香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cfchan
打印 上一主題 下一主題

deleted.....

升級   21.55%

該用戶從未簽到

我比賽重用緊蛙,留力跑都keep倒大約under10分鐘小小500m
用自游會慢成3 4 十秒...

升級   21.55%

該用戶從未簽到

下次等我駕caad9到, 預我一份啦. 你地用物腳踏ga?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

回復 206# 的帖子

30 幾度中興黃昏跑........佩服佩服

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-7-16 23:33 發表
繼禽日O KING OF THE ROAD上斜自虐後,今日繼續
下午去泳池玩三樣泳式,自由式、蛙式及蛙手蝶腳(SOMETIMES做埋蝶手 )交替咁游,中間有停頓以檢視自己姿勢,以中等速度前進,游左2.5K
夜晚踩我架K仔小摺 ...

星期一攞車, 搵日帶下我踩青公啦.........

升級   21.55%

該用戶從未簽到

我都吾知預幾多....見步行步.
上次科學園平均35km/h, 係鉤住車既, 吾知itu條路平d定創新路平d呢?
今日游水都幾冷. 但都okay. 跑步我就okay ge, 操開山, 肌肉轉換應冇問題.
只希望單車正常操作, 新手都吾識check車.

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-5 22:34 發表

今次有條長 500 米斜路,上次試左路,落坡可以去到max. 45km/hr,
但是同時上坡又僅僅可以 keep avg. 26km/hr 左右,應該 avg. 30km/hr
沒問題,因為比賽效應可以快小小,希望當天不要太曬,跑步區大樹都沒
木果 ...

每日10k, 小弟一星期有15k 都偷笑吾計操山. 真係冇甘多時間.
重要比時間游水, 踩車.

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-10-5 23:21 發表

翔東路同欣澳道都係暗斜,全段有上有落,但坡度較緩,只是翔東路返迪士尼方向較斜
賽例好似禁止鉤車,要鉤的話,醒目少少喇!" />" />

how?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-10-6 08:55 發表

kopo兄,

果日見到你真人真係好利害吓,

如果唔練一課半課,  你都驚到時會跌WATT.  咁我哋咪重慘....

到時大家加油啦!!!

羼兄,
你用tt bar 感覺如何呢? 比用手把快?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-6 10:02 發表

frank 兄 , 9.27 我同你打氣 + 過油架
見你上水來勢匈匈, 同 d 鉤車相 , 可以响前列
車群 , 應該會幾好成績 . 你操開山 , 而且又踩
開青公 , 肌肉耐力都應該幾好 。
我都唔試 check 車 , 但可以交 ...

多謝你d油, 今次都係重點係游水快少少, 到單車時等d快車上黎比我鉤, 如果可以鉤的話
上次上水真係好q煩, 上水要排隊, 上左水lee 個又用手hold住你, 果個又用手hold住你, 攪到我成日失平衡.
今次大家一齊起步, 如果見到我記住過黎合照, 因我未見過你地, 吾認得你地. 只認得bmc, jason同cfchan

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-10-7 01:13 發表

哈哈......先多謝你嘅誇獎

氣勢非凡...自己聽到都覺得勁攪笑!!

不過可能d門外漢見到架車真係覺得架車幾得吓都唔定既!!!

咁都叫幾得, 吾係化.................. 我架咪可以堆田.
你架係好得啦.

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-12-14 22:48 發表
寫番d野先
6/12/09,跑步15k,tempo,HR由慢至快80~95%
7/12/09,單車機,40分鐘,13.5K,舒展為主
8/12/09,游泳,執姿勢,1.4k
9/12/09,休息
10/12/09,游泳,執姿勢,1.8K;另加跑步,原定22K, ...

好衡吓wor...........一定好fit
我就仍然休息昨緊......3星期total30km 再加一場30k山賽係咁多.

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-12-16 10:17 發表

呢排戴泳鏡落水,每次都要調緊至唔入水" />" />" />" />hiuijhkj
你早排谷得咁"行",都應該調適下!" />" />" />" />

YES,70.3係英里,化作公里=113km,loud兄有提過,Jason兄直情打算參加!" />" />" />" />

我都想玩, olympic距離好似吾夠喉, 香港有包團就好lor

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-12-16 13:50 發表

到時一齊去啦, 我都決定左架啦
大約8月, 確實日期未有

8月邊度? 8月好wor, 冇山賽冇長跑............多d人去, 裝備都足d, 又多d照應.