最後都完成倒半奧,你跑步這麼快,練下水應該不是問題

bmc兄:
ching你真係謙,半奧好似要游750m,你完成到對我呢講已經好勁~
好多謝你咁睇得起小弟,我而家連續游最多游100m,等我練到可以游到呢個距離先算啦.....

升級   0%

該用戶從未簽到

13兄 & 各位鐵人 ching ctse,有D關於鐵人賽既野想係度代朋友問一問:

1~通常這些比賽會否有時間限的, 約多少呢 ? or 有無分每 part 幾耐 ?
因我近日計過, swim海750m 要約18分左右, 我知是慢的, 所以怕最後計計下可能未 bike 完20km (沒正式計過時間, 但肯定慢的), 大會也要 close .....

2~ 請問如果單車因自已真是無信心, 會否就算我那個時間去, 都容易比其他師兄"片"到 ?

3~最後貪心問下, 這些比賽, 通常有無話好似跑咁送 "衫" 的, 或玩完只送水?

我怕答錯人,所以請各位幫幫手。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-7-16 23:33 發表
繼禽日O KING OF THE ROAD上斜自虐後,今日繼續
下午去泳池玩三樣泳式,自由式、蛙式及蛙手蝶腳(SOMETIMES做埋蝶手 )交替咁游,中間有停頓以檢視自己姿勢,以中等速度前進,游左2.5K
夜晚踩我架K仔小摺 ...

嘩....13兄都操得好行WOR..勁呀~