香港長跑網  - 長跑長友

樓主: michaelyw
打印 上一主題 下一主題

mic mic 的平凡跑誌 (現在長駐香港)

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-6-11 23:32 發表

可以轉糸啊!不要浪費青春,時間,金錢,家人的期望....
世界上仍然有許多人想讀書卻沒有機會,沒有金錢,沒有資源...
讀書興趣很重要,當然讀什麼都要有決心!

正正可能就係呢樣野....米高兄先要讀d咁既科
有前景一d嘛
有時出錢o個個唔你自己,話事權唔係你手

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2008-6-12 11:42 發表

然而,個人真的很不喜歡和同系的人相處,因話題總離不開成績和前途(like暑假有冇入四大會計師樓做internship呀?),人總不應只有這些東西好講吧。
所以,縱然自己英文會話差,也寧可和本地人一起跑跑訓練,最少唔會成日聽到$$ 和career

唔鍾意還唔鍾意,但最重要係攞到所謂「入場券」
讀書唔駛要考第一,但最起碼都要及格

唔好放棄啦,都明讀書既野,唔鍾意都真係點迫都迫唔到
父母既影響有時對我地係好緊要,成日會將自己既希望投射係自己既身上
但呢個希望未必係o岩

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2008-9-30 22:14 發表
經上星期四的敗績後,今日再次面對Tan Track,誓要跑到3個圈。
經上次的教訓後,第一圈不敢快放,無視別人逢我過我,才發覺跑步原來都幾講EQ,若下下都要同人一較長短的話,workout一定好極有限
起初心肺似乎仍有 ...

米高兄......你呢句講得好o岩......我以前跑都會有「下下比長短」既心態.....
特別自己經驗唔係咁好.......跑比賽一開波就俾人帶快.....尾後死狗咁返黎
時間唔好之餘......信心都失左

自己跑左半年,睇下書,睇下跑步資料
開始跟人練3個月.....我都發覺練跑真係要一步一步咁黎....
你唔係o個個體能level.....死跟都無用

升級   78.75%

該用戶從未簽到

唔緊要.....有跑好過無跑
2月返黎一齊跑下啦.......我都未見過MICHEAL師兄你

升級   78.75%

該用戶從未簽到

習慣返香港D天氣未?.......

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2009-2-17 16:34 發表
我應該算好彩,呢幾日天氣都幾適合跑,濕就濕左d,但是對跑步影響不太大,唯一擔心的是流感肆虐,日常起居飲食要小心為秒。

噢...咁又係....香港空氣咁差.....
好容易中招....

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2009-2-17 16:40 發表
stanley 兄,跑完全馬後的復完進度如何?? 你的時間真的很好

上個星期全休完全無跑....今個星期開操啦.....

我7月應該會跑gold coast....
michael兄上全馬未?

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2009-2-17 17:05 發表
我7月都應該會跑gold coast 試全馬,但不會期望跑得快,但求完成。
若師兄真的跑gold coast,到時我地可以聯絡,並肩作戰

好的好的....
條路又靚又平.......天氣又正....

升級   78.75%

該用戶從未簽到

michael兄......加油啦....
上次你返黎香港都無同時間同你一齊跑
7月黃金一齊跑啦......