香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

5月28日,端午節游龍舟水+跑步(黃金泳灘)

關閉 [複製鏈接]

升級   98.8%

該用戶從未簽到

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-5-26 00:01 發表

我就兩項就夠~
入水能游 出水能跑~
等呢兩項都好掂先考慮三唔三項

p.s. 我報名" />" />" />" />

唔好等啦, 現在距離ITU仲有四個月, 回想上年, 我10月1日才報名ITU, 11月16日就比賽, 當時我單車同跑步都唔得, 單車踩20k都累, 跑步仲慘, 我玩開短跑, 叫我跑長, 我2k都跑唔倒, 但我知道一報左名, 我就有motivation練習,果然,我隔晚練,結果,成功完成20k單車和5k跑步的sprint distance,雖然時間做唔倒within 1.5 hour,但都巳經好滿意.

單車其實對於跑開跑的運動員來說,應比較容易上手, ching兄你游同跑巳經咁掂,練埋單車應可以駕輕就熟, try try la, 大家對你都有信心 

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-5-26 01:19 發表

不過我自己冇單車
亦未必買得起....
唔知有冇得租借?(長租?)
仲有報名費又係問題.....

係呀, 單車一直都係困擾我最大既問題, 之前我每次練車, 都係入沙田租, 踩完就還, 連上次ITU嗰架都係比賽之前一晚到沙田租, 直至一個月前租開嗰架比人買左, 咁啱預正新娘譚三項賽事, 才平平地買左架3k左右嘅rb, 由於手頭上唔夠cash, 所以做左12個月分期, 才save夠錢參加比賽.

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-26 10:36 發表

呢句真呀 ! 報左名之後真係無借口俾自已偷懶 ,
記得上年 ITU 08 前 9 月炒左車, 得番 個半月時间
都唔夠 , 傷口最快都要 20 幾日先埋口 , 一好番 , 一個星期 游 3 次 x 2hr 水
六,日 6:00am 踩完單車馬 ...

LOUD兄, 強呀, 依d就係鐵人應有嘅精神同鍛鍊態度

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-5-26 13:11 發表

完成已是成功, 上次新娘潭兩項見人偷雞用摺疊單車都得

摺疊單車應該唔夠rb快,敢咪好輸洩??

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-26 14:27 發表

係呀 ! 過左終點線o個刻 , 真係好激勳呀,
終於有左第一個 個人完成時間 。

我都係呀,上年ITU臨衝線那刻,真係萬二分感動;個多個月來努力不懈嘅鍛鍊,總算沒白費

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-5-28 22:53 發表

me 2" />" />

me 3